Witam,
No i sie narobiło....w mojej MX5 padło sprzęgło. Objaw jest taki, że po wrzuceniu biegu samochód zachowuje się jakby był na luzie. Proszę o podpowiedź czy w tej sytuacji do wymiany kwalifikuje się cały zestaw czyli tarcza, docisk i łożysko. Doczytałem jeszcze że warto wymienić uszczelnienie wału korbowego oraz wałka sprzęgła. Czy to prawda ?
Ponadto proszę o poradę w zakresie warsztatu w Gdańsku lub okolicach, któremu można powierzyć taką naprawę.
Pozdrowienia
Thomas
awaria sprzęgła
awaria sprzęgła
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Nikt Ci nie powie co konkretnie należy wymienić dopóki nie zdejmiesz skrzyni. Osobiście uważam, że skoro już będziesz miał wszystko na wierzchu warto wymienić całość. Jeśli chodzi o uszczelniacz jak najbardziej warto o nim pomyśleć skoro będzie do niego dostęp tym bardziej, że zdecydowanie lubią cieknąć.
Co do warsztatu odezwij się na pw, dam Ci namiar na miejsce gdzie ja i kilka miat z Trójmiasta jest serwisowanych.
Co do warsztatu odezwij się na pw, dam Ci namiar na miejsce gdzie ja i kilka miat z Trójmiasta jest serwisowanych.
- meewosh
- Model: ND
- Wersja: 2.0 '15
ThomasHD pisze:No i sie narobiło....w mojej MX5 padło sprzęgło. Objaw jest taki, że po wrzuceniu biegu samochód zachowuje się jakby był na luzie.
To dziwne, jakby padło to chyba nie wbiłbyś biegu. Musiałoby się coś zblokować.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Było sobie NB ... viewtopic.php?f=22&t=17700&hilit=meewosh
Jest sobie NA ... viewtopic.php?f=22&t=25585&p=450826&hilit=meewosh#p450826
Było sobie NB ... viewtopic.php?f=22&t=17700&hilit=meewosh
Jest sobie NA ... viewtopic.php?f=22&t=25585&p=450826&hilit=meewosh#p450826
- grzes
- Model: NA
- Wersja: 93' LE
- Kontakt:
tarcza sie rozleciala.
NA BRG 95'/ NA 93’/ 95' 1.8T/ Rx8 HP/ NC 1.8+/ Rx8 HP/NB Mazdaspeed 300+/ Rx8 40th /ND SkyFreedom / Rx8 R3/ ND Sky RF AT+
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance