[Trójmiasto] Może jakieś spotkanko?
Spotkania pomorskiego mx-5.pl i cabrio-clubu co czwartek o godz. 19 na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NB FL
- Wersja: silver blues
Gatka pisze: (...) łapać ostatki pogody i wybrać sie na przejażdżkę w najbliższą niedzielę, ktoś coś, jakieś pomysły... (...)
My z przyjemnością się wybierzemy!
Dziś troszkę się kręciliśmy po Kaszubach, kiedy Kasia skończyła pracę. Pogoda była super, choć pod koniec dnia da się odczuć chłodny wiaterek

Może by jutro się spotkać w samo południe w Chwaszczynie? Miejsce tradycyjne - mały parking koło restauracji przy rondzie.
Moglibyśmy powtórzyć niektóre miłe winkielki, po jakich się już kręciliśmy. W końcu sezon się powoli kończy i za niektórymi dróżkami tęsknić przyjdzie.
Propozycja trasy jest taka:
Chwaszczyno-Kielno-Kamień-Szemud-Łebno-Strzepcz /wczoraj wieczorem nie wymówiłbym tej nazwy

W Gowinie jest świetna restauracja - Oycowska Zagroda /wygooglujcie/ Pstrąg doskonały!
I powrót przez Wejherowo i w kierunku Bieszkowic, Koleczkowa.
Chyba że ktoś ma ochotę coś zmodyfikować

pozdr.
J.
JDM DAY Tczew
24.O9.2O16
Piszę z zapytaniem, ile osób pojawi się na zakończeniu sezonu w Tczewie ??
Impreza choć nie na nasze klimaty, typu głośny wydech itd, to w zupełności usatysfakcjonuje grillowiczów, i tych którzy chcą obejrzeć kilka fajnych projektów.
Ostatnio poznałem tam wiele osób również zakochanych w miatkach, ale nie koniecznie aktualnie posiadających takowe ( np. Kolega z białą preludką z 4 ośkami skrętnymi - pozdrawiam ). Może jak uda mi się namówić w końcu organizatora na najniższe auto mierzone tyczką, to będzie można w jakiejś konkurencji startować ( miatka jest jednym z niższych autek i ciśnie resztę konkurencji na kolana ).
Ja jadę tam w charakterze fotografa, natomiast wspólny grill i pogaduchy, ahh i oczywiście wspólny przejazd do Tczewa - dobrze wiecie że wspólna wycieczka to fajna sprawa, zwłaszcza jak się po drodze spotyka rzadkie gablotki.
Puki co jest tam sporo Hond - trzeba to zmienić !!! Ktoś chętny ???
24.O9.2O16
Piszę z zapytaniem, ile osób pojawi się na zakończeniu sezonu w Tczewie ??
Impreza choć nie na nasze klimaty, typu głośny wydech itd, to w zupełności usatysfakcjonuje grillowiczów, i tych którzy chcą obejrzeć kilka fajnych projektów.
Ostatnio poznałem tam wiele osób również zakochanych w miatkach, ale nie koniecznie aktualnie posiadających takowe ( np. Kolega z białą preludką z 4 ośkami skrętnymi - pozdrawiam ). Może jak uda mi się namówić w końcu organizatora na najniższe auto mierzone tyczką, to będzie można w jakiejś konkurencji startować ( miatka jest jednym z niższych autek i ciśnie resztę konkurencji na kolana ).
Ja jadę tam w charakterze fotografa, natomiast wspólny grill i pogaduchy, ahh i oczywiście wspólny przejazd do Tczewa - dobrze wiecie że wspólna wycieczka to fajna sprawa, zwłaszcza jak się po drodze spotyka rzadkie gablotki.
Puki co jest tam sporo Hond - trzeba to zmienić !!! Ktoś chętny ???
- Załączniki
-
- 1111222.jpg (45.28 KiB) Przejrzano 2137 razy
-
- Model: NB FL
- Wersja: silver blues
Gatka pisze:(...) za duże wietrzycho, a wczoraj juz Nas wywiało, ale czekamy na zdjecia![]()
Wiatr nie był wcale aż tak silny, zresztą bardziej się dawał we znaki, o dziwo, kiedy się stało. Późniejszym popołudniem praktycznie ustąpił.
Zdjęć nie ma, ale wraz z evilkiem czyniliśmy honory domu przed Kolegą ze Śląska, jaki przyjechał na nasz spot. Urlopuje w Jelitkowie

Mam nadzieję, że fragment Kaszub, jaki mu pokazaliśmy a i dróżki kręte, spodobały się...
Dosłownie kilka zdjęć ode mnie z Helu,
Sorki że tak późno, ale miałem urwanie głowy
https://drive.google.com/drive/folders/0Bxipg6C-JUmISDhzWVZOcnZJd1E?usp=sharing
Sorki że tak późno, ale miałem urwanie głowy
https://drive.google.com/drive/folders/0Bxipg6C-JUmISDhzWVZOcnZJd1E?usp=sharing
Kto jest na grillowym JDMDay w Tczewie?
noo nie jest ich dużo, i jakość nie porywa, ale dzięki

Szanowni Państwo! Dla osób chcących się wybrać jutro w odwiedziny na zlot Poznajemy Kaszuby taka oto propozycja. Spotykamy się o godzinie 14:30 na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów na ul. Ordynackiej na Kowalach i omijając Żukowo jedziemy do http://www.kaszuby-checz.pl/kontakt/, gdzie o godzinie 16:00 można zjeść wspólny obiad (cena 25 zł). Ponieważ jest to agroturystyka, a nie regularna knajpa, to chęć spożycia takiego posiłku TRZEBA ZGŁOSIĆ NAJPÓŹNIEJ DZISIAJ Domanowi. Płatność na miejscu gotówką. Nasi przyjaciele ze zlotu mają w planach zwiedzanie od 13:00 parku rozrywki w Szymbarku, więc kto wie- może akurat zdążymy załapać się do kolumny podczas ich powrotu.
nie wiem jak się Towarzystwu widzą czwartkowe spotkania, niestety już w jesiennych ciemnościach (choć musze przyznać ze nocny powrót z Westerplatte był przyjemniusi
) - ja niestety w ten czwartek ponownie odpadam
po 21 dopiero mogę zaszczycić Szanowne Towarzystwo swoją obecnością
ale gdy ktos był zainteresowany niedzielnym spotkaniem, wycieczką, grillem to ja jestem baaaaaaaardzo zainteresowana
ewentualnie baaaaaaardzo chętnie sie wproszę na grilla gdzieś do kogoś

ale gdy ktos był zainteresowany niedzielnym spotkaniem, wycieczką, grillem to ja jestem baaaaaaaardzo zainteresowana

"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
+1 na grilla w niedzielkę
Jeśli pogoda dopisze, mogę zaproponować w niedzielę o 13:00 piknik/ ognisko na naszej działce ( czyt. kawałku pola) w Lisewcu pod Gdańskiem. Bez wody, prądu i dachu nad głową, ale z ładnym widokiem 

co do czwartku: proponuję Sopot - żeby nie było ze cwaniaki z Gdyni mają na miejscu a Cwaniaki z Gdańska muszą gdzieś sie bujać 
co do niedzieli - Marta - dla mnie bomba. choć miałam nadzieję, że może "Schatteny" bedą się gdzieś "szwędać po kaszubach" . wtedy można by było połączyć wyprawę z grillem

co do niedzieli - Marta - dla mnie bomba. choć miałam nadzieję, że może "Schatteny" bedą się gdzieś "szwędać po kaszubach" . wtedy można by było połączyć wyprawę z grillem

"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
alante pisze:eby nie było ze cwaniaki z Gdyni mają na miejscu a Cwaniaki z Gdańska muszą gdzieś sie bujać
A co z cwaniakami z Wejherowa i okolic?
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Dotychczas Cwaniaki z Wejherowa nie przejawiały zainteresowania czwartkowymi spotami 

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Cwaniaki z Gdańska zgłosiły potrzebę tudzież chęć meetingu w Gdańsku i takowy sie odbył. Wręcz rzekłabym - prowodorzy spotkania spisali sie i naprawdę zadbali o atrakcje 

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson