Ciekawe odcienie lakierów typu gun metal?

Poszukiwane bez ciśnienia

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Psychotulanek
Donator
Donator
Model: NB
Wersja: Robi się :-D

12 wrz 2016, 0:19

Witam wszystkich

Na dzień dobry przepraszam za powtórkę zamieszczanego już kiedyś posta, ale puściłem go w złym dziale do którego chyba nikt nie zagląda :lol:. Starego posta zgłosiłem jakieś 2 tygodnie temu do usunięcia, ale póki co wciąż sobie "wisi". Mam nadzieję że wkrótce jakiś troskliwy, uczynny admin zrobi mu w końcu kuku ;-).

Do rzeczy- otóż mam kilka(naście?) irytujących, małych rzeczy na nadwoziu mojej NB i na wiosnę przyjdzie czas się z tym uporać. Wycena napraw wyszła na poziomie 2/3 ceny lakierowania całości (oczywiście bez wyjmowania silnika itp.) i zaczynam się mocno zastanawiać, bo choć podoba mi się obecny granatowy, to jakoś zawsze najbardziej cieszyły me oko auta w kolorze grafitowym/szarym z połyskiem. Nie podjąłem jeszcze decyzji o zrobieniu całości, ale jeśli znajdę jakiś kolor który wyrwie mnie z portek i sprawi że osram się szczęściem, to jest ona wielce prawdopodobna :mrgreen:. Pomożecie? Rozważałem skopiowanie pomysłu Mac-a (kolor z palety Toyoty z 1995 roku), ale czułbym się z tym jakoś tak... niezręcznie :lol:.

T.

PS Kusi mnie alternatywnie czerwony (w końcu +15 KM :mrgreen:), lub mocny niebieski (coś a'la Laser Blue). Jak komuś coś pyknie ciekawego to będę wdzięczny za podpowiedź.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
Awatar użytkownika
kustef
Donator
Donator

12 wrz 2016, 14:44

Szara od Sodiego wyglądała zacnie, kolor chyba był z palety Audi
Awatar użytkownika
luki_92_92
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: PRHT '08 2.5
Kontakt:

12 wrz 2016, 17:20

Grafity z Range Rovera Evoque czy z noeych lexusów są świetne, zresztą ten z miaty ND też jest kosa :)
Obrazek
Psychotulanek
Donator
Donator
Wersja: Robi się :-D

12 wrz 2016, 22:10

Dzięki ogromne Panowie, zaraz idę szukać fury Sodiego i Evoque-ów po internetach :mrgreen:. Mój mózg nieśmiało otarł się o Meteor Gray Mettalic z ND, więc może to być istotnie interesujący kierunek. Skakałem się ostatnio w nachy na widok Machine Metal Gray dedykowanego MX5 ND FR... tylko pytanie czy jakakolwiek szansa go dorwać w perspektywie ok. 6 miesięcy? :?:.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
Awatar użytkownika
rachey
Wersja: Miracle

12 wrz 2016, 22:28

A może klasykę - Gunmetal z Skyline'a R32 i 300ZX? Z palety Nissana to KH2 - Charcoal Pearl
Obrazek
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
ODPOWIEDZ