Fifkers pisze:Z tego co mi wiadomo to są inne.
Ano inne,myślałem,że jakaś inna mazda doszła w Ostrzeszowie.

pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Fifkers pisze:Z tego co mi wiadomo to są inne.
Luki78 pisze:Pytanie od świeżaka. Tez tak macie podczas przyspieszania, że słychać jakby gwizd a'la turbina ? Takie przyjemne ciche wycie gdzieś ze skrzyni albo dyfra. Tak ma być czy niekoniecznie ?
kammich pisze:Kupiłem dzisiaj preparat wynnsa.
Na stronie którą podlinkowal mi kiedyś Arvi było napisane że może pozostać do wymiany oleju.
Z tyłu opakowania napisano że po przejechaniu 500km wymienić olej. Więc jak w końcu? Coś sie stanie jak będę jeździł z tym do wiosny czyli jakies 3-4k km?
Poza tym miarka pokazuje że mam 3/4 oleju. Dolać do tego czy odciągnąć trochę oleju?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
kammich pisze:Dolać do tego czy odciągnąć trochę oleju?
ree pisze:Więc jak w końcu? Coś sie stanie jak będę jeździł z tym do wiosny czyli jakies 3-4k km?
waldi pisze:Rzoo pisze:W ciągu kilku dni powinno się okazać w czym dokładnie był problem, jak już będę wiedział w czym to napiszę, może komuś się przyda.
Wiesz co kiedyś miałem takiego psikusa z seicento, krótkie trasy,zima czasami jak by coś gdzieś ubywalo, przyszła wiosna, auto co raz częściej było " dogrzane " i wtedy po otwarciu termostatu płyn z gumowego węża cienką ale skuteczną struzka " lał " na blok. Braliśmy pod uwagę " zaślepki" w bloku jakieś nie widoczne pęknięcia itd.a tu w wezu mikro dziurka aktywna dopiero po nagrzaniu. Napisz co Ci " wyszło ";-)
kammich pisze:Pomogło?
Lucas Z pisze:w zasadzie w każdym sklepie motoryzacyjnym jak nie na miejscu to ci ściągną na następny dzień, na bank będą mieli w sieci Intercars czy 4cars
majkel pisze:kammich pisze:Pomogło?
Nie wiemJednym pomaga, innym nie. Ja to aplikowałem niejako "w pakiecie", razem z zestawem innych preparatów do silnika
![]()
Po
eM
galwani pisze:W ogóle jest realna szansa by to zrobić bez kanału/ solidnego podnoszenia czy szkoda prądu i lepiej wleźć jednak pod samochód?
Zuziak pisze:Witajcie!
Poszukuję w Poznaniu (na szybko) zakupić tłoczek do tylnego,lewego zacisku hamulcowego dla mojej "Madzi" rocznik 2002.
Średnica zewnętrzna tłoczka 31,75 mm poniżej frezu na gumkę a powyżej frezu na gumkę 31,45mm, wysokość tłoczka 45,65mm
Proszę jakieś info czy i ewentualnie gdzie można takie coś znaleźć najlepiej w komplecie z nowymi uszczelniaczami.
Znalazłam na Allegro lecz to jest 250 km od Poznania i za długo będzie trwała dostawa. Potrzebuję mojej MX5 na ten weekend![]()
Pomożecie?
Pozdrowionka.
Zuziak pisze:Zuziak pisze:Witajcie!
Poszukuję w Poznaniu (na szybko) zakupić tłoczek do tylnego,lewego zacisku hamulcowego dla mojej "Madzi" rocznik 2002.
Średnica zewnętrzna tłoczka 31,75 mm poniżej frezu na gumkę a powyżej frezu na gumkę 31,45mm, wysokość tłoczka 45,65mm
Proszę jakieś info czy i ewentualnie gdzie można takie coś znaleźć najlepiej w komplecie z nowymi uszczelniaczami.
Znalazłam na Allegro lecz to jest 250 km od Poznania i za długo będzie trwała dostawa. Potrzebuję mojej MX5 na ten weekend![]()
Pomożecie?
Pozdrowionka.
Model: NB FL
Wersja: Feniks
Re: Fenix 1.6 NB FL 2002r. Tłoczek zacisku hamulcowego
Oznacz problem do rozwiązania
Post12 wrz 2016, 19:35
Zuziak pisze:
Znalazłam w Poznaniu w Japomoto na Wildzie! Hura"Madzia" będzie śmigać już w piąteczek!
No i "dupa zbita" jak by powiedział komisarz ścigający "Kilera". Okazało się, że kupiony tłoczek nie ma czegoś co miał ten poprzedni i teraz nie ma "ręcznego". Ten nowy tłoczek był w środku pusty a ten stary wyglądał tak jak na zdjęciu - ma taki krzyż, którego nie ma w tym nowym tłoczku. (nie wiem jak dodać to zdjęcie) po przyciśnięciu przycisku "Img" nie otwiera się żadne pole wyboru.
Czy ktoś już to ćwiczył i rozkminił temat poprawnego tłoczka do zacisku hamulcowego na tylnej osi?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
majkel pisze:galwani pisze:W ogóle jest realna szansa by to zrobić bez kanału/ solidnego podnoszenia czy szkoda prądu i lepiej wleźć jednak pod samochód?
dobrze nasączyć penetratorem i puści. bez leżenia na pod lodze nie da rady
waldi pisze:Czy może być taka sytuacja że przy wysokich obrotach coś się rozszczelnia ? Jeżeli tak to które miejsca ?
NBFL 1.8 2004
majkel pisze:waldi pisze:Czy może być taka sytuacja że przy wysokich obrotach coś się rozszczelnia ? Jeżeli tak to które miejsca ?
NBFL 1.8 2004
Taka sytuacja kiedyś. Lecimy sobie przez Alpy w wesołej emiksowej gromadce. Na stanie wszystkie możliwe generacje. Po którymś kolejnym grubym górskim deptaniu stajemy na postój i nagle okazuje się, że w całej okolicy wali benzyną. Ale tak masakrycznie, że strach fajkę zapalić. Myśleliśmy, że komuś przewód poszedł albo się zbiornik przedziurawił. Po krótkim niuchaniu okazuje się, że smród idzie tylko z dwu emiksów, mojego NBfl 1.8 i Marcina MK NBfl 1.8, z żadnych innych. Po jakimś czasie przestało i dotąd nie wiem co to było. Jedyna koncepcja to mocna jazda + nagłe zjazdy i podjazdy + niewytłumaczalne zachowanie się odpowietrzenia zbiornika paliwa ...
Po
eM
waldi pisze:majkel pisze:waldi pisze:Czy może być taka sytuacja że przy wysokich obrotach coś się rozszczelnia ? Jeżeli tak to które miejsca ?
NBFL 1.8 2004
Taka sytuacja kiedyś. Lecimy sobie przez Alpy w wesołej emiksowej gromadce. Na stanie wszystkie możliwe generacje. Po którymś kolejnym grubym górskim deptaniu stajemy na postój i nagle okazuje się, że w całej okolicy wali benzyną. Ale tak masakrycznie, że strach fajkę zapalić. Myśleliśmy, że komuś przewód poszedł albo się zbiornik przedziurawił. Po krótkim niuchaniu okazuje się, że smród idzie tylko z dwu emiksów, mojego NBfl 1.8 i Marcina MK NBfl 1.8, z żadnych innych. Po jakimś czasie przestało i dotąd nie wiem co to było. Jedyna koncepcja to mocna jazda + nagłe zjazdy i podjazdy + niewytłumaczalne zachowanie się odpowietrzenia zbiornika paliwa ...
Po
eM
Dzięki Majkel - może też temperatura miała na to wpływ , brakuje mi osłony ostatniego tłumika , a na zewnątrz było powyżej 30 stopni .Szkoda że nie wyzerowałem licznika i przy tankowaniu nie upewniłem się że na pewno jest do pełna. Nie wiem jak u innych ale u mnie parę razy odbiło natomiast nie było jeszcze full.
Pozostaje bacznie obserwować