Jakie felgi ?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Sodi
- Model: NC
- Wersja: Sport 2.5 True Red
Felga mocno średnia według mnie, ale to Twój wybór.
Ale najważniejsze - jakie to ma ET?

Były
Nardo Grey NA 98’
Brilliant Black NA 96’
British Racing Green NA 96’
Montego Blue NA 97’
Mariner Blue NA 90’
Classic Red NA USA AT 92’
Classic Red NA USA AT 91’
Jest
True Red NC Sport 2,5 06’
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
SodiBydgoszcz pisze:Felga mocno średnia według mnie, ale to Twój wybór.
ET 45. Jak kopałem internety to sama felga z oponą ma wejść bez problemu. Bardziej chodzi mi o to czy nakrętki od razu zamawiać. Ale po dzisiejszej wizycie na torze i macie poślizgowej zaczynam rozważać zakup węższych opon na ori felgi.
- Arvi
- Junior Admin
- Model: NA
- Wersja: Tiny Tina Edition
Na chłopski rozum powinny pasować, bo O.Z. chyba ma standardowe dziury w feldze... ale zawsze możesz zrobić lekką ściemę i skrobnąć do jakiegoś sklepu z felgami (na przykład: http://www.alusy.pl/felgi-oz.html) i spytać, czy felgi O.Z. MSW wymagają jakiś specjalnych nakrętek czy nie
.

Cześć.
Na wstępie powiem, że nie udało mi się przeczytać wszystkich informacji na temat felg i opon do NB. Troszkę na łatwiznę idę, ale proszę o opinie na temat felg oraz ich rozmiaru. Nie chcę stosować dystansów i mam pytanie czy felga o wymiarach 15"x7,5" ET30 będzie odpowiednia? Zastanawiam się nad firmą Japan Racing. Wiem, że to Chińczyk, ale nie będzie używany na torze.
Na wstępie powiem, że nie udało mi się przeczytać wszystkich informacji na temat felg i opon do NB. Troszkę na łatwiznę idę, ale proszę o opinie na temat felg oraz ich rozmiaru. Nie chcę stosować dystansów i mam pytanie czy felga o wymiarach 15"x7,5" ET30 będzie odpowiednia? Zastanawiam się nad firmą Japan Racing. Wiem, że to Chińczyk, ale nie będzie używany na torze.
- Sodi
Wallace pisze:Cześć.
Będzie git

Były
Nardo Grey NA 98’
Brilliant Black NA 96’
Montego Blue NA 97’
Mariner Blue NA 90’
Jest
Czy ktoś orientuje się co to?

Nie wiem czy warto to prostować i malować, czy się pozbyć tego i kompletu za dużych 17" BBSów i zanabyć inny komplet + oponki.
Na BBSach mam 205/45/17 całkiem ładne ale nie wiem co to za guma. Widoczne na fotce gumy (195/50/15) nadają się już tylko do zawodów palenia gumy =p
BBSy:

Spodobały mi się Japan Racing JR12, tak może z 205/45/15 ale na razie finansowo chyba zbyt dużo do kół nie dołożę. No i zawias standard więc małe koła będą wyglądały nieciekawie ale te 17" zamulają strasznie.
Sugestie?

Nie wiem czy warto to prostować i malować, czy się pozbyć tego i kompletu za dużych 17" BBSów i zanabyć inny komplet + oponki.
Na BBSach mam 205/45/17 całkiem ładne ale nie wiem co to za guma. Widoczne na fotce gumy (195/50/15) nadają się już tylko do zawodów palenia gumy =p
BBSy:

Spodobały mi się Japan Racing JR12, tak może z 205/45/15 ale na razie finansowo chyba zbyt dużo do kół nie dołożę. No i zawias standard więc małe koła będą wyglądały nieciekawie ale te 17" zamulają strasznie.
Sugestie?
+50 Smiles per galon
- Sodi
Fumo pisze: 205/45/15
A czemu wtedy nie 205/50R15?

Były
Nardo Grey NA 98’
Brilliant Black NA 96’
Montego Blue NA 97’
Mariner Blue NA 90’
Jest
W moim odczuciu skrzynia 5b ma zbyt długie przełożenia żeby zakładać większe od nominalnych. Wiem, że różnica jest znikoma ale wolę poświęcić wygląd dla chociaż kilku szczęśliwych machnęć ogonem więcej. Oczywiście w granicach rozsądku.
Te czarne BBSy raczej na pewno sprzedam o ile, albo odświerzę te srebrne felgi (3 z 4 mają kapselek RIALa) i je ogumię, albo sprzedam oba komplety i zamienię je na JR12, które też trza by ogumować.
Nie bardzo chcę mi się ściągać oponę ze srebrnych tylko celem zważenia. Czy symbol widoczny na feldze (KBA 44177) może jakoś naprowadzić co to czy to tylko niemiecki TUV czy cuś?
Te czarne BBSy raczej na pewno sprzedam o ile, albo odświerzę te srebrne felgi (3 z 4 mają kapselek RIALa) i je ogumię, albo sprzedam oba komplety i zamienię je na JR12, które też trza by ogumować.
Nie bardzo chcę mi się ściągać oponę ze srebrnych tylko celem zważenia. Czy symbol widoczny na feldze (KBA 44177) może jakoś naprowadzić co to czy to tylko niemiecki TUV czy cuś?
+50 Smiles per galon
Dla potomnych. Pierścienie centrujące do XXR 527 - 54,1 na 73,1.
Jest troche czytania i różne opinie. Po przeczytaniu doszedłem, że jestem gdzieś na granicy z felgami i cały czas sie zastanawiam czy maja sens. Mianowicie stoje przed kupnem felgi 4X100 otwór to 60.1m ale to dobrać można pierścień. Ale szerokość jest 7 cali i ET 35. Mazde mam obniżoną na eibachach prokit i zastanawiam sie czy sie zmieści. Co mysliscie ?
NBFL 1.8 => NCFL 2.0
Poszukaj...jest wszystko napisane. Wejdzie.
Pozdr
Rafa
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Pozdr
Rafa

matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
- Arvi
- Junior Admin
- Model: NA
- Wersja: Tiny Tina Edition
Jaki pierścień masz dobrać, to masz dosłownie nad Twoim pytaniem 
54,1.
ET przy 7 calach do NB to do 20 (jak nie 15) to wchodzi spokojnie.
Może w pierwszym poście powinnismy napisać taką małą instrukcje dotycząca pierścieni centrujacych i jakie ET przy jakich calach wchodzi do odpowiednich generacjach na luzie, co? Bo w sumie dla 'nowych' nie ma jednego miejsca gdzie jest to wypisane...

54,1.
ET przy 7 calach do NB to do 20 (jak nie 15) to wchodzi spokojnie.
Może w pierwszym poście powinnismy napisać taką małą instrukcje dotycząca pierścieni centrujacych i jakie ET przy jakich calach wchodzi do odpowiednich generacjach na luzie, co? Bo w sumie dla 'nowych' nie ma jednego miejsca gdzie jest to wypisane...

Miałem to zrobić,ale na drafcie się skończyło...
Mam gdzieś to zapisane to wreszcie wrzuce.
Pozdr
Rafa
Mam gdzieś to zapisane to wreszcie wrzuce.
Pozdr
Rafa

matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Dzięki Panowie. Juz felgi kupione.
O pierścien akurat nie pytałem, bo wiedzialem, że mazda ma jedną z mniejszych srednic, więc jest to kwestia dokupienia.
Chodziło mi bardziej czy sie zmiesci koło czy nie.
Dzięki wielkie jeszcze raz
pozdro
O pierścien akurat nie pytałem, bo wiedzialem, że mazda ma jedną z mniejszych srednic, więc jest to kwestia dokupienia.
Chodziło mi bardziej czy sie zmiesci koło czy nie.
Dzięki wielkie jeszcze raz
pozdro

NBFL 1.8 => NCFL 2.0
Panowie wiem że już były felgi ale nie było konkretnej odpowiedzi:
3SDM 0.05 16' 8J ET25 + 9J ET20
na aucie bille + einbach ????? boje się o tył
3SDM 0.05 16' 8J ET25 + 9J ET20
na aucie bille + einbach ????? boje się o tył
mogę mieć auto w każdym kolorze o ile jest to kolor czarny......e39 touring
Perliście biała NB 1.8......
16x9 et 20 może obierać o sprężyny jak dobrze pamiętam. Będzie trzeba założyć dystans. Na bank musisz rolować nadkola.
Porozmawiaj z Dexem,On miał podobny zestaw.
Pozdr
Rafa
Porozmawiaj z Dexem,On miał podobny zestaw.
Pozdr
Rafa

Madzia 1.6 06.13-05.14
Kwietniu pisze:3SDM 0.05 16' 8J ET25 + 9J ET20
Też rozkminiałem tą rolkę. Na pewno musi być nisko, rolowanie albo wycięcie nadkoli i kąty aby felga robiła robotę.
A jesli bym nabył na tył też 8j ? Dystanse nie ma problem bo i tak bede raczej musiał je mieć do zacisków z w220
Ostatnio zmieniony 30 maja 2016, 14:41 przez Kwietniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Będzie idealnie!
Pozdr
Rafa
Pozdr
Rafa

Madzia 1.6 06.13-05.14
Rafa pisze:Będzie idealnie!
Pozdr
Rafa
Lubie to !

-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Chwilowo BezMX
Fumo pisze:KBA 44177
Fumo pisze: Czy symbol widoczny na feldze (KBA 44177) może jakoś naprowadzić co to czy to tylko niemiecki TUV czy cuś?
Internety wywalają coś takiego:
http://reifengrosshandel.com/autoteile/ ... n-Alu.html
Rial A 100 brzydkie jak diabli

Pozdro
Marcin
Marcin
brązowe sparco assetto gara, albo JR18 tez w brazie, ale nie wiem jak tam z ET wychodzi
Może Enkei Yamato? Całkiem zgrabnie wyglądają na nckach
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
-
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Poszukuje felgi do nbfl która ma dużo miejsca na zacisk, 16x7,5 et35 nie daję rady, dystans 2cm rozwiązałby sprawę, ale wolałbym uniknąć. Myślę że felga typu xxr 527 może zfitować, jakieś propozycje?
Matik pisze:Poszukuje felgi do nbfl która ma dużo miejsca na zacisk, 16x7,5 et35 nie daję rady, dystans 2cm rozwiązałby sprawę, ale wolałbym uniknąć. Myślę że felga typu xxr 527 może zfitować, jakieś propozycje?
JR10 z Japan Racing mega wygladałyby w nb i et takie ktore by ci pasowało chyba
- Sodi
Smock pisze:Macie jakieś pomysły do mojej ? ale tylko takie które da się kupić.
Rota G-Forces 17x8 ET48

Rota Grid Drift 17x9 et42 Matte Black

Rota Fighter Drift 17x8 et48

Albo takie Roty:
17x7.5 +45et opony 215/45/17

Albo Slipstream 16x8 et48

Były
Nardo Grey NA 98’
Brilliant Black NA 96’
Montego Blue NA 97’
Mariner Blue NA 90’