[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
- marzdin
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: NCFL mode by Five
Ogólnie fajnie by było się spotkać wieczorem przy bezalkoholowym żeby się poznać i wymienić doświadczenia, z chęcią posłucham, bo Madzie mam dopiero od grudnia i jak na razie dużo pytań 

Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Ja na co dzień bujam się w okolicach West Gate'a czarną NC. Ale do Popowic nie dojeżdżam.
Dzisiaj tylko byłem w okolicach Milenijnego i Osobowic.
Można znowu w weekend spróbować się spotkać na wyspie.
Dzisiaj tylko byłem w okolicach Milenijnego i Osobowic.
Można znowu w weekend spróbować się spotkać na wyspie.
- marzdin
- Donator
Ja na łykend jestem w rozjazdach, ale jutro po 18-tej będę w Niebo Cafe w Pasażu Niepolda bardzo miły Pub z normalną muzyką
oczywiście Madzi nie biorę 
Jan by ktoś chciał dołączyć na soczek to rozpozna mnie po Madziowym kufelku przy barze, ew. pytać zaprzyjaźnioną załogę Nieba

Jan by ktoś chciał dołączyć na soczek to rozpozna mnie po Madziowym kufelku przy barze, ew. pytać zaprzyjaźnioną załogę Nieba
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2016, 10:20 przez marzdin, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
[quote="Morfi"]Ktoś coś odnośnie studia detailingu?
W Smolcu jest studio i sklep z kosmetykami, nie widziałem osobiście ich pracy, jedynie byłem na zakupach w sklepie.
https://pl-pl.facebook.com/urbanlakiery
W Smolcu jest studio i sklep z kosmetykami, nie widziałem osobiście ich pracy, jedynie byłem na zakupach w sklepie.
https://pl-pl.facebook.com/urbanlakiery
[quote="_Adi_"]
Co prawda pogoda ostatnio jest dość mocno kapryśna, ale z tego co widzę w prognozie pogody, to niedziela
i poniedziałek ma być do zaakceptowania. Dlatego narazie bardzo wstępnie nakreślam nasze palny, do których w przypadku sprawdzenia prognozy pogody(słonecznie/przelotnie i min. 16°C) zapraszam chętnych do wspólnej przejażdżki.
Pogoda zapowiada się mało pewna w górach w związku z czym przekładamy wypad na inny termin.
Co prawda pogoda ostatnio jest dość mocno kapryśna, ale z tego co widzę w prognozie pogody, to niedziela
i poniedziałek ma być do zaakceptowania. Dlatego narazie bardzo wstępnie nakreślam nasze palny, do których w przypadku sprawdzenia prognozy pogody(słonecznie/przelotnie i min. 16°C) zapraszam chętnych do wspólnej przejażdżki.

Pogoda zapowiada się mało pewna w górach w związku z czym przekładamy wypad na inny termin.

-
- Donator
- Wersja: MR2 ZZW30
Morfi pisze:Ktoś coś odnośnie studia detailingu?
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Na forum Subaru pytałem i polecili mi:
https://www.facebook.com/lackprotect/
sam jeszcze nie byłem, ale się wybieram w maju.
Pytanie, na rakietowej wczoraj byli goście którzy robili zdjęcia, wiecie gdzie takowe można obejrzeć / dostać / kupić?
- irekJ
- Donator
Byłem wczoraj na Rakietowej popaczeć. Widziałem, że nasza reprezentacja jeździła. Fajna ta Twoja MR2 
Jak dla mnie te dziury przy samej nitce toru nie akceptowalne. Jak sięgam pamięcią to co najmniej kilka razy poleciałem w trawę obok kwadratu gdzie aktualnie jest krater. Wiadomo kiedy zrobią z tym porządek?
Poza tym takiego tłoku jak wczoraj to na Rakietowej jeszcze nie widziałem
Może Niskie Łąki spróbujemy ogarnąć? Chyba nikt jeszcze nie był od nas?!

Jak dla mnie te dziury przy samej nitce toru nie akceptowalne. Jak sięgam pamięcią to co najmniej kilka razy poleciałem w trawę obok kwadratu gdzie aktualnie jest krater. Wiadomo kiedy zrobią z tym porządek?

-
- Donator
irekJ pisze:Byłem wczoraj na Rakietowej popaczeć. Widziałem, że nasza reprezentacja jeździła. Fajna ta Twoja MR2
Mogłeś podejść się przywitać

Też mnie te dziury stresują, tak samo jak nie kumam tych metalowych beczek... nie mogą zamiast nich kilku opon położyć? Nie mniej jednak nie ma co zbytnio marudzić, dobrze że chociaż to jest i za 50zł można się wyszaleć

- marzdin
- Donator
[irekJ]
Dzięki za ofertę, ale zaraz po pracy lecę do domu z synem czyścić dreny w Madzi póki jest jasno i ciepło., ogólnie trzeba ją lekko przeglądnąć, szkoda, że nie ma już ogólnodostępnych podjazdów.
Dzięki za ofertę, ale zaraz po pracy lecę do domu z synem czyścić dreny w Madzi póki jest jasno i ciepło., ogólnie trzeba ją lekko przeglądnąć, szkoda, że nie ma już ogólnodostępnych podjazdów.
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
- irekJ
- Donator
Enzis pisze:IrekJ, 8 Ball w jakich godzinach się można was spodziewać? Ja postaram się być między 14, a 15 (zależy od mojej panny)
Słyszeliście o zmianie miejscówki?
Dopiero sprawdziłem jak przeczytałem Twój post.
Ja akurat 14-15 muszę być w domu. Miałem zamiar zaraz podjechać na Grabiszyńską bo mam 5 min.
Ale na Kamińskiego to o 15:00 wyjadę bo teraz czasowo się nie obrobię.
- irekJ
- Donator
adamo pisze:Panowie szukam dobrej miejscówki do serwisu hamulców ( wymiana tarcz,klocków,płynu) - jakieś polecenia?
Ja robiłem hamulce w ubiegłym tygodniu w Sport Technika na Rogowskiej: http://www.sport-technika.pl/kontakt/
Magazynuję tam koła od kilku lat i kilka razy już widziałem na podnośniku M3 czy 911 turbo. Szefu sam ma Boxtera i swoją rajdówkę. Do tego ludzie do niego rajdówki przywożą. Zawsze miałem wrażenie, że koleś wie co robi i przykłada się do roboty. Tak na przykład składając hamulce posprawdzał momenty dokręcenia śrub (chyba na piaście albo samych zaciskach) z czym wcześniej się nie spotkałem w innych warsztatach. Za wymianę za oś bierze 150zł więc chyba tragedii nie ma. Po wszystkim wziął auto na jazdę testową. Generalnie wszytko ok jak dla mnie.
- irekJ
- Donator
tinuviel pisze:Morfi pisze:Ktoś coś odnośnie studia detailingu?
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Na forum Subaru pytałem i polecili mi:
https://www.facebook.com/lackprotect/
sam jeszcze nie byłem, ale się wybieram w maju.
Pytanie, na rakietowej wczoraj byli goście którzy robili zdjęcia, wiecie gdzie takowe można obejrzeć / dostać / kupić?
Parę osób już pytało o odświeżenie lakieru. Sam się nad tym zastanawiałem i przekręciłem do powyższej firmy.
Koleś wydaje się być spoko. Zapytałem o jakąś klubową zniżkę. Jeśli przywieźlibyśmy 3 lub więcej samochodów to byłby dobry rabat, w zamian trzeba by wrzucić trochę zdjęć z prac przy samochodzie do swoich tematów w "Nasze Mazdy"
Pakiet który normalnie kosztuje ok 1000zł byłby dla nas za 800zł. Teraz piszę z pamięci ale w pakiecie jest powierzchowna polerka, glinkowanie, zabezpieczenie lakieru, woskowanie, polerka lamp, mycie felg, zabezpieczenie szyb jakimś kosmicznym środkiem który sprawia, że nie trzeba używać wycieraczek. Możliwe, że o czymś nie pamiętam. Do tego cena jest za normalne auto i możliwe, że jak zobaczą, że powierzchniowo roboty jest połowę mniej to coś jeszcze uda się ugrać. Nie pytałem nic o konserwację szmaty.
Także jakby ktoś był na 100% zdecydowany za 800zł na powyższą usługę to proszę o PW. Jak będzie te 3-4 auta to założy się jakieś ZG, zaklepie ceny i terminy i ewentualnie niezdecydowane osoby będą mogły dołączyć bądź skorzystać z klubowej zniżki w przyszłości.
Jeśli macie namiary gdzie można to zrobić taniej/lepiej to zawsze można sprawdzić

-
- Donator
Jak się zapiszę na ZG i finalnie zamiast mx5 przyjadę MR2 to się połapią?
Odnośnie detailing to dla miaty w zeszłym roku robiłem w Perfect Cars (http://www.perfectcar.net.pl/), powłoka ceramiczna za bodajże 700zł (policzyli dużo taniej przez rozmiar auta), ale jakoś super-hiper jakości chyba nie była i zaczyna schodzić.

- Morfi
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.8 vvt
Czy znacie tę firmę: http://www.detailgarage.com.pl/ Byłem tak jakieś dwa lata temu z pytaniem o korektę lakieru. Do wyceny potrzebowali auto ale na wejściu powiedzieli, że będzie to kosztowało ok. 1000zł. Ktoś zna ich robotę?
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L