Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
- meewosh
- Model: ND
- Wersja: 2.0 '15
Przód robiony we własnym zakresie chyba
Widziałem ostatnio auto, które podjechało pod coś wyższego (bus/tir) i szkoda niewielka - maska się podniosła i cofnęła ciągnąc kawałem pasa pzredniego z zamkiem, zaczepy lamp padły no i zderzak. Niegroźne uszkodzenie, można powiedzieć zajebiste bo nie naruszone chłodnice/konstrukcja itd, ale trzeba robić przód cały ( z lakierowaniem błotników włącznie żeby sie bardzo nie różniło kolorystycznie - a może i z drzwiami do połowy
Reasumując tego offa, może to nie było nic groźnego i zrobione po kosztach, ale reszta trochę syf. Szczególnie byłbym ostrożny w Mxach z dokładkami po bokach - zawsze cos pod nimi będzie się działo pewnie

Reasumując tego offa, może to nie było nic groźnego i zrobione po kosztach, ale reszta trochę syf. Szczególnie byłbym ostrożny w Mxach z dokładkami po bokach - zawsze cos pod nimi będzie się działo pewnie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Było sobie NB ... viewtopic.php?f=22&t=17700&hilit=meewosh
Jest sobie NA ... viewtopic.php?f=22&t=25585&p=450826&hilit=meewosh#p450826
- meewosh
Obie od gościa, którego ktoś tam kiedyś polecał, choć srebrna ma chyba różne odcienie boków 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: MR2 ZZW30
meewosh pisze:Obie od gościa, którego ktoś tam kiedyś polecał, choć srebrna ma chyba różne odcienie boków
No nie wiem

viewtopic.php?f=18&t=18899
Nadal czekam na kasę;)
- manfredmaniek
- Donator
- Wersja: Obecnie Bezmiatowy
Poprawilem.
Tak, czytalem ale ogolnie z mazdy jestes zadowolony?
tinuviel pisze:meewosh pisze:Obie od gościa, którego ktoś tam kiedyś polecał, choć srebrna ma chyba różne odcienie boków
No nie wiem
http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=18899
Nadal czekam na kasę;)
Tak, czytalem ale ogolnie z mazdy jestes zadowolony?
-
- Donator
- Wersja: MR2 ZZW30
Auto było dobrze sprawdzone przed zakupem więc wiedziałem co kupuje i brałem poprawkę na to że kupuje od handlarza, trochę rzeczy próbował zatuszować ale sam stan auta był ok, nie było krzywe/bite/spawane/składane/itp.W mojej ocenie i moim prywatnym zdaniem Daro jest oszustem, ale to nie znaczy od razu że sprzedaje ostatni badziew. Po prostu nie napalaj sie i bardzo dobrze auto sprawdź.
Zdjęcia wnętrza tej czarnej to nie jest ten sprzedawany samochód, bo widać przyciski do otwierania twardego dachu na desce, a ten z ogłoszenia ma softtop. Darek już w jakiejś NBFL niedawno zrobił podobną akcję ze zdjęciami 

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- meewosh
tinuviel pisze:meewosh pisze:Obie od gościa, którego ktoś tam kiedyś polecał, choć srebrna ma chyba różne odcienie boków
No nie wiem
viewtopic.php?f=18&t=18899
Nadal czekam na kasę;)
No proszę, będę pamiętał na przyszłość

- Dżunior
- Donator
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Akurat zdjęcia u tego sprzedawcy to rzecz bardzo umowna - często wrzuca fotki zupełnie innych egzemplarzy, zaciągnięte z sieci. Ba! potrafi "odwrócić" na fotce anglika!
Gdy swego czasu interesowałem się pewną NC z jego oferty, powodem wrzucenia nieoryginalnych fotek były "poprawki lakiernicze przedniego zderzaka", więc warto dopytać o historię konkretnego egzemplarza.
Druga wpadka która pojawiła się w moim przypadku to przebieg. Jechałem oglądać auto z przebiegiem ok. 40kkm (podanym w ogłoszeniu), w praktyce auto miało ok. 180kkm. Wytłumaczenie: pomyłka przy wpisywaniu.
Na plus fajny kontakt i zupełnie szczere zafascynowanie sprzedającego Miatami.

Druga wpadka która pojawiła się w moim przypadku to przebieg. Jechałem oglądać auto z przebiegiem ok. 40kkm (podanym w ogłoszeniu), w praktyce auto miało ok. 180kkm. Wytłumaczenie: pomyłka przy wpisywaniu.

Na plus fajny kontakt i zupełnie szczere zafascynowanie sprzedającego Miatami.
MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
bjorm pisze:nie wiem jakim masochistą, w obliczu wielu doniesień o darku i jego metodach, trzeba być aby interesować się jego ofertą...
Ciezko cokolwiek znalezc na podkarpaciu, trzeba pol PL przejechac. Jade dzisiaj obejrzec srebrna, czarna jest 'na poprawkach'. Ale skutecznie mnie zniecheciliscie.
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
Warto jechać zobaczyć, jak masz jakoś niedaleko, żeby zdobyć "doświadczenie w oglądaniu" danego modelu. Z każdą kolejną sztuką będziesz wiedział co może być lepiej, co jest typowe a co odbiega od standardu w danym egzemplarzu.
neq pisze:Ciezko cokolwiek znalezc na podkarpaciu, trzeba pol PL przejechac. Jade dzisiaj obejrzec srebrna, czarna jest 'na poprawkach'. Ale skutecznie mnie zniecheciliscie.
jak chcesz naprawdę dobre auto, pewne - to sie czeka nawety miesiącami, i jedzie parę set kilometrów, jeśli jednak chcesz tylko zadowolić swoje oczy i wierzyć, że jesteś hunterem okazji... no cóż, to kosztuje, pozniej, przy naprawach lub przy sprzedaży auta

bjorm pisze:neq pisze:Ciezko cokolwiek znalezc na podkarpaciu, trzeba pol PL przejechac. Jade dzisiaj obejrzec srebrna, czarna jest 'na poprawkach'. Ale skutecznie mnie zniecheciliscie.
jak chcesz naprawdę dobre auto, pewne - to sie czeka nawety miesiącami, i jedzie parę set kilometrów, jeśli jednak chcesz tylko zadowolić swoje oczy i wierzyć, że jesteś hunterem okazji... no cóż, to kosztuje, pozniej, przy naprawach lub przy sprzedaży auta
Wlasnie szukam juz od dluzszego czasu, jak cos sie pojawia fajnego to zaraz znika

Nie chce tez wpakowac sie na jakas mine, takze spokojnie bede sie rozgladal dalej.
Auta Darka rzeczywiście wyglądają przyzwoicie. W moim przypadku wyglądało to tak że równoległe kiedy jechałem oglądać auto w inną część Polski poprosiłem kolegę mieszkającego w Rzeszowie aby pojechał obejrzeć auto u Darka.
Wcześniej przeprowadziłem z nim dziesiątki rozmów i wymieniłem tyle samo maili. Oczywiście auto igiełka - tak twierdził Darek.
Kolega był i obejrzał auto a nawet się przejechał. Według jego opinii auto wyglądało bardzo przyzwoicie i podczas jazdy również nic złego się nie działo. Nie było mi dane obejrzeć ten egzemplarz osobiście ponieważ zakupiłem pomarańczową.
To co nie podobalo mi się w kontakcie z Darkiem to to że od moich chęci do oględzin minął na pewno ponad tydzień, bo najpierw niby miał wyjeżdżać do Niemiec a następnie przez kilka dni padał deszcze co ponoć było przeszkodą.
Proponuję przed wyjazdem zweryfikować historię/przebieg po VINie a następnie przejrzeć dokladnie auto na stacji diagnostycznej czy ASO. Wydaje mi się, że Darek po prostu wkłada dużo "serca" w zatuszowanie pewnych mankamentów czy niedociągnięć ale nie przekreślam że nie można trafić na jakiś przyzwoity egzemplarz.
Trzeba jechać i zobaczyć. Daj znać jak się zdecydujesz bo jest sam ciekawy co wyjdzie.
Powodzenia !
Wcześniej przeprowadziłem z nim dziesiątki rozmów i wymieniłem tyle samo maili. Oczywiście auto igiełka - tak twierdził Darek.
Kolega był i obejrzał auto a nawet się przejechał. Według jego opinii auto wyglądało bardzo przyzwoicie i podczas jazdy również nic złego się nie działo. Nie było mi dane obejrzeć ten egzemplarz osobiście ponieważ zakupiłem pomarańczową.
To co nie podobalo mi się w kontakcie z Darkiem to to że od moich chęci do oględzin minął na pewno ponad tydzień, bo najpierw niby miał wyjeżdżać do Niemiec a następnie przez kilka dni padał deszcze co ponoć było przeszkodą.
Proponuję przed wyjazdem zweryfikować historię/przebieg po VINie a następnie przejrzeć dokladnie auto na stacji diagnostycznej czy ASO. Wydaje mi się, że Darek po prostu wkłada dużo "serca" w zatuszowanie pewnych mankamentów czy niedociągnięć ale nie przekreślam że nie można trafić na jakiś przyzwoity egzemplarz.
Trzeba jechać i zobaczyć. Daj znać jak się zdecydujesz bo jest sam ciekawy co wyjdzie.
Powodzenia !
-
A dla czego ? 

- Paffko
- Donator
- Wersja: Deep Crystal Blue
a moze ktos to cudo ogladal?
bylbym wdzieczny za opinie
The Glove - viewtopic.php?f=22&t=35879
Schmetterling http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=30869