[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NB FL
- Wersja: Phoenix
@irekJ to byłem ja, sprawdzałem czy na pewno wszystko działa 

Planuje jutro podjechać do Wrocławia obejrzeć tą nb
Ktoś z Was może ją oglądał i może coś o niej napisać?
Ew. może wiecie gdzie we Wrocławiu sprawdzą ją w szczególności w zakresie historii wypadkowej.
Dziękuje za pomoc
Ktoś z Was może ją oglądał i może coś o niej napisać?
Ew. może wiecie gdzie we Wrocławiu sprawdzą ją w szczególności w zakresie historii wypadkowej.
Dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 16 mar 2016, 22:11 przez Davcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto sprawdzi historię powypadkową tego nie wiem (takie rzeczy to w aso chyba?
), ale jak pojedziesz na dowolną stację diagnostyczną, to panowie sprawdzą, czy nie auto nie zostawia 4 śladów, w jakim stanie jest zawieszenie, hamulce i czy ogólnie nadaje się do ruchu.
Sam też rzuć okiem na przód, bo jest ewidentnie przeszczepiony - lampy to 'angel eyes' do wersji po lifcie (o ile wiem nie było wersji z tymi lampami montowanymi seryjnie), zderzak do nb.
sprawdź rdzę na tylnich nadkolach i końcówkach progów, jak masz możliwość to przytknij tam czujnik lakieru i sprawdź, czy nadkola były już robione (na 95% były
). Tylni zderzak też widać 'dłubany' pod ten nieszczęsną niemiecką dwururkę - sprawdź jak to jest zrobione. Jak samochód będzie w górze, to rzuć okiem na stan podwozia, tam też lubi się czaić rdza. Z kolei nie musisz się przejmować ewentualnymi wgniotkami na podłużnicach - dość częsta przypadłość, miaty nie lubią się z progami zwalniającymi, a w tym przypadku widać, że jeździł tym raczej nie dziadek, a jakiś niemiecki odpowiednik przedstawiciela `bro culture`; siedzi nisko, więc pewnie będzie powgniatane.
z tego co widzę po kluczyku, to jest to scyzoryk zintegrowany z centralnym zamkiem na pilota (?) - tego w nb nie było (o ile wiem), więc też rzeźba.
rzuć okiem na ranty dachu, nie wyglądają na super spękane, więc nie powinno cieknąć.
Ogólnie, to jak na 1.8 z klimą i hard topem to cena 13900 jest imo bardzo dobra (może nawet za dobra
), jeśli samochód nie jest spawany z dwóch ćwiartek i przystanku.

Sam też rzuć okiem na przód, bo jest ewidentnie przeszczepiony - lampy to 'angel eyes' do wersji po lifcie (o ile wiem nie było wersji z tymi lampami montowanymi seryjnie), zderzak do nb.
sprawdź rdzę na tylnich nadkolach i końcówkach progów, jak masz możliwość to przytknij tam czujnik lakieru i sprawdź, czy nadkola były już robione (na 95% były

z tego co widzę po kluczyku, to jest to scyzoryk zintegrowany z centralnym zamkiem na pilota (?) - tego w nb nie było (o ile wiem), więc też rzeźba.
rzuć okiem na ranty dachu, nie wyglądają na super spękane, więc nie powinno cieknąć.
Ogólnie, to jak na 1.8 z klimą i hard topem to cena 13900 jest imo bardzo dobra (może nawet za dobra

No i była fajna okazja 

- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Był może ktoś w ostatnim czasie na Rakietowej? Nawet gościnnie?
Jak patrzę na twarzoksiążce na zdjęcia z ich eventów to tor wygląda jakby trwały prace archeologiczne.
Da się tam jeździć? Można by powoli myśleć o jakiejś wczesnowiosennej ustawce
https://www.facebook.com/wojciechjadrowski/photos/a.940315542723657.1073741855.818026948285851/940316702723541/?type=3&theater
Jak patrzę na twarzoksiążce na zdjęcia z ich eventów to tor wygląda jakby trwały prace archeologiczne.
Da się tam jeździć? Można by powoli myśleć o jakiejś wczesnowiosennej ustawce

https://www.facebook.com/wojciechjadrowski/photos/a.940315542723657.1073741855.818026948285851/940316702723541/?type=3&theater
Ten armageddon to podobno początek zmian na Rakietowej. Słyszałem, że ktoś w końcu kupił tor, stąd ten plac budowy. Może w końcu coś konkretnego z tego będzie? 

- irekJ
- Donator
adamo pisze:jak ostatnio byłem ( jakoś luty ) to były wykopki ale wszystko poza torem...
A można "bezpiecznie" wypaść z toru? Nie leci syf na asfalt? W sensie da się spokojnie i bezpiecznie jeździć czy trzeba uważać?
siemka,
ogólnie chciałbym dopytać odnośnie jakiś spotów, przeniosłem się w wasze okolice z Lubelskiego, tam ogólnie nic sie nie dzieje na forum regionalny a tu widzę coś się kreci. mam zamiar zawitać na jakiś spocik jak coś będzie się działo
,
pozdro
ogólnie chciałbym dopytać odnośnie jakiś spotów, przeniosłem się w wasze okolice z Lubelskiego, tam ogólnie nic sie nie dzieje na forum regionalny a tu widzę coś się kreci. mam zamiar zawitać na jakiś spocik jak coś będzie się działo

pozdro
>>A można "bezpiecznie" wypaść z toru?
tutaj bez zmian ( czasami można wlecieć na betonowe trelki ) ale raczej bezpiecznie
>>Nie leci syf na asfalt?
Raczej leci z pobocza jak zawsze, ale nie dużo ( brakuje trelek na paru winklach)
>>W sensie da się spokojnie i bezpiecznie jeździć czy trzeba uważać?
Rakietowa to rakaietowa, w paru miejscach trzeba uważać. Z ciekawostek to ostatnio postawili metalową beczę na środku tego rondka z kostki. Zdarzyło się pare muśnięć
Jak byłem to było rozkopane koło tego dużego kwadratu z asflatu, ale trasa była poprowadzona całkiem poza nim. Od pewnego czasu to obsługa rakietowej układa tor, także robi to adekwatnie to wykopek.
Ze zdjęć widzę jednak, że teraz zrobili więcej wykopek....
tutaj bez zmian ( czasami można wlecieć na betonowe trelki ) ale raczej bezpiecznie
>>Nie leci syf na asfalt?
Raczej leci z pobocza jak zawsze, ale nie dużo ( brakuje trelek na paru winklach)
>>W sensie da się spokojnie i bezpiecznie jeździć czy trzeba uważać?
Rakietowa to rakaietowa, w paru miejscach trzeba uważać. Z ciekawostek to ostatnio postawili metalową beczę na środku tego rondka z kostki. Zdarzyło się pare muśnięć

Jak byłem to było rozkopane koło tego dużego kwadratu z asflatu, ale trasa była poprowadzona całkiem poza nim. Od pewnego czasu to obsługa rakietowej układa tor, także robi to adekwatnie to wykopek.
Ze zdjęć widzę jednak, że teraz zrobili więcej wykopek....
NB '99 1.8
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: MR2 ZZW30
A jak jest teraz z wizytą na Rakietowej? Jakbym chciał tam sobie po prostu pojechać na pół godziny pojeździć swoim autem to jest to możliwe? Na internecie widzę tylko różnej maści szkoły jazdy na rakietowej czy jazda innymi autami?
- irekJ
- Donator
Jak było na Rakietowej rok temu to wiem bo byłem. Bardziej mnie ciekawi czy teraz da się tam jeździć. Z tego co mówicie to po staremu 
Ponoć bliżej weekendu ma być trochę słońca to można się na wyspie zjechać.

Ponoć bliżej weekendu ma być trochę słońca to można się na wyspie zjechać.
stan rakietowej na 21.02: https://www.youtube.com/watch?v=ehGglknjJFQ
NB '99 1.8
-
- Donator
adamo pisze:stan rakietowej na 21.02: https://www.youtube.com/watch?v=ehGglknjJFQ

tinuviel pisze:
oglądałem to auto kiedyś, kupiłeś?
Tak.
Z ceną nie specjalnie udało się powalczyć, ale widac ze zainwestował w auto.
Rdzy 0, z wad - soft top do wymiany, reczny nie lapie, maglownica z 1 strony puszcza, nie działa elektryka prawej szyby.
Do niczego więcej sie nie szło doczepić.
-
- Donator
Davcio pisze:tinuviel pisze:
oglądałem to auto kiedyś, kupiłeś?
Tak.
Z ceną nie specjalnie udało się powalczyć, ale widac ze zainwestował w auto.
Rdzy 0, z wad - soft top do wymiany, reczny nie lapie, maglownica z 1 strony puszcza, nie działa elektryka prawej szyby.
Do niczego więcej sie nie szło doczepić.
Jak ja je oglądałem to było parę k zł droższe i rdza była tu i tam (dużo na klapie bagażnika). ręczny nie działał. Były też dołożone xenony (bez homologacji naturalnie więc może zwróć na to uwagę). Auto jechało ok, wydech nawet mi przypadł do gustu. Sprzedawca wydawał się być w porządku.
- irekJ
- Donator
Kojarzę, że parę osób robiło poprawki do dachu tutaj:
http://www.cabrio.pl/
Ale nie wiem czy nie taniej/prościej będzie Ci kupić całą szmatę z NBFL i u Morisa wstawić.
http://www.cabrio.pl/
Ale nie wiem czy nie taniej/prościej będzie Ci kupić całą szmatę z NBFL i u Morisa wstawić.
- pafko71
- Donator
- Model: NC
- Wersja: NC 2.5
tinuviel pisze:A jak jest teraz z wizytą na Rakietowej? Jakbym chciał tam sobie po prostu pojechać na pół godziny pojeździć swoim autem to jest to możliwe? Na internecie widzę tylko różnej maści szkoły jazdy na rakietowej czy jazda innymi autami?
Raz w miesiącu na niskich łąkach są treningi przed zawodami WLTA, polecam. www.wlta.pl
-
- Donator
pafko71 pisze:tinuviel pisze:A jak jest teraz z wizytą na Rakietowej? Jakbym chciał tam sobie po prostu pojechać na pół godziny pojeździć swoim autem to jest to możliwe? Na internecie widzę tylko różnej maści szkoły jazdy na rakietowej czy jazda innymi autami?
Raz w miesiącu na niskich łąkach są treningi przed zawodami WLTA, polecam. http://www.wlta.pl
Dzięki! szkoda że nie napisałeś dzień wcześniej