[WROCŁAW / KOTLINA KŁODZKA i okolice] spotkania regionalne
DWinkle2023 - 29.09-1.10.2023
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Miata PRHT 2.0
- Kontakt:
Spanie w ponikwa.com - obiadokolacja, nocleg, śniadanie w cenie max. 80 zł za osobę - do uzgodnienia w dół w przypadku przyjazdu większej liczby osób. 9 kwietnia - mamy cały obiekt do dyspozycji - ok. 30-40 miejsc.
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Pozwolę sobie zmienić na chwilę temat... mieliście jakieś doświadczenia z ASO Wrocławskim TEAM Marek Pasierbski w Mirkowie?
W ubiegłym tygodniu umówiłem się u nich na przegląd + uszczelnienie dyferencjału. Musiałem Panu z serwisu wytłumaczyć co dokładnie ma być zrobione przy dyfrze i jakie części ma zamówić (tu pomogli koledzy z forum i znajomi z innego ASO).
Na pierwszy termin części nie dotarły a na drugi (przesunięty) dotarły ale okazało się, że zamówili jeden uszczelniacz półosi !?!
Może zrobią auto w przyszłym tygodniu jak dotrze drugi uszczelniacz. Oczywiście zero przepraszam albo jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialności czy poszanowania czasu klienta.
Zaczynam mieć wątpliwości czy oddawanie tam auta to dobry pomysł
W ubiegłym tygodniu umówiłem się u nich na przegląd + uszczelnienie dyferencjału. Musiałem Panu z serwisu wytłumaczyć co dokładnie ma być zrobione przy dyfrze i jakie części ma zamówić (tu pomogli koledzy z forum i znajomi z innego ASO).
Na pierwszy termin części nie dotarły a na drugi (przesunięty) dotarły ale okazało się, że zamówili jeden uszczelniacz półosi !?!
Może zrobią auto w przyszłym tygodniu jak dotrze drugi uszczelniacz. Oczywiście zero przepraszam albo jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialności czy poszanowania czasu klienta.
Zaczynam mieć wątpliwości czy oddawanie tam auta to dobry pomysł

- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
a wracając do tematu winkli
ja również bo patrzyłem w kalendarz i dziewiątego wypada moja zmiana także mogę mieć służbę... :/
rodzyneck pisze:Tylko mam nadzieję że będzie 2.04
ja również bo patrzyłem w kalendarz i dziewiątego wypada moja zmiana także mogę mieć służbę... :/
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
-
- Donator
- Kontakt:
Jutro 11, wyspa chyba slodowa, wjazd od strony hali targowej, skret w lewo przed ostatnim mostem przed bema.
Edit: o ile nie będzie padać deszcz / śnieg, bo prognoza zdecydowanie mówi, że może padać.
Edit: o ile nie będzie padać deszcz / śnieg, bo prognoza zdecydowanie mówi, że może padać.
-
- Donator
- Kontakt:
wracając do kwietniowego otwarcia: trasa na drugi dzień, wariant jesiennikowy:
https://goo.gl/maps/PDbFu4vz5Pt
trasa z ponikwa.com (Długopole) przez Jeseniki i Cervenohorskie Sedlo do pałacu w Kamieńcu Ząbkowickim. Potem do Wrocławia można przez Ząbkowice, przez Strzelin, zakrętami na prawo (edit: na lewo) przez Dzierżoniów, albo jak kto chce
KyRy i reszta, proszę o recenzję
trasa z ponikwa.com (Długopole) przez Jeseniki i Cervenohorskie Sedlo do pałacu w Kamieńcu Ząbkowickim. Potem do Wrocławia można przez Ząbkowice, przez Strzelin, zakrętami na prawo (edit: na lewo) przez Dzierżoniów, albo jak kto chce

Ostatnio zmieniony 20 lut 2016, 16:41 przez wroclover, łącznie zmieniany 1 raz.
wroclover pisze:Jutro 11, wyspa chyba slodowa, wjazd od strony hali targowej, skret w lewo przed ostatnim mostem przed bema.
Miałem inne plany na jutro, ale jeżeli uda mi się zmienić plany i pogoda dopisze to się zobaczymy.

wroclover pisze:wracając do kwietniowego otwarcia: trasa na drugi dzień, wariant jesiennikowy:
trasa z ponikwa.com (Długopole) przez Jeseniki i Cervenohorskie Sedlo do pałacu w Kamieńcu Ząbkowickim. Potem do Wrocławia można przez Ząbkowice, przez Strzelin, zakrętami na prawo przez Dzierżoniów, albo jak kto chce
Nie ukrywam, że mi pasuje powrót przez Strzelin.
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
wroclover pisze:wracając do kwietniowego otwarcia: trasa na drugi dzień, wariant jesiennikowy:
trasa z ponikwa.com (Długopole) przez Jeseniki i Cervenohorskie Sedlo
Przełęcz Cervonohorskie sedlo od strony Sumperka jest/była remontowana i zamknięta. Przynajmniej tak było jeszcze w październiku...
Na szczyt można dojechać ale od strony Jesenika. Za to panował tam zerowy ruch ze względu na te remonty

Także proponowałbym przejazd przez Sienną -> przełęcz Płoszczynę -> i Jesenik
--> http://tiny.pl/gt3xw
Chyba, że uda się jakoś ustalić czy remont tam już został zakończony to wtedy na czeską 311 w Niemojowie -> przejazd przez zaporę w Pastvinach -> Zamberk -> nowiutki asfalt na winklach przed Cerveną Vodą -> i Cervenohorskie Sedlo

--> http://tiny.pl/gt3xf
EDIT:
albo jeszcze inaczej można to rozwiązać

https://goo.gl/maps/FNTPVZSLGcA2
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
-
- Donator
- Kontakt:
KyRy pisze:Przełęcz Cervonohorskie sedlo od strony Sumperka jest/była remontowana i zamknięta. Przynajmniej tak było jeszcze w październiku...
Thx

Termíny plánované uzavírky Červenohorské sedlo - jih:
16.4. - 14.11.2015 - proběhlo
16.4. - 14.11.2016
czyli - teoretycznie droga z Sumperku będzie otwarta.
KyRy pisze:Także proponowałbym przejazd przez Sienną -> przełęcz Płoszczynę -> i Jesenik
--> http://tiny.pl/gt3xw
Nie wiem, jak mi się wkleił wariant bez przełęczy Płoszczyna, ale też to miałem na myśli.
Możemy się tak czy inaczej umówić na pierwszy dzień taki, jak wcześniej proponowany, a drugi - się niebawem zobaczy, co będzie przejezdne.
Zawsze istnieje jeszcze opcja "sowia" - przejazd przez Zamek Grodno, zaporę, powrót przez okolice Świdnicy.
Jeśli tylko uda mi się dorwać auto... 

-
Witam
Przerywając wątek spota...
Kto we wro może przełożyć dach w NB?
Jakaś alternatywa dla Crashpol'u?
Pozdrawiam
Przerywając wątek spota...
Kto we wro może przełożyć dach w NB?
Jakaś alternatywa dla Crashpol'u?
Pozdrawiam
Koledzy dajcie znac czy mozna do was dolaczyc WRXem, czy chcecie ten zjazd zrobic tylko dla MX-5? Poki co NBFL juz nie ma, ale plan jest zeby byl nowy
Tylko, ze po irkowym NCFL to az mnie cisnie wlasnie na ta wersje
Jesli ktos ma fajna MX-5 i chcialbym poczuc 4x4 to mozemy pogadac o zamianie, taki off-topic

Tylko, ze po irkowym NCFL to az mnie cisnie wlasnie na ta wersje

Jesli ktos ma fajna MX-5 i chcialbym poczuc 4x4 to mozemy pogadac o zamianie, taki off-topic

2015 - NBFL Silver Blues - 1.8 146KM
2018 - ND Meteor Grey - 2.0 160KM
Wciąż szukam, ale te co były godne zbyt szybko poszły a z Crashpola po wysłuchaniu kilku opinii się nie zdecydowałem 
ale jakbyście mieli coś ciekawego to słucham, najchętniej NBFL 1.8, ewentualnie NB, ale tylko 1.8
i najchętniej w jasnym srodku 

ale jakbyście mieli coś ciekawego to słucham, najchętniej NBFL 1.8, ewentualnie NB, ale tylko 1.8

2015 - NBFL Silver Blues - 1.8 146KM
Cześć!
Planuje jutro rano pojechać do Wrocławia obejżeć autko.
Gdzie najlepiej sprawdzić mx5?
Z góry dzięki za odpowiedz
Planuje jutro rano pojechać do Wrocławia obejżeć autko.
Gdzie najlepiej sprawdzić mx5?
Z góry dzięki za odpowiedz

no właśnie niedziela :/
Nic nie znalazłem wiec temat umarł
Nic nie znalazłem wiec temat umarł