[Warszawa] Spotkania w każdy czwartek 20.00
Lato - Stadion / Zima - Arkadia
Moderator: Moderatorzy
wczoraj na wieczor dopiero ja wyciagnalem to już zimno było jak jechałem top down a dzisiaj miodzio
az mi się nie chciało do domu przyjezdzac 

Mx-5 NB 1.6 Evolution Orange - Pomarańczka
Mx-5 NB 1.6 MMC Spec - Gruz
Mx-5 NB 1.6 MMC Spec - Gruz
tomasz01 pisze:Robiłem zaciski u Walendy - z rdzawym nalotem, brudne itd - odebrałem świeżutkie i pachnące - Śluba podczas montażu nie narzekał więc chyba zrobione dobrze
Adam987, rrutek, tomasz01 dzięki wielkie. Jednogłośnie wygrał Walendy. zobaczymy, co z moimi zaciskami zrobią.

wobi
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Witam kolegów z Warszawy.
Czy znalazł by się może dobry człowiek który obejrzałby dla mnie NCFL znajdujące się w stolicy?
Sprawa jest pilna bo tylko w najbliższą sobotę jestem w stanie pojechać po to auto... oczywiście nie chcę jechać w ciemno.
Chodzi o ogólne oględziny i jazdę testową. Generalnie docelowo auto w ASO wyląduje na przeglądzie.
Kolega Nickesh się wstępnie zadeklarował ale nie wiadomo czy ogarnie czasowo dlatego szukam zastępstwa.
Proszę o PW jeśli ktoś by chciał pomóc.
Czy znalazł by się może dobry człowiek który obejrzałby dla mnie NCFL znajdujące się w stolicy?
Sprawa jest pilna bo tylko w najbliższą sobotę jestem w stanie pojechać po to auto... oczywiście nie chcę jechać w ciemno.
Chodzi o ogólne oględziny i jazdę testową. Generalnie docelowo auto w ASO wyląduje na przeglądzie.
Kolega Nickesh się wstępnie zadeklarował ale nie wiadomo czy ogarnie czasowo dlatego szukam zastępstwa.
Proszę o PW jeśli ktoś by chciał pomóc.
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Ikarus ;)
nickesh v2.0 pisze:A tak serio, przydałby się do pomocy jeszcze ktoś, kto jeździ NC. Jacyś chętni? Jqb?
Mogę, ale kiedy? Kończę prace zazwyczaj ok. 18, potem jest już ciemno. Jakby co, to mam też miernik lakieru.
- nick.es
- Moderator podróży
- Model: NB FL
Ja podobnie. Chyba tylko dzisiaj przed spotem jest na to szansa. Jutro będzie tak samo, a do tego jest piąteczek i dla IrkaJ może już być za późno przed sobotą. Dam znać, jak uda mi się dodzwonić do sprzedającego i dowiedzieć, kiedy może się spotkać.
- irekJ
- Donator
Rozmawiałem z właścicielem i on jest dyspozycyjny codziennie wieczorem. Więc ewentualne oględziny i tak po ciemku będą. Możecie ewentualnie umówić się w jakimś dobrze oświetlonym miejscu.
Tak jak pisałem chodzi mi o ogólne sprawdzenie kondycji auta. Dokładne oględziny zrobię w ASO jeśli zdecyduję się jechać.
BTW, koleś coś mi wspominał, że widywał jakieś zloty MX5 gdzieś w okolicy gdzie jeździ tym autem. Więc może faktycznie i na ten zlot mógłby zajechać
Tak jak pisałem chodzi mi o ogólne sprawdzenie kondycji auta. Dokładne oględziny zrobię w ASO jeśli zdecyduję się jechać.
BTW, koleś coś mi wspominał, że widywał jakieś zloty MX5 gdzieś w okolicy gdzie jeździ tym autem. Więc może faktycznie i na ten zlot mógłby zajechać

- nick.es
- Moderator podróży
- Model: NB FL
Zdjęcia z jego ogłoszenia na allegro były robione na parkingu, na którym spotykamy się w każdy czwartek o 21:00, jak wskazuje tytuł tego wątku. Jest w miarę dobrze oświetlony. Postaram się załatwić, żeby każdy mógł się tym autem dzisiaj przejechać po rondzie, zanim wpadnie w Twoje ręce, Irku 

- irekJ
- Donator
Nickesh, cieszę się bardzo, tylko, żeby jeszcze zostało czym jechać jakbym miał kupować 
A tak na poważnie to w rozmowie ustaliłem, że jazda testowa jak najbardziej, natomiast upalanie nie wchodzi w grę.
Dogadaj jeszcze z jqb, żeby wziął miernik, na moje oko tam trzy elementy były lakierowane...
Jak coś to dzwoń do mnie nawet dzisiaj o północy, czym szybciej będę wiedział co i jak z autem tym lepiej.

A tak na poważnie to w rozmowie ustaliłem, że jazda testowa jak najbardziej, natomiast upalanie nie wchodzi w grę.
Dogadaj jeszcze z jqb, żeby wziął miernik, na moje oko tam trzy elementy były lakierowane...
Jak coś to dzwoń do mnie nawet dzisiaj o północy, czym szybciej będę wiedział co i jak z autem tym lepiej.
- irekJ
- Donator
Dzięki za sprawdzenie auta!
Umówiłem się na przegląd przed zakupowy w Bemo Motors na Krakowskiej.
Czy kojarzycie czy Ci ludzie są w miarę ogarnięci i można im ufać? Niestety AZ Moto, polecany przez klubowiczów, nie serwisuje aut w sobotę.
Pytam bo z doświadczenia wiem, że są aso i aso...
Umówiłem się na przegląd przed zakupowy w Bemo Motors na Krakowskiej.
Czy kojarzycie czy Ci ludzie są w miarę ogarnięci i można im ufać? Niestety AZ Moto, polecany przez klubowiczów, nie serwisuje aut w sobotę.
Pytam bo z doświadczenia wiem, że są aso i aso...
- irekJ
- Donator
Udało mi się umówić jeszcze w Auto 2000 na ul Ostrobramskiej. Koszt przeglądu 30% niższy niż w Bemo i auto było tam serwisowane, człowieki na serwisie je kojarzą.
Zakładam, że to ASO lepiej się sprawdzi niż "Fjord" ?
Do tego nie policzą mi za przegląd przedzakupowy jeśli zdecyduję się zrobić normalny przegląd auta który tak czy inaczej musiałbym robić decydując się na zakup. Także dla mnie fajna opcja żeby zaoszczędzić kilka stówek.
Zakładam, że to ASO lepiej się sprawdzi niż "Fjord" ?

Do tego nie policzą mi za przegląd przedzakupowy jeśli zdecyduję się zrobić normalny przegląd auta który tak czy inaczej musiałbym robić decydując się na zakup. Także dla mnie fajna opcja żeby zaoszczędzić kilka stówek.
-
- Donator
calzone pisze:Fjord to miałem na myśli ASO Fordatylko nie daj się naciągnąć na pomiar lakieru (pewnie z 80zł), wczoraj pomierzylim.
inżynier Grolsch mierzył

Mazda Odyssey i Ford Auto Plaza - słyszałem o tych dobre opinie.
- irekJ
- Donator
@calzone, jak wpisałem w google bemo motors to skojarzyłem, że chodzi o Forda 
Zostaje Auto 2000, nie będe już kombinował. Zrobią od razu przegląd i mam nadzieje, zadowolony wrócić do domu

Zostaje Auto 2000, nie będe już kombinował. Zrobią od razu przegląd i mam nadzieje, zadowolony wrócić do domu

-
- Donator
irekJ pisze:Zostaje Auto 2000, nie będe już kombinował. Zrobią od razu przegląd i mam nadzieje, zadowolony wrócić do domu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 8&start=20
Nie wiem na ile to aktualne

- irekJ
- Donator
jqb pisze:irekJ pisze:Zostaje Auto 2000, nie będe już kombinował. Zrobią od razu przegląd i mam nadzieje, zadowolony wrócić do domu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 8&start=20
Nie wiem na ile to aktualne
Byłem w Auto 2000 i nie miałem zastrzerzeń. Kolesie na prawdę spoko, za frytę zrobili kilka drobiazgów przy aucie w ramach przeglądu przedzakupowego

Znaleźli też kilka drobnych, małoistotnych usterek które pozwoliły zbić cenę auta a w efekcie spokojnie powino wystarczyć na pokrycie kosztów naprawy.
Autko oczywiście już stoi w moim garażu