Tutaj sie witamy!

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Dominajka
Model: NA
Wersja: WantToBe Driftcar

19 sty 2016, 20:34

Witam serdecznie i cześć wszytkim!

Nazywam się Dominika urodziłam się i mieszkam w Warszawie. Jestem studentką I-go roku grafiki komputerowej na WICIE.

Jestem szczęśliwą posiadaczką Mazdy MX-5 NA 1,8 '94 Laguna Blue Mike.
Mazde mam od 7 miesięcy. Jestem trzecim właścicielem a drugim w polsce. MX-5 przywiozłam z Łodzi. Auto bedzie projektem DAILYDRIFTingowym. I wszytkie modyfikacje ida w tym kierunku. Narazie ją restauruje i przygotowuje. Został wymieniiony cały układ hamulcowy, rozrzad, elektryka, zawieszenie i wszelkiego rodzaju duperele związane z urzytkowaniem codziennym aktualnie przygotowuje sie do wysłania Miatełka na blaharke i odnowienie lakieu :D

Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
Michael456
Model: Inny

19 sty 2016, 20:46

Dominajka pisze:Witam serdecznie i cześć wszytkim!

Nazywam się Dominika urodziłam się i mieszkam w Warszawie. Jestem studentką I-go roku grafiki komputerowej na WICIE.

Mazde mam od 7 miesięcy. Jestem trzecim właścicielem a drugim w polsce. MX-5 przywiozłam z Łodzi. Auto bedzie projektem DAILYDRIFTingowym. I wszytkie modyfikacje ida w tym kierunku. Narazie ją restauruje i przygotowuje. Został wymieniiony cały układ hamulcowy, rozrzad, elektryka, zawieszenie i wszelkiego rodzaju duperele związane z urzytkowaniem codziennym aktualnie przygotowuje sie do wysłania Miatełka na blaharke i odnowienie lakieu :D

Pozdrawiam gorąco!

Witamy serdecznie !
Pokazuj mazde w odpowiednim dziale :) :kciuk:
Dominajka
Wersja: WantToBe Driftcar

19 sty 2016, 21:19

Michael456 pisze:
Dominajka pisze:Witam serdecznie i cześć wszytkim!

Pozdrawiam gorąco!

Witamy serdecznie !
Pokazuj mazde w odpowiednim dziale :) :kciuk:

Gotowe [Dominajka] ZIABA
viewtopic.php?f=22&t=19034
Dumlas
Model: ND
Wersja: SkyFreedom

20 sty 2016, 8:27

Siema wszystkim.
Jestem Michał, mieszkam w Zielonej Górze, mam 27 (no już 28).
Rok temu "zachorowałem" na MX-5 ;)
Na razie nie ma czego pokazać, dlatego przeglądam się co robicie ze swoimi autami Wy. Szacun! Projekty są MEGA i w sumie nie spodziewałem się że tak prężnie to wszystko działa.

Pozdrawiam
Nie jeździj szybciej niż fruwa Twój Anioł Stróż.
Awatar użytkownika
nikolakis
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport
Kontakt:

20 sty 2016, 15:06

Cześć.
Jestem ze Zgierza i przymierzam się do zakupu MX5.
Na razie pogłębiam swoją wiedzę i szukam na nią garażu :)
Pozdrawiam.
Burns

22 sty 2016, 20:33

Witam wszystkich forumowiczów.

Szukam mydelniczki dla siebie. Mam 190 cm wzrostu i chce się jakoś upakować do miaty.
Od marca szukam sztuki dla siebie :) Może na tym forum coś znajdę. Interesuje się japońską motoryzacją, fotografią motoryzacyjną i wszystkim co ma koła i się kręci.
Mieszkam pod Warszawą, lubię spoty i różne zloty.

Pozdrawiam :)!
biggie
Model: NB

24 sty 2016, 9:38

Witam.
MikeyMike
Donator
Donator
Wersja: Bezmiatowy :(

24 sty 2016, 16:18

Witam,

Jestem Michał i wreszcie zarejestrowałem się na tym forum!

Przeglądałem je od ponad dwóch miesięcy i postanowiłem, że nie popełnię rejestracji, dopóki nie kupię MX-a.

Od wczoraj czarnulka jest już u mnie, chociaż przy obecnych warunkach nie było nią łatwo dojechać na letnich oponach :) Ale gdy do niej wsiadłem od razu poczułem, jakbym ten samochód był spasowany na mnie :) Na razie stoi w garażu, muszę ją trochę poczyścić, bo wali jakimś szczurem, stała długo na hali - coś się chyba zalęgło ;)

Zależało mi konkretnie na NB FL, niekoniecznie jakiejś specjalnej wersji - bardziej celowałem w to, żeby była w niezłym stanie.

Tym samym mam czarną NBFL, 2002r, 1.6 - chyba najbardziej podstawowa wersja.

Co nie zmienia faktu, że zakochałem się w niej po uszy ;)

Teraz czekam na wiosnę, jestem z Kielc, nie wiem czy ktoś z klubowiczów jest z okolicy - chyba niedawno śmignęła mi przed oczami srebrna NB z hardtopem.

Pozdrawiam i mam nadzieję, do zobaczenia na drodze :)

Obrazek
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży
Model: NB FL

25 sty 2016, 13:21

Ładna koza. Witamy ;)
grzybek
Wersja: phoenix 1,8

26 sty 2016, 13:26

Cześć. Mam na imię Przemek, 36 lat, mieszkam w Szczecinie, pracuję w Policach. Po miesiącach poszukiwań od listopada mam NBFL w wersji Phoenix. Powoli ją dopieszczam: konserwacja podwozia, usuwanie rdzy i lakierowanie nadwozia, renowacja skórzanych foteli, wymiana gum przy drążku skrzyni biegów, wymiana spalonych żaróweczek w radiu, liczniku i konsoli, zagazowanie, założenie CB-radia, udrożnienie kanalików, założenie świateł dziennych w miejsce przeciwmgielnych, naprawa zamka w schowku i pewnie jeszcze trochę innych rzeczy, o których teraz nie pamiętam - już za mną, i to większość dzięki wiedzy zdobytej tu na forum. Na dniach wymienię winylowy dach na szmacianą używkę i zapewne przygotowywanie mojej Feni do sezonu na tym się nie skończą.
Maps

27 sty 2016, 23:37

Witam Wszystkich klubowiczów. Co prawda bardziej jestem związany z Nissanami, ale szukam też MX-5 NA. Mam nadzieję że pomożecie w odnalezieniu i ewentualnie dalszej pomocy ;) Pozdrawiam
pichik

28 sty 2016, 16:51

Cześć wszystkim, mam na imię Patryk. Obecnie mieszkam w Zielonej Górze i jestem na etapie poszukiwania Mazdy MX-5 NA.
Pozdrawiam
GSL
Donator
Donator
Wersja: 20th Anniversary

28 sty 2016, 21:44

pyrek pisze:Siema wszystkim,
mam na imię Piotrek i mieszkam w Słupsku. Jestem w trakcie poszukiwania Miatki

Witaj pyrek
Sukaj bo warto
Do zobaczenia w słupsku
Klecha

01 lut 2016, 17:50

Cześć,
jestem Karol mam 22 lat mieszkam, studiuje i pracuje w Lublinie. Poszukiwałem Alfy 156 2.4 JTD, ale kuzyn sprowadził MX'a jako zabawkę dla siebie z raichu i wpadłem...
1.8 z grudnia '98 i podtlenkiem LPG :lol:
Kolor mi nie podchodził ale teraz gdy na nią patrze - Boże jaka piękna!
PS. jak się ten kolorek zwie?
Obrazek
Paulaa

01 lut 2016, 21:49

Hej,

Jestem Paula forum obserwuje już od jakiegoś czasu. Zarejestrowałam się dopiero teraz, ponieważ jest oficjalna zgoda na poszukiwanie Mazdy :winner:
wrzoskowy
Wersja: Sportive
Kontakt:

02 lut 2016, 8:10

Cześć!Witam wszystkich! Mam nadzieję, że spędzę tu mile czas!
http://moto-uslugi.com
Awatar użytkownika
karol88

03 lut 2016, 22:37

Klecha pisze:Cześć,
jestem Karol mam 22 lat mieszkam, studiuje i pracuje w Lublinie. Poszukiwałem Alfy 156 2.4 JTD, ale kuzyn sprowadził MX'a jako zabawkę dla siebie z raichu i wpadłem...
1.8 z grudnia '98 i podtlenkiem LPG :lol:
Kolor mi nie podchodził ale teraz gdy na nią patrze - Boże jaka piękna!
PS. jak się ten kolorek zwie?
Obrazek

Evolution Orange:) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Krzych
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: NC 2.5 + NA 1.8vvt

05 lut 2016, 10:15

Cześć! Jestem Krzysztof. Na chorobę "miatową" zapadłem gdzieś w okolicy 2003 roku, po przejażdżce NB.
Od tamtych zamierzchłych czasów temat powracał z różną intensywnością... Od około roku poszukiwałem NBFL 1.8 z torsenem (sentyment) już "na poważnie". Niestety, jak pewnie wiecie znalezienie czegoś odpowiedniego w PL, w stanie odpowiadającym zapewnieniom sprzedawców graniczy z cudem, stąd koniec końców niedawno w garażu zagościł NC'ek z 2006r 1.8...
Nie tak miało być, ale nie żałuję! Obowiązkowo przy zakupie topdown przy -8°C zaliczony...da się :D
Mx będzie "sezonowym autem weekendowym", w zimie będzie odpoczywał w ciepłym garażu - do jazdy codziennej używam czegoś bardziej praktycznego.
Pozdrawiam wszystkich entuzjastów MX5!
bartekwb

05 lut 2016, 20:45

Cześć, witam wszystkich!

Mam nadzieję, że za 2 miesiące mx5 dotrze już bezpiecznie do garażu :)

pozdrawiam,
Awatar użytkownika
JozekLodz

10 lut 2016, 3:56

Cześć :)

Jestem tutaj nowy chociaż forum czytam od dwóch miesięcy, pod koniec 2015 roku miałem wypadek na enduro(głupia baba wymusiła), aktualnie leżę w łóżku z poważnie złamaną nogą jednak wszystko idzie ku dobremu. Na moto nie wsiądę na pewno przez najbliższe parę lat. W sumie od razu jak się obudziłem po operacji to zacząłem myśleć co dalej z zabawą w motoryzację i tak pomyślałem o MX-5, zacząłem myśleć coraz mocniej, teraz myślę już bardzo mocno i wiem, że ją kupię, mam nadzieję że się nie zawiodę i będzie mi sprawiała dużo frajdy. Zakup planuję na ten rok, dokładnie nie wiadomo kiedy - jak to ze wszystkim używanym, nie wiadomo kiedy trafi się odpowiednia oferta. Wymagania: nie musi być piękna bo będzie służyła głównie zabawie, najchętniej NA 1.8 + torsen :D no to chyba na tyle póki co.

witam raz jeszcze i pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Rafa
Donator
Donator

11 lut 2016, 23:06

Siemka wszystkim!

Jozek,

Zgłoś się do seba1433 na forum. Ma na sprzedaż NA ;)
Do zobaczenia na łódzkich ulicach!

Pozdr
Rafa
:jupi: :bicz:
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.

Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
Awatar użytkownika
Tito01

14 lut 2016, 16:09

Witam :)
Kamil z Bydgoszczy, z Mazdami jestem związany od wielu lat, niektórzy mogą mnie znać z klubu Mazdaspeed (obecny od 2008), zaczęło się od MX-6, po drodze były 323F BJ, 626 GF, obecnie 6GY(AJ) i tylko kwestią czasu było nabycie miaty. A stało się to wczoraj:
Obrazek
areskey

14 lut 2016, 17:13

Jak patrzę na tą Miatkę :cry: dbaj o nią
Awatar użytkownika
KyRy
Moderator
Moderator
Wersja: Chiquita
Kontakt:

14 lut 2016, 19:20

Cześć i gratulacje! :)
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
trzydziech

14 lut 2016, 19:42

Cześć wszystkim,
i ja się przywitam. Michał z Torunia, od zeszłego roku jeżdżę już MX5 (zdjęcie poniżej). Znamy się z kolegą Tito01. Również jak On, związany z Mazdami od kilku lat: 323f BA, BJ i teraz NBFL.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Adam_F
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: SkyPASSION

14 lut 2016, 20:16

Witamy witamy :kciuk:
Było : nbfl 1.8 , nbfl 1.6 , nc 2.0
Jest : ND :)
Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży

15 lut 2016, 14:05

Tito01, Trzydziech, ładne te Wasze NBFL-ki! Teraz szybko do skrobania im wątków - czekamy na zdjęcia ;)
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

16 lut 2016, 13:43

Witamy przybyszów z mazdaspeed - Tito01 & Trzydziech ;) dobrze, że wybraliście ciemną stronę mocy :kciuk:
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
Awatar użytkownika
hitch
Donator
Donator
Wersja: 2.0 Sport

17 lut 2016, 18:13

Cześć, nazywam się Sebastian, mam 28 lat i jestem z Warszawy. Przeglądam forum już od dłuższego czasu, ponieważ po zakończeniu przygody z motocyklem szukałem alternatywy w postaci puszki bez dachu, która będzie dawała mnóstwo frajdy z jazdy i jednocześnie nie puści mnie z torbami. Po dłuuugich godzinach spędzonych na forum już wiem, że biorąc pod uwagę te kryteria, MX-5 jest jedynym słusznym wyborem, a wisienką na torcie jest społeczność, która się wokół tego samochodu wytworzyła.

Podsumowując: kasa zebrana, szukam fajnej NB/NBFL 1.8 i mam ogromną nadzieję, że już niedługo będę mógł się pochwalić nowym nabytkiem w stosownym wątku oraz poznać przynajmniej niektórych z Was na lokalnym spocie! :D
Były:
NBFL 1.8 Sportive '01 Crystal Blue
NBFL 1.8T Memories '03 Black (R.I.P.)
NBFL 1.8 Memories '03 Emerald Green
Jest:
NCFL 2.0 Sport '11 Aluminium Metallic
Awatar użytkownika
Rudy
Donator
Donator
Wersja: 10th Anniversary I

18 lut 2016, 17:18

grzybek pisze:Cześć. Mam na imię Przemek, 36 lat, mieszkam w Szczecinie, pracuję w Policach. Po miesiącach poszukiwań od listopada mam NBFL w wersji Phoenix. Powoli ją dopieszczam: konserwacja podwozia, usuwanie rdzy i lakierowanie nadwozia, renowacja skórzanych foteli, wymiana gum przy drążku skrzyni biegów, wymiana spalonych żaróweczek w radiu, liczniku i konsoli, zagazowanie, założenie CB-radia, udrożnienie kanalików, założenie świateł dziennych w miejsce przeciwmgielnych, naprawa zamka w schowku i pewnie jeszcze trochę innych rzeczy, o których teraz nie pamiętam - już za mną, i to większość dzięki wiedzy zdobytej tu na forum. Na dniach wymienię winylowy dach na szmacianą używkę i zapewne przygotowywanie mojej Feni do sezonu na tym się nie skończą.

Witamy w sekcji zachodniopomorskiej :kciuk: Zakładaj jakiś wątek, i to migiem!!!
SMERFETA<----------
Red Bitch <------------------- Była...
SMERFETA TWIN<----------
Miata to nie auto, to stan umysłu...
ODPOWIEDZ