dashboard
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Morfi
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 1.8 vvt
Koleżanki i koledzy. Poszukuję modelu 3D tablicy zegarów. Planuje wykonać ją z czesanego aluminium coś jak na zdjęciu
- Załączniki
-
- dashboard.jpg (14.94 KiB) Przejrzano 1737 razy
montego blue ze "świnką w środku", wersja kanadyjska
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: MR2 ZZW30
Heh, też bym chciał, najszybciej to chyba wydłubać z auta i dać do jakiegoś konkretnego warsztatu który ma jakąś technikę skanu/wymiarowania i finalnie wyplucia z tego jakiegoś cada. Później to już na CNC i i podstawa jest. zostają diodki które są pewnie do kupienie i chromowane obwódki które też są pewnie do kupienia.
Raczej zbyt duży wymiar na druk 3d. Tak naprawdę potrzebujesz nakładki na klaster zegarów. Jeśli ktoś jest w stanie poświęcić swój w imię nauki (z NA) to mogę to zwymiarować. Poświęcić, bo wymaga to odcięcia daszka niestety.
To slij lexx będziemy rzeźbić 

-
- Kontakt:
Miałem oryginał kg works w swojej NA w wersji czarnej. Nie wiem, czy uda się to skopiować, bo faktycznie jest troszku roboty.
bezdaszniki: Audi 80 Cabriotel 2.0 '94 - sold | Audi TT Roadster 1.8T '02 - sold | Porsche Boxster 2.7 '02 - sold | Mazda MX-5 1.8T '91 - sold | MSM '04 - sold
inne czasoumilacze: Mini JCW '03 - sold | Evo 9 '08 - sold | S3 '16 - in | Cayman S '06 - in
inne czasoumilacze: Mini JCW '03 - sold | Evo 9 '08 - sold | S3 '16 - in | Cayman S '06 - in
Ej, podziel się!
Planami czy klastrem? 

- Morfi
- Donator
Nie ma sensu żeby kilka osób męczyło się nad projektem. Dla mnie projekt miał robić mój syn ale jeśli ktoś ma w tym doświadczenie to chętnie wesprę jak mogę. Kwestia tylko czy projekt będzie dostępny jako opensource czy też gotowy wyrób za $. Mam dostęp do skręcanych lampek więc tu mogę wspomóc.
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
kammich pisze:Planami czy klastrem?
Wszystkim!
Ja mogę zrobić opensourcowo, może ten klaster potem przywędrować do mnie, a ja potem go uwolnię jak ktoś będize w potrzebie

A ile kosztuje wyciecie takiego czegos?, bo takie cos znalazlem
http://tuning-design.com.pl/product.php?id_product=22
Adam987 pisze:A ile kosztuje wyciecie takiego czegos?, bo takie cos znalazlem
Wielokrotnie mniej

autopaga pisze:To niech idzie do Ciebie Kurark w pierwszej kolejności.
To nie są lampki tylko same "szkiełka". Źródło światła pochodzi z ori lampek.
Yikes! Ale na pewno będę mógł zepsuć?
- Morfi
- Donator
autopaga pisze:To niech idzie do Ciebie Kurark w pierwszej kolejności.
To nie są lampki tylko same "szkiełka". Źródło światła pochodzi z ori lampek.
Wydawało mi się, że ten wzór z mojego posta to ma zamontowane "lampki". Z tego co widzę to mamy już dwa wzory ramek:
1. z oryginalnym podświetleniem
2. z lampkami
Co do malowania alu to nigdy nie będzie ono trwałe. Proponuję zrobić czernienie alu w procesie eloksalacji. Można nanieść napisy na tabliczkę, które nie będą poczernione. Można też w tym procesie nanieść same napisy w kolorze czarnym a tabliczkę pozostawić w kolorze alu.
Kolejna sprawa to szybki do ringów. Może tu jakiś pomysł. Rozumiem, że ringi to każdy kupuje we własnym zakresie.
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
Szybki to chyba z plexi najlepiej.
To nie są lampki.
Kod: Zaznacz cały
http://www.mx5klubpolska.pl/forum/download/file.php?id=36304
To nie są lampki.
-
- Kontakt:
chrism, tak jak pisze autopaga - żadna wersja nie ma swoich lampek... w oryginalnym KG Works, AWD lub RS Products są jedynie kolorowe szkiełka, które przysłaniają seryjne lampki, kolory "nowych/starych świateł" są zmieniane własnie przez te szkiełka przytwierdzone do klastra
bezdaszniki: Audi 80 Cabriotel 2.0 '94 - sold | Audi TT Roadster 1.8T '02 - sold | Porsche Boxster 2.7 '02 - sold | Mazda MX-5 1.8T '91 - sold | MSM '04 - sold
- Morfi
- Donator
ravestation pisze:chrism, tak jak pisze autopaga - żadna wersja nie ma swoich lampek... w oryginalnym KG Works, AWD lub RS Products są jedynie kolorowe szkiełka, które przysłaniają seryjne lampki, kolory "nowych/starych świateł" są zmieniane własnie przez te szkiełka przytwierdzone do klastra
OK. A jak z jakością podświetlenia? Czy nie uważasz, że lepiej byłoby zamontować jednak własne, kolorowe kontrolki? Myslałem o czymś takim:
Opis jest tutaj:http://www.tme.eu/pl/Document/035258f4ac48f8ce4b30f8325d866894/MENTOR-OPTO.pdf Problemem może być jednak ich podłączenie do oryginalnych gniazd w zegarach (mało miejsca kruca bomba).
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L
-
- Kontakt:
nie trzeba, podświetlenie jest super - każdy sobie to może wymienić - potrzebny jest śrubokręt i chęci
-
- Kontakt:
wiem, kupowałem nowy w JP 

chrism pisze:ravestation pisze:chrism, tak jak pisze autopaga - żadna wersja nie ma swoich lampek... w oryginalnym KG Works, AWD lub RS Products są jedynie kolorowe szkiełka, które przysłaniają seryjne lampki, kolory "nowych/starych świateł" są zmieniane własnie przez te szkiełka przytwierdzone do klastra
OK. A jak z jakością podświetlenia? Czy nie uważasz, że lepiej byłoby zamontować jednak własne, kolorowe kontrolki? Myslałem o czymś takim:
Opis jest tutaj:http://www.tme.eu/pl/Document/035258f4ac48f8ce4b30f8325d866894/MENTOR-OPTO.pdf Problemem może być jednak ich podłączenie do oryginalnych gniazd w zegarach (mało miejsca kruca bomba).
Ja takie mam teraz w bieda edition kg works. Wyglada spoko, podłączenie to koszmar, autopaga ma rację

Szkiełka najlepiej ze szkła z powłoką antyrefleksyjną (chociaż dla stylu bez niej), a najprościej z plexi.
Mam na warsztacie teraz taką wkladkę jak wyżej tylko zrobioną porządnie, z przezroczystymi diodami / szkiełkami a nie z efektem choinki, i wlaśnie z użyciem kolorowych gumek na żarówki w klastrze i samych szkiełek w oprawkach. Na razie jest ekstra, tylko są słabe kąty widzenia tych kontrolek.
- Morfi
- Donator
Właśnie zakupiłem klaster z tuning Design. Firma robiła je kiedyś dla IL Motorsport i dla Mazdy na pierwszy montaż. Teraz rynek się zwinął, i zostało im trochę akcesoriów wykonanych głównie w chromie. Nie robią nic nowego i wyprzedzają to co im zostało. Jutro zrobię skan i jeśli ktoś chce to mogę wysłać plik JPG.
NAFL 1,8L
NAFL 1,8L