Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
Cześć,
Mam na imię Damian i właśnie rozpocząłem poszukiwania swojego przyszłego pierwszego w życiu MX-a.
Jeszcze nie miałem okazji się przejechać, ale po przeczytaniu trochę informacji o tym samochodzie, zwłaszcza tutaj na forum nie ma wątpliwości że się nie zwiodę.
Chciałbym aby to był dla mnie daily car na dłużej, celuję w NCFL najlepiej w konfiguracji 2.0 PRHT Sport.
Mam na imię Damian i właśnie rozpocząłem poszukiwania swojego przyszłego pierwszego w życiu MX-a.
Jeszcze nie miałem okazji się przejechać, ale po przeczytaniu trochę informacji o tym samochodzie, zwłaszcza tutaj na forum nie ma wątpliwości że się nie zwiodę.
Chciałbym aby to był dla mnie daily car na dłużej, celuję w NCFL najlepiej w konfiguracji 2.0 PRHT Sport.
Witam wszystkich właścicieli i sympatyków samochodów marki Mazda.
Planuje jak najszybciej zakupić MX-5. Zyczę wszystkim milego dnia!
Planuje jak najszybciej zakupić MX-5. Zyczę wszystkim milego dnia!

-
- Model: NB
- Wersja: California
Powitać. Nazywam sie Grzegorz, mam mx-5 nb california, z tym oto autem zaczynam swą przygodę, pozdrawiam wszystkich miłośników tej marki, widzimy sie na jakimś zlocie? Do zobaczenia ja jakimś zakręcie 

Witam Wszystkich!
Na imię mam Krystian i w tym roku stałem się posiadaczem Phoenixa NBFL
Miata już długo chodziła mi po głowie a Rogi i Majk, codziennie podkręcali mój apetyt.
W związku z tym wraz z Rogim udało się znaleźć ładną i zdrową Maździochę. Plan na najbliższy sezon to 100% oryginału nadwozia i może lekkie modyfikacje pod maską.
Pozdrawiam!
Na imię mam Krystian i w tym roku stałem się posiadaczem Phoenixa NBFL

Miata już długo chodziła mi po głowie a Rogi i Majk, codziennie podkręcali mój apetyt.
W związku z tym wraz z Rogim udało się znaleźć ładną i zdrową Maździochę. Plan na najbliższy sezon to 100% oryginału nadwozia i może lekkie modyfikacje pod maską.
Pozdrawiam!
batman86 pisze:Miata już długo chodziła mi po głowie a Rogi i Majk, codziennie podkręcali mój apetyt.
Plan na najbliższy sezon to 100% oryginału nadwozia i może lekkie modyfikacje pod maską.
Mając Mayka i Igora za kolegów, Twój plan lekkich modyfikacji zakończy się na 1 barze w peaku

szymek pisze:batman86 pisze:Miata już długo chodziła mi po głowie a Rogi i Majk, codziennie podkręcali mój apetyt.
Plan na najbliższy sezon to 100% oryginału nadwozia i może lekkie modyfikacje pod maską.
Mając Mayka i Igora za kolegów, Twój plan lekkich modyfikacji zakończy się na 1 barze w peaku

Cześć, mogę się zatem oficjalnie z Wami przywitać. Jestem Marcin z Trójmiasta i śmigam czerwoną NA. Zdjęcia i całą resztę raczej dodam za jakiś czas, bo muszę przy nim pogrzebać
Także miło należeć do rodzinki
Pozdrawiam!

erbi2222 ja byłem o 11 i musiałem uciekać do domku

-
- Model: Inny
Witam,
Jestem Kamil obecnie poszukuję Mazdy MX-5 na daily, słyszałem, że u was można szukać samochodów, części i porad, więc jestem. Obecnie mam Nissana 200sz oraz Subaru Legacy i poszukuję swojej pierwszej Mazdy.
Pzdr
Jestem Kamil obecnie poszukuję Mazdy MX-5 na daily, słyszałem, że u was można szukać samochodów, części i porad, więc jestem. Obecnie mam Nissana 200sz oraz Subaru Legacy i poszukuję swojej pierwszej Mazdy.
Pzdr
Cześć,
Jestem Jurek, należałem do Alfaholików (w sumie nadal jeszcze należę). Pozbyłem się dwa dni temu mojej AR Brery i szukam MX5 nc, jestem po paru oględzinach i jest słabo ale nie poddaje się. Mam nadzieję że za jakiś czas pochwale się nabytkiem
Jestem Jurek, należałem do Alfaholików (w sumie nadal jeszcze należę). Pozbyłem się dwa dni temu mojej AR Brery i szukam MX5 nc, jestem po paru oględzinach i jest słabo ale nie poddaje się. Mam nadzieję że za jakiś czas pochwale się nabytkiem

Witam wszystkich. Forum przeglądam już długo, jednak dopiero teraz się zarejestrowałem. Mam nadzieję, że za rok od tego czasu będę mógł się pochwalić swoją Mazda. Niewykluczone, że będę chciał się pojawić na jakimś warszawskim spocie, żeby poznać lepiej mx'y i dowiedzieć się czegoś czego byćmoże na forum nie znajdę. Pozdrawiam wszystkich.
-
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
Witam wszystkich : )
Nazywam się Mateusz mam 21 lat, interesuję się fotografią, tańcem a od jakiegoś czasu motoryzacją
Od tygodnia jestem posiadaczem pięknej MX-5 NBFL Memories z 2005 roku w kolorze Radiant Ebony (to mój pierwszy samochód). Silnik 1.6, ściągnięta z Niemiec, aktualnie czekam na tłumaczenia. Po rejestracji pochwalę się zdjęciami oraz tym co staram się samemu w niej podłubać. Spotkać mnie można w Pruszkowie, a czasem przejazdem w Warszawie. Mimo zajętych czwartków postaram się wyskoczyć na spotkanie pod Stadionem.
Pozdrawiam i do zobaczenia
Nazywam się Mateusz mam 21 lat, interesuję się fotografią, tańcem a od jakiegoś czasu motoryzacją

Od tygodnia jestem posiadaczem pięknej MX-5 NBFL Memories z 2005 roku w kolorze Radiant Ebony (to mój pierwszy samochód). Silnik 1.6, ściągnięta z Niemiec, aktualnie czekam na tłumaczenia. Po rejestracji pochwalę się zdjęciami oraz tym co staram się samemu w niej podłubać. Spotkać mnie można w Pruszkowie, a czasem przejazdem w Warszawie. Mimo zajętych czwartków postaram się wyskoczyć na spotkanie pod Stadionem.
Pozdrawiam i do zobaczenia

Witam wszystkich. Właśnie poszukuję swojej pierwszej MX-5. Najlepiej Z początku produkcji, najstarsze modele. A jeszcze chętniej auta do renowacji. Właśnie skończyłem przywracać życie Discovery I z 95' i teraz mam wolny garaż i środki
. Pozdrawiam.

matth pisze:Cześć Wszystkim
Jestem świeżym właścicielem pierwszej MX5, jest to Srebrne NBFL 2004 Sportive. Mam nadzieję, że wkrótce poznam się z miejscową i zamiejscową ekipą
Do zobaczenia na drodze!
Siema

Sportive wychodziły w roku 2001... ale pod koniec produkcji (2004 - tak jak Twoja) trafiały się egzemplarze ciekawie doposażone ...więc warto obadać, czego jesteś szczęśliwym właścicielem

Przyjemności z jazdy

-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Robi się :-D
Witam wszystkich 
Tomek z Krakowa, postanowiłem działać profilaktycznie i w wieku 32 lat uprzedzić kryzys wieku średniego tj. chciałbym za kilka lat zamiast szukać młodszej i ładniejszej przelewać swą energię na moją (przyszłą...) MX5
. Całe dorosłe życie byłem przekonany że nienawidzę samochodów (może dlatego że obecnie jeżdżę Astrą H, zaś wczesniej miałem Peugeota Partnera i Toyotę Avensis) i do końca życia będę je traktował tak jak np. żelazko (tj. będzie to dla mnie sprzęt służący do przemieszczenia mojej tylnej części poniżej pleców z punktu A do pkt. B). Na szczęście geny wygrały (tradycje motoryzacyjne w mojej familii są...), zaś pierwsza przejażdżka MX-5, którą odbyłem dzięki uprzejmości Lilith z tego forum (dzięki!) ostatecznie rozwiała moje wątpliwości. Obecnie jestem na etapie szukania jakiegoś NB-ka w wersji 1,8 w cenie do 15000 zł (no dobra... 16500 zł
), w czym pomaga mi Lilith oraz Konrad. Mam nadzieję, że wkrótce dołączę do Waszej zacnej społeczności jako użytkownik MX-5, aczkolwiek nie jest to oczywiste, bo ścigam się w zakresie kupna auta ze swoją lubą- jeśli znajdzie ładną Mazdę 3 wcześniej niż ja MX-a to będę musiał odłożyć plan zakupu na około rok... zatem wszelka pomoc mile widziana i z góry dziekuję
.
Ave!
T.

Tomek z Krakowa, postanowiłem działać profilaktycznie i w wieku 32 lat uprzedzić kryzys wieku średniego tj. chciałbym za kilka lat zamiast szukać młodszej i ładniejszej przelewać swą energię na moją (przyszłą...) MX5

Ave!
T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
- matth
- Donator
- Wersja: Sportive
szymek pisze:<br abp="1573">Siemamatth pisze:Cześć Wszystkim<br abp="1571">Jestem świeżym właścicielem pierwszej MX5, jest to Srebrne NBFL 2004 Sportive. Mam nadzieję, że wkrótce poznam się z miejscową i zamiejscową ekipą
<br abp="1572">Do zobaczenia na drodze!
<br abp="1574">Sportive wychodziły w roku 2001... ale pod koniec produkcji (2004 - tak jak Twoja) trafiały się egzemplarze ciekawie doposażone ...więc warto obadać, czego jesteś szczęśliwym właścicielem
<br abp="1575">Przyjemności z jazdy
...a info o spotach szukaj we właściwym dziale i na FB
No musze przyznać, że jest bogata.
B6 i Hard susp., LSD, skórzane i grzane zydle, el. lusterka, centralny z klapą na pilota, dach już materiał a nie winyl, klima. Nie wiem co tam jeszcze mogło być

Własnie organizuje paczki z gratami na duży przegląd, rozrząd, etc. No i ori fele wczoraj przyjechały bo mam jakieś aluteci w germanii założone.
Chętnie jakiegoś spota odwiedze jak tylko auto będzie akurat nie w kawałkach w danym termienie

matth pisze:No musze przyznać, że jest bogata.
B6 i Hard susp., LSD, skórzane i grzane zydle, el. lusterka, centralny z klapą na pilota, dach już materiał a nie winyl, klima. Nie wiem co tam jeszcze mogło być
Własnie organizuje paczki z gratami na duży przegląd, rozrząd, etc. No i ori fele wczoraj przyjechały bo mam jakieś aluteci w germanii założone.
Chętnie jakiegoś spota odwiedze jak tylko auto będzie akurat nie w kawałkach w danym termienie
Zakładam, że bigbrake'i masz na 100%. Sprawdź jeszcze, czy są rozpórki podwozia i w komorze silnika - pomiędzy kielichami... jeśli tak, to ładuj sprężyny H&R i

- matth
- Donator
- Wersja: Sportive
Mam duże hample i cała jest od dołu pospinana - wygląda jak klatka na tygrysy, pod maską też jest rozpórka. Felgi Sportive wczoraj przyjechały, musze je dać do renowacji (kogoś możesz polecić w pozku?) i kupić jakieś 15 na zimę. Myślę o H&R na letni spec + dystanse żeby trochę ją optycznie posadzić szerzej (20mm chyba będzie ok na stronę). tylko nie chce żeby była jeszcze twardsza, teraz jest w sam raz. Tym autem codziennie będzie moja żona śmigać, ja tylko weekendy i nocne mistrzostwa ronda
Jestem mega zazdrosny, ale mam słuzbówkę więc innej opcji nie ma.. Paczki z prezentami z kmparts i ic już leżą i czekają na weekendowe grzebanie :]

matth pisze:Mam duże hample i cała jest od dołu pospinana - wygląda jak klatka na tygrysy, pod maską też jest rozpórka. Felgi Sportive wczoraj przyjechały, musze je dać do renowacji (kogoś możesz polecić w pozku?) i kupić jakieś 15 na zimę. Myślę o H&R na letni spec + dystanse żeby trochę ją optycznie posadzić szerzej (20mm chyba będzie ok na stronę). tylko nie chce żeby była jeszcze twardsza, teraz jest w sam raz. Tym autem codziennie będzie moja żona śmigać, ja tylko weekendy i nocne mistrzostwa rondaJestem mega zazdrosny, ale mam słuzbówkę więc innej opcji nie ma.. Paczki z prezentami z kmparts i ic już leżą i czekają na weekendowe grzebanie :]
Kończąc OT w tym wątku

Do felg sportive wejdą dystanse 25mm ale będzie niezbędny negatyw przy obniżających sprężynach (sam mam taki zestaw

Przy 20mm negatyw będzie o wiele mniejszy, więc jeśli autem ma jeździć żona (zakładam, że nie jest kierowcą wyścigowym/rajdowym), to przy mocnym negatywie na tylnej osi, w deszczu, jeśli nie będzie ostrożnie operować gazem, to może mieć przyspieszony kurs driftu... więc to jest temat, do przemyśleń na spokojnie