Witam, po przerzuceniu się na sloneczka, luzuja mi się śruby podczas jazdy. Co może być przyczyną? Przy bbsach sytuacji nie było.
Zauważyłem ze stożkowe nakrętki przy oryginalnych felgach luzuja się szybciej niż zwykle płaskie,próbowałem obydwu. Koła dokręcalem na wyczucie, jak przy każdym aucie, może to jest błąd?
Odkrecanie kol
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- transporterdriver
- Model: NA
- Wersja: 1.6 90km
Mazda mx-5 1.6 115 km - przeszłość
Mazda mx-5 1.6 90 km - teraz

- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
wojteks pisze:Czy aby do słoneczek nie powinny być śruby z kulą a nie stożkiem albo na odwrót?
przygladalem sie wlasnie nakretkom ktore uzywam ze sloneczkami i raczej na stozki wygladaja niz na kule
tez mialem przejsciowo problem z luzujacymi sie nakretkami na sloneczkach, po tym jak pomalowalem fele plastidipem oczywiscie razem z gniazdami na nakretki. Ale po mocnym dokreceniu, pewnie juz warstwa plastidipu sie starla, bylo ok.
pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
- transporterdriver
- Model: NA
- Wersja: 1.6 90km
Alex pisze:wojteks pisze:Czy aby do słoneczek nie powinny być śruby z kulą a nie stożkiem albo na odwrót?
przygladalem sie wlasnie nakretkom ktore uzywam ze sloneczkami i raczej na stozki wygladaja niz na kule
tez mialem przejsciowo problem z luzujacymi sie nakretkami na sloneczkach, po tym jak pomalowalem fele plastidipem oczywiscie razem z gniazdami na nakretki. Ale po mocnym dokreceniu, pewnie juz warstwa plastidipu sie starla, bylo ok.
Takiej odpowiedzi oczekiwałem

DLA POTOMNYCH, PO PONOWNYM DOKRĘCENIU KÓŁ, PRZEJECHANIU 500 KM NAD MORZE I SPOWROTEM ŚRUBY DOKRĘCONE WZOROWO. Plastidip widocznie ma jakąś chwilową dysfunkcje zaraz po nałożeniu

Mazda mx-5 1.6 115 km - przeszłość