Malowanie lusterek i felg

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Awatar użytkownika
nick.es
Moderator podróży
Moderator podróży
Model: NB FL

14 sty 2015, 15:51

Jaki będzie minimalny koszt strzelenia sobie lusterek na biało? Lepiej je pomalować, okleić folią, czy po prostu kupić/zamienić się z kimś na białe? Koncepcja zakłada białe lusterka i felgi, choć zastanawiam się, czy nie będzie to wyglądało jak jakiś ulep z Ostrowii Mazowieckiej (bez urazy ;P), bo w urodzie Dwukropek daleko ma do dmk-owego Angry Birda.
piotr-gka

14 sty 2015, 15:57

Z pomalowaniem lusterek powinieneś sobie sam poradzić. Spray za 2 dychy, taśma do maskowania, papier 600 i jechane.
Awatar użytkownika
turbo pchała
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

14 sty 2015, 15:58

Przydałby się dział virtualtuning w którym magowie od Photoshopa by grzecznosciowo takie rzeczy robili... na autokąciku coś takiego jest.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Obrazek
gzy
Model: NA
Wersja: 1.8t

14 sty 2015, 16:59

Chętnie zobaczę na żywo! Ja odkąd machnąłem felgi na biało się cały czas zastanawiam nad jakimś jeszcze.. akcentem. Ja się chylę ku pomysłowi białego paska przez bok (trochę jak rozmaite wersje specjalne nc)
gzy
Awatar użytkownika
Peecer
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: 100th Anniversary

14 sty 2015, 17:02

Tak ja pisze gzy jakiś taki dodatkowy pasek na dole wąsko od przedniego nadkola i rozszerzając sie ku tyłowi..... Spróbuj w Photoshop'ie... Może naprawdę być dobrze..... Teraz jest juz ok choć brak małego jeszcze akcentu......
Moze cos zbliżonego do tych pasków poniżej .... Macie Robert co się oklejaniem bawi więc mozesz naprawdę spróbować i naprawde fajny efekt uzyskać......
Wiem, ze inny kolor auta ale .... ale..... :kciuk:
Załączniki
image.jpg
image.jpg
ODPOWIEDZ