[Trójmiasto] Może jakieś spotkanko?
Spotkania pomorskiego mx-5.pl i cabrio-clubu co czwartek o godz. 19 na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni
Moderator: Moderatorzy
z tym sucho to słabo
ja latam codziennie.
jutro jestem pod garnizonem.

NBFLove
- nick.es
- Moderator podróży
- Model: NB FL
Nie no, Rafał, nie wiedziałem, że już solą. Od Warszawy na południe nie widziałem soli, ani nawet przyczajonej solarki. Jest 10 stopni na plusie, bezustanne mżawka i warunki do latania są wręcz idealne. Powiem więcej - tak, jak w tym tygodniu, jeszcze nigdy się Miatą nie nalatałem :D
-
- Wersja: memories
No oficjalnie w gdansku sypali, bo pomimo braku sniegu, to lod na powierzchni drogi sie zscinal. Wiec wiem co mowie 
Tak czy inaczej, pojezdzilem 5minut i wrocilem bo jakis niepokojący szum wydobywa sie gdzies chyba z tylu i nie sa to klocki: )

Tak czy inaczej, pojezdzilem 5minut i wrocilem bo jakis niepokojący szum wydobywa sie gdzies chyba z tylu i nie sa to klocki: )
rafal87 pisze: bo jakis niepokojący szum wydobywa sie gdzies chyba z tylu i nie sa to klocki: )
Łożysko pewnie

I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
-
szum to mało powiedziane.
To jednak dźwięk tony ciągniętych puszek. hmmm póki co zaniecham temat... na wiosnę już mechanika uprzedziłem że coś złego się dzieje. Może dyfer na sucho? Hmm a łożyska z tyłu wymienialne? Czy komplet za milion złotych?
*edit* A już sobie wyszukałem że w razie czego z tyłu łożysko można osobno wymienić... olać temat, nie ma co sobie krwi psuć na zime, wiosną zajrzy się.

*edit* A już sobie wyszukałem że w razie czego z tyłu łożysko można osobno wymienić... olać temat, nie ma co sobie krwi psuć na zime, wiosną zajrzy się.
Panowie,
Czy ktoś mógłby mi polecić mechanika w Trójmieście, który obejrzałby moje auto ?
Problem jest następujący :
1) Kierownica nie jest idealnie prosto, lekko przekrzywiona zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Podczas jazdy gdy ją puszczę auto nie jedzie prosto, lekko mx'a znosi. Nie wpływało to właściwie na odczucia z jazdy, dlatego nic z tym nie robiłem do tej pory.
2) Lekki luz na kierownicy. Wcześniej występował tylko problem nr 1. Mimo przekrzywienia sterowanie autem było ostre jak żyletka, najmniejszy ruch powodował pożądaną reakcję.
Teraz tak nie jest, zauważyłem niewielki zakres ruchu kierownicą, nie wpływający na jazdę i właściwie niezauważalny przy mniejszych prędkościach. Przy większych (150-180km/h) zaczyna to być problematyczne, wcześniej auto prowadziło się dużo lepiej.
Z góry dziękuję na namiar do kogoś ogarniętego.
Czy ktoś mógłby mi polecić mechanika w Trójmieście, który obejrzałby moje auto ?
Problem jest następujący :
1) Kierownica nie jest idealnie prosto, lekko przekrzywiona zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Podczas jazdy gdy ją puszczę auto nie jedzie prosto, lekko mx'a znosi. Nie wpływało to właściwie na odczucia z jazdy, dlatego nic z tym nie robiłem do tej pory.
2) Lekki luz na kierownicy. Wcześniej występował tylko problem nr 1. Mimo przekrzywienia sterowanie autem było ostre jak żyletka, najmniejszy ruch powodował pożądaną reakcję.
Teraz tak nie jest, zauważyłem niewielki zakres ruchu kierownicą, nie wpływający na jazdę i właściwie niezauważalny przy mniejszych prędkościach. Przy większych (150-180km/h) zaczyna to być problematyczne, wcześniej auto prowadziło się dużo lepiej.
Z góry dziękuję na namiar do kogoś ogarniętego.
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Fiesta ST
ktoś się wybiera na Walentynkowy Spot 2015 - "Kocham swój samochód" ?
https://www.facebook.com/events/582501445219511/\
zeszłoroczne zdjęcia nie zachęcają, ale kto wie co będzie w tym
https://www.facebook.com/events/582501445219511/\
zeszłoroczne zdjęcia nie zachęcają, ale kto wie co będzie w tym
#miatarri
Hej, a w ogóle to może jakieś spotkanko dupowozami co?
koro13 pisze:no madzia to raczej nie w zime tylko trzy metry od garazu wyjezdzam jak jest sucho -zimy nie widziala ( chyba ze przez okno)
Spoko, i tak zgnije

No i nie miałem na myśli miaty, bo moja też nie jeździ. myślałem tak o, na skwerku czy gdzieśtam ^
-

A teraz poważnie, potrzebuje mechaniora ktory chociaz na oczy widzial mx5 I mi skontroluje ustawienie rozrzadu, luzu zaworow i dokona pomiaru kompresji. Moj 'majster' tymczasowo nie może.
Dawac bo mi miata wykrwawia sie. :
@edit : wiem panowie, ze kazda tego typu prosba zawsze konczyla sie cisza, ale nawet jak polecicie mi starego paleciarza co na slowo komputer robi wielkie oczy, to nic nie szkodzi, aby umial wykonac swoja robote. Z gory dzieki offthe za magika z wejherowa, miata tam nie dojedzie: )
http://www.derwisz.invito.pl/
Spróbuj u nich, kupiłem kiedyś od nich Golfa I cabrio, wiem ze są rozgarnięci i robią różne auta.
Spróbuj u nich, kupiłem kiedyś od nich Golfa I cabrio, wiem ze są rozgarnięci i robią różne auta.
rafal87 pisze:A teraz poważnie, potrzebuje mechaniora ktory chociaz na oczy widzial mx5 I mi skontroluje ustawienie rozrzadu, luzu zaworow i dokona pomiaru kompresji.
Trochę nie rozumiem podejścia. Mx-5 ma zwyczajny 4 cylindrowy 16 zaworowy silnik bez żadnych udziwnień. Każdy ogarnięty mechanik potrafi sprawdzić ustawienie luzów, kompresje itp.. a rozrządu o ile wiem to nie sprawdzisz, dopóki go nie ściągniesz.
rafal87 pisze: Z gory dzieki offthe za magika z wejherowa, miata tam nie dojedzie: )
Zawsze można pociągnąć na sznurku

-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Fiesta ST
Derwisz kreuje sobie co raz bardziej markę miejsca serwisowania klasyków. Ja już trochę bałbym się cen tam, chociaż może nie słusznie. Założyli nawet funpage-a na fb i wrzucają zdjęcia naprawianych samochodów https://www.facebook.com/pages/Derwisz/ ... e_internal
#miatarri
rafal87 pisze:tylko że pierwszy lepszy sobie nie poradził z tematem
No to to była dupa a nie mechanik..