Nie, za "strzelnicą" na 15 pułku piechoty Wików.
W tym tyg. zmieniłem też u nich środkowy tłumik.
Jest lepiej ale nadal pobrzękuje czasem.
A te kable też mi ściągnęli tak jak w linku.
Brzeczący wydech
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Najczęstszą przyczyną brzęczenia wydechu w MX-5 są jego osłony. Przyspawanie ich niewiele zwykle daje, a jeśli już, to tylko na chwile.
Mazda w swoich biuletynach serwisowych opisuje brzęczenie osłony kolektora wydechowego, ale zwykle brzęczy cała, przez "exhaust "fire" pipe" do katalizatora włącznie, zależnie od obrotów i obciążenia.
Mazda w swoich biuletynach serwisowych opisuje brzęczenie osłony kolektora wydechowego, ale zwykle brzęczy cała, przez "exhaust "fire" pipe" do katalizatora włącznie, zależnie od obrotów i obciążenia.
W takim razie musze to znalezc i odkrecic...
Mniej wiecej tak to u mnie slychac : [URL=http://youtu.be/1V75dFQMwO4?t=1m13s]http://youtu.be/1V75dFQMwO4?t=1m13s[/URL]
[ Dodano: 24-03-2013, 20:22 ]
Chodzi o tą osłonę co w załączniku ?
Mniej wiecej tak to u mnie slychac : [URL=http://youtu.be/1V75dFQMwO4?t=1m13s]http://youtu.be/1V75dFQMwO4?t=1m13s[/URL]
[ Dodano: 24-03-2013, 20:22 ]
Chodzi o tą osłonę co w załączniku ?
- Załączniki
-
- Osłona
- Untitled.png (158.08 KiB) Przejrzano 952 razy
matirz raczej nie o tą którą zaznaczyłeś (chyba że jest luźna na śrubach). Niżej jak kolektora się łączy z kolejna częścią wydechu (rura zagięta do góry) jest taka okrągła osłona (jakby rura w rurze) i to właśnie ta dolna osłona termiczna (rurka zewnętrzna) lubi sobie brzęczeć jak przerdzewieje mocowanie.
Dzieki.
Zdjeli.
Postraszyli pozarem trawy pod samochodem
"Szkoda, żeby taki ładny samochód się spalił"
Zostawili taka duza oslone pod tym.
Caly czas cos brzeczy.
Chyba juz to oleje, albo powalcze sam jak sie zrobi cieplej...
Zdjeli.
Postraszyli pozarem trawy pod samochodem

Zostawili taka duza oslone pod tym.
Caly czas cos brzeczy.
Chyba juz to oleje, albo powalcze sam jak sie zrobi cieplej...
u mnie też brzęczy przy przyspieszaniu w zakresie obrotów 1600-1800, ale jak przyspieszam baaardzo delikatnie to jest cisza. Ostatnio wysłuchałem, że delikatne pobrzękiwanie pojawia się przy hamowaniu silnikiem, ale przy obrotach 3200-3000 (przy wciśnięciu gazu w momencie brzęczenia metaliczny dźwięk znika). Wymieniałem obudowę filtra powietrza (była pęknięta) i miało pomóc, ale brzęczy tylko trochę mniej.
Możecie polecić jakiś zakład w Warszawie lub okolicach, który się tym zajmie?
Możecie polecić jakiś zakład w Warszawie lub okolicach, który się tym zajmie?
Są:
Cradle (ND, 2018, SkyFreedom)
Focus ST (2017,
family car)
Były:
Emka (NBFL 1,8, 2001, MC SPEC 1)
Karminowa (RX8, 2006. Revolution Reloaded)
Focus ST (2017,

Były:
Osłona katalizatora, albo któraś obok. U siebie mam zrobione dwa małe spawy na częściach tej osłony i już nic nie brzęczy. Jak masz którąś mocno przerdzewiałą to możesz całą wywalić.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
U mnie brzęczało przy ok 2100-2200 rpm. Widzę, że to powszechny problem. Strasznie mnie to wkurzało. Na złom poszły wszystkie osłony wydechu, poza osłoną kolektora pod maską. Osłony były w fatalnym stanie. Pytałem tłumikarza, czy to na pewno można tak sobie wyrzucić, bo przecież w końcu ktoś to tam umieścił w jakimś celu. Powiedział, że nowy układ wydechowy, nawet gdybym go kupował w ASO, nie ma tych osłon, więc nie ma się czym przejmować. Teraz nie brzęczy.
MX-5 NA 1.6 115KM 1992 Silver Stone Metallic
Hello,
Już wiem, co to jest - osłona termiczna przedniego wydechu. Spawy puściły w kilku miejscach i stąd metaliczne brzęczenia. Przy najbliższej wizycie w serwisie będzie spawane i mam nadzieję, że brzękanie zniknie.
Już wiem, co to jest - osłona termiczna przedniego wydechu. Spawy puściły w kilku miejscach i stąd metaliczne brzęczenia. Przy najbliższej wizycie w serwisie będzie spawane i mam nadzieję, że brzękanie zniknie.
Są:
Focus ST (2017,
family car)
Były:
Focus ST (2017,

Były: