gzy pisze:Znalazłem dziś w miacie takie coś, co to?
ładowarka usb? chyba nie seria : )
Toć to profesjonalny wihajster zamontowany do tentegesu
A tak na serio- miernik, sprawdzić, czy 5V między pierwszym i ostatnim pinem, jeżeli tak to ładowarka USB
pytania różne...
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
gzy pisze:Znalazłem dziś w miacie takie coś, co to?
ładowarka usb? chyba nie seria : )
tbone001 pisze:Witam
Mam pytanie odnośnie naby do kierownicy sportowej. Jak wygląda mocowanie do kolumny? Tam jest wieloklin, czy sześciokąt? Mam nabę MOMO od Forda Sierry pod sześciokąt i jestem ciekawy, czy podejdzie.
Kurak pisze:Czy ma ktoś link do konwersji przepływki z 1.8 NA (lub NB) do 1.6NA? Wiem że jest to zrobiowalne i w zasadzie proste.
gzy pisze:Kupuję sobie ostatnio dużo narzędzi jak głupi i zastanawiam się czy potrzebuję klucza dynamometrycznego : )
Teoretycznie zamiast wieźć koła do wulkanizatora mógłbym sobie zmienić sam, tylko:
Czy można bezpiecznie dokręcić koło bez wyżej wspomnianego klucza? (miałem ostatnio przygodę - zaczęło mi się odkręcać koło - dokręcone, przypuszczam, "na oko" i zjechały mi się moje wyczesane nakrętki przez to - gdyby nie to to bym pewnie się nawet nie zastanawiał)
Jeśli lepiej mieć taki klucz to: Jakim momentem dokręca się koła w NC? w NA? i dodatkowe pytanie, czy skręcany dystans dokręcam takim samym momentem jak koło?
Alan pisze:Ja mam jonnesway 6-30 i planuję kupić drugi większy. Jednym kluczem nie da się zrobić wszystkiego, bo jak jest za duży zakres to nie będzie dokładny moim zdaniem. Im mniejszy zakres tym lepsza dokładność co ważne szczególnie jak trzeba dokręcić małym momentem np pokrywę zaworów czy inne tego typu rzeczy.
Arvinski pisze:O ten
vroom pisze:Czołem.
Jakie powinno być napięcie ładowania w NB (2000 r.) przy włączonych odbiornikach?
Oryginalny 14 letni aku zakończył żywot, na jego miejsce jest WestCo (http://www.ilmotorsport.de/shop/article ... 1223&oid=2). Ładowanie mierzone na alternatorze przy włączonym tylko silniku (bez świateł i grzania) 14,6v - 14,8v czyli OK.
Ładowanie przy obciążeniu (światła mijania, grzanie i dmuchawa na max, grzanie szyby) 12v. Tak ma być, czy szukać źródła problemu?
THX911 pisze:vroom pisze:Czołem.
Jakie powinno być napięcie ładowania w NB (2000 r.) przy włączonych odbiornikach?
Oryginalny 14 letni aku zakończył żywot, na jego miejsce jest WestCo (http://www.ilmotorsport.de/shop/article ... 1223&oid=2). Ładowanie mierzone na alternatorze przy włączonym tylko silniku (bez świateł i grzania) 14,6v - 14,8v czyli OK.
Ładowanie przy obciążeniu (światła mijania, grzanie i dmuchawa na max, grzanie szyby) 12v. Tak ma być, czy szukać źródła problemu?
Wydaje się być w porządku. A masz jakieś problemy z odpalaniem po wymianie akumulatora czy tak zapobiegawczo pytasz?
THX911 pisze:Racja. Zmierzyłem u siebie, włączone długie, nawiew na max, włączone radio, 14.77Także coś u ciebie jest nie tak. Podejrzewałbym regulator napięcia.
piotr-gka pisze:Napięcie powinno cały czas powyżej 14.4. Jak masz 12 to za mało.