Ot właśnie dlatego

Moderator: Moderatorzy
Chalanger pisze:Ignacy pisze:Śmiechy-chichy, a te wlepy za paręnaście lat będą wartę fortunę
:shock:
haha no to już będę jako tako kojarzony na forum...poza BBS-ami :kciuk:
nickesh pisze:
To historyczna chwila! Chyba jeszcze nikt nigdy się tak nie przysłużył ludzkości, żeby mu zmieniono nicka z podpi***olki!
Gratulacje ApAcHoS!
gzy pisze:Mam pytanie do wyników, nie żeby siać ferment, ale z ciekawości jak najszybciej dało się pojechać tego jastrzębia: Pamiętam jak staliśmy przy monitorze emocjonując się walką w klasie turbo i Mayk zrobił jedno kółko wyprzedzając Ślubę, a w wynikach ma gorszy czas na każdym przejeździe...
nickesh pisze:Ktoś podpowie?
gzy pisze:2. łuki na początku jechałeś szeroko i moim zdaniem to dobrze. driveart mówił żeby jechać prosto na słupek i ciąć tuż zanim, bo nadkładanie drogi się nie opłaca, ale śluba jechał szeroko (i większość szybkich osób chyba też)
gzy pisze:3. natomiast akurat fragment z białymi słupkami stanowczo za szeroko, akurat przy nich można i chyba trzeba było pojechać ciasno nawet jadąc tuż przy nich wychodził łagodny łuk (https://www.youtube.com/watch?v=fOfvRIu ... 0P&index=4)
gzy pisze:7. na koniec górka. tu zacząłeś ciągnąć do lewej strony, przy czerwonym słupku jeszcze hamujesz i dokręcasz w lewo, a potem musisz skorygować w prawo: chyba najlepiej było jechać pod górkę pczy prawej barierce a potem skręcić tak żeby walić już prosto do ostatniego zakrętu. (por. śluba: https://www.youtube.com/watch?v=tP3Drb9EmTU#t=76)
fifomaniak pisze:Ogólnie moim zdaniem nie opłacało się tam wachlować biegami.
gzy pisze:fifomaniak pisze:Ogólnie moim zdaniem nie opłacało się tam wachlować biegami.
też masz 5tkę? ja byłem w 3 miejscach na odcince i na upartego mógłbym zapinać na chwilkę 3jkę (tomat0 mi mówił np że zapinał), i właśnie w tych najwolniejszych zakrętach (lewy na wrót na "rogu" toru po tych szybkich łukach i ostatni zakręt) można by się pokusić o wpięcie jedynki - ale ja próbowałem i mi zupełnie nie wyszło, ale Ignacy mówił że udało mu się coś poprawić tak.
Natomiast 6stkowcy na bank musieli wpinać 3jki w szybszych miejscach.
fifomaniak pisze:Ciupas, z dyfrem 4.1 czy 4.3? Bo w 3.64 wątpie
fifomaniak pisze:gzy pisze:2. łuki na początku jechałeś szeroko i moim zdaniem to dobrze. driveart mówił żeby jechać prosto na słupek i ciąć tuż zanim, bo nadkładanie drogi się nie opłaca, ale śluba jechał szeroko (i większość szybkich osób chyba też)
Serio tak mówili? To czego oni uczą? Opłaca się, bo zmniejszasz kąt zakrętu, a za tym prawym jest szybki odcinek, gdzie dwa lewe przechodzi się na pełnym gazie, więc szerokie wejście pozwala wyjść dużo szybciej.
Kidman pisze:fifomaniak pisze:gzy pisze:
Też mnie instruktor poprawił, gdy drugi zakręt chciałem wziąć szeroko.
A pożegnanie lata w Poznaniu?Chalanger pisze:nickesh pisze:To historyczna chwila! Chyba jeszcze nikt nigdy się tak nie przysłużył ludzkości, żeby mu zmieniono nicka z podpi***olki!
Gratulacje ApAcHoS!
normalnie trzeba to opić-ale pewnie w przysłym roku dopiero będzie wspólna okazja![]()
Rademenes pisze:Odkleilem dzis pucharowe naklejki i auto zrobilo sie jakies bez wyrazu:-) Trzeba czekac na kolejny sezon... Wlasnie, gdzie i kiedy pierwsza runda?;)
mszczyrek pisze:Czy są już jakieś konkretne ustalenia odnośnie regulaminu na przyszły rok? Chodzi mi głównie o obowiązkowe wyposażenie (rollbar, pasy itp?).
Michał
Najcenniejsze będą pewnie te takie żółto brązowe :>Chalanger pisze:Rademenes pisze:Odkleilem dzis pucharowe naklejki i auto zrobilo sie jakies bez wyrazu:-) Trzeba czekac na kolejny sezon... Wlasnie, gdzie i kiedy pierwsza runda?;)
trzeba było chociaż sobie zostawić na drzwiach okrągłe numeryfajnie wyglądają....reszta co kto lubi
mszczyrek pisze:Chodzi o to, że "odnowiłem" samochód i szkoda mi go będzie męczyć na torze. Dlatego planuje kupić coś do zabawy, i zastanawiam się czy będzie to MX-5 czy coś innego/szybszego. Miata Challenge kusi bo dotąd nie wiązało się z dużymi wydatkami - NC z zawiasem można powalczyć w N/A. Gdybym zdecydował się np. na 318IS Cup czy BMW Challenge, to trzeba zainwestować w moc, dochodzi klatka, HANS... Lubelskie Rallysprinty niestety już się skończyły ze względu na sytuację na torze, więc wybór zostaje niewielki.