Topienie Dachu 21.03.2009.
Pierwszy dzień wiosny!! :)
Moderator: Moderatorzy
-
Poniżej lista klubowiczów którzy przywitali wiosnę Top Down:
1. Centek 2008
1. Centek 2008
DANGER ZONE
-
- Model: NA
- Wersja: 1.8 BRG
- Kontakt:
profilone pisze:2. Profilone - Zglaszam![]()
Choć zapewne większość obecnych na forum 'rozdziewiczyła' w tym roku dachy już dawno
No ja niestety póki mroźne noce jeszcze trzymam hard-topa... Ale myślę, że jeszcze góra tydzień, a na zlocie to już na 100% go nie będzie

i u mnie było dziś bez daszku 

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Sebi pisze:6. Sebi - już nie pierwszy raz bez dachuAle wczoraj w sumie top down zrobiłem ponad 500km
To powiem szczerze, że przebiłeś mnie tak ze... 100 razy

- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
profilone pisze:
To powiem szczerze, że przebiłeś mnie tak ze... 100 razyJa może tylko z 5 km zrobiłęm do sklepu i z powrotem
A swoją drogą jaka była temperatura, że aż 500km wytrzymałeś?
Wytrzymałeś? A co to właściwie ze słowo?

Mój najdłuższy zimowy topless to 2 godziny przy ~0st.C

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
profilone pisze:A swoją drogą jaka była temperatura, że aż 500km wytrzymałeś?
Temperatura była fantastyczna słoneczko świeciło

Gorzej było jak wracałem w nocy bo były z 2 stopnie ale ogrzewanie na 3 i było bardzo przyjemnie

Sebi pisze:Temperatura była fantastyczna słoneczko świeciłoTylko trochę wiało
![]()
Gorzej było jak wracałem w nocy bo były z 2 stopnie ale ogrzewanie na 3 i było bardzo przyjemnieDo tego jeszcze to gwieździste niebo nad głową... coś niesamowitego
Prezes pisze:Wytrzymałeś? A co to właściwie ze słowo?
Mój najdłuższy zimowy topless to 2 godziny przy ~0st.CI kończąc go wcale nie miałem wrażenia, że kolejnych 2 godzin mógłbym nie wytrzymać.
Panowie powiedzcie mi czy macie może Windshotty w swoich autkach? Bo powiem szczerze, że w mojej Miatce na Waszym miejscu wykrzywiłoby gębe z mrozu już dawno

Albo po prostu nie jestem godzien nazywać sie top downowiczem...

- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
U mnie jest fabryczny windshot, czyli trochę tak jakby go nie było.
Gdy go dla testu opuściłem przy ~100km/h to niby coś tam daje, ale szału nie robi.
W moim odczuciu dużo bardziej pomaga konstrukcja foteli NBFL - zagłówków zintegrowanych z oparciem.
Swoje śmiganko uskuteczniałem przy dmuchawie ustawionej na 3/4 skali i pokrętle temp. na maxa. Moja partnerka dogrzewała się dodatkowo grzaniem fotela, mi byłoby już za ciepło (a całą drogę przesiedziałem wyłącznie w lekkim polarze
).
Od opisywanego pamiętnego (mojego pierwszego
) topdownu jedyną zmianą jaką poczyniłem jest wyposażenie Maździochy w czapkę, coby można było uszy przesłonić gdy opływające przy dużej prędkości powietrze za bardzo zacznie szumieć w uszach... 

W moim odczuciu dużo bardziej pomaga konstrukcja foteli NBFL - zagłówków zintegrowanych z oparciem.

Swoje śmiganko uskuteczniałem przy dmuchawie ustawionej na 3/4 skali i pokrętle temp. na maxa. Moja partnerka dogrzewała się dodatkowo grzaniem fotela, mi byłoby już za ciepło (a całą drogę przesiedziałem wyłącznie w lekkim polarze

Od opisywanego pamiętnego (mojego pierwszego

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
W NA fabryczny windshot całkiem nieźle sie sprawdza. Jest prawie tak wysoki jak szyby boczne. W połączeniu z czapką i ogrzewaniem pozwala jeździć przy naprawdę niskich temperaturach 

- pmcomp
- Model: Inny
- Wersja: BMW Z4 35is Miziak
A ja wsadzę kij w mrowisko i zapytam, czy to nie jest czasem na siłę !!! To nie narty przecież
Ja osobiście wolę wieczorkiem w kominku napalić i szklaneczke dobrego łyskacza wziąć do łapki
... a potem dolać drugiego.
Moża latka u mnie już nie te ???
A może jednak trzeba spróbować ???
Pozdro

Ja osobiście wolę wieczorkiem w kominku napalić i szklaneczke dobrego łyskacza wziąć do łapki

Moża latka u mnie już nie te ???
Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
pmcomp pisze:A może jednak trzeba spróbować ???
trzeba

profilone pisze:Panowie powiedzcie mi czy macie może Windshotty w swoich autkach?
Prezes pisze:U mnie jest fabryczny windshot, czyli trochę tak jakby go nie było.
Ja też posiadam fabryczny windshot i to pewnie taki sam bo w tej kwestii te wersje się nie różniły. Jednak mam zupełnie inne uczucia z tym z wiązane. Windshot (bynajmniej mój) daje sporo i rzeczywiście wieje trochę bardziej gdy go nie podniosę

Prezes pisze:Od opisywanego pamiętnego (mojego pierwszego) topdownu jedyną zmianą jaką poczyniłem jest wyposażenie Maździochy w czapkę, coby można było uszy przesłonić gdy opływające przy dużej prędkości powietrze za bardzo zacznie szumieć w uszach...
Muszę powiedzieć, że czapki nie używam

pmcomp pisze:A ja wsadzę kij w mrowisko i zapytam, czy to nie jest czasem na siłę !!! To nie narty przecież![]()
Nic nie robię na siłę

pmcomp pisze:Moża latka u mnie już nie te ???
Nie liczy się wiek na papierze tylko serce

- pmcomp
Sebi pisze:pmcomp pisze:Moża latka u mnie już nie te ???
Nie liczy się wiek na papierze tylko serceJak w nim o poczujesz to na pewno warto spróbować, ale zmuszać się też nie ma co
Nie ma to jak filozoficznie zakończyć
Ja po prostu nie lubie jak jest zimno

Wolę top down jak słoneczko daje i jest>15 stopni.
Byle nie za gorąco ... >30 stopni wolę plażę, morze i ... pilotkę

Czego wszystkim życzę.
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
- pmcomp
Jaka przyjemność jest w plaży i morzu... nie bardzo dostrzegam zalety![]()
![]()
![]()
Zaleta ano taka, że na plaży masz wiele pilotek, a w aucie tylko jedną

Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)