Przekładka silnika

Ogólny dział techniczny związany z tematami eksploatacyjnymi, mechanicznymi i elektroniką wszystkich generacji Mazd MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

artbasel

23 sie 2014, 11:10

Witam wszystkich.
Jestem świeżym posiadaczem mazdy mx5 i członkiem tego forum.
Samochód moich marzeń nie był nigdzie w Europie osiągalny w takich pieniądzach na jakie było mnie stać. Jeden kolega (także członek tego forum). Pomógł mi znależć i sprowadzić mx5 taką o jaką mi chodziło. Ale z silnikiem 1,6. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko 30 paru km. Znalazłem już świetny silnik 1,8 który siedzi jeszcze w samochodzie, pali i wraz z silnikiem będę mógł sobie dokupić jeszcze brakujący osprzęt. I w związku z tym mam parę pytań.
1. Czy możliwe jest przełożenie takiego silnika bez większych modyfikacji samochodu. Dodam, że mój samochód jest z 2001r a 1,8 z 2004.
2.Co prucz silnika powinienem jeszcze wymontować z tego samochodu?
2. Ile to mniej więcej może kosztować?
3. Gdzie w okolicach Warszawy mogę to dobrze i w miarę "normalnie cenowo" zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc i czekam życzliwych odpowiedzi. ;)
ree
Model: NA

23 sie 2014, 12:58

artbasel pisze:Witam wszystkich.
Jestem świeżym posiadaczem mazdy mx5 i członkiem tego forum.
Samochód moich marzeń nie był nigdzie w Europie osiągalny w takich pieniądzach na jakie było mnie stać. Jeden kolega (także członek tego forum). Pomógł mi znależć i sprowadzić mx5 taką o jaką mi chodziło. Ale z silnikiem 1,6. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko 30 paru km. Znalazłem już świetny silnik 1,8 który siedzi jeszcze w samochodzie, pali i wraz z silnikiem będę mógł sobie dokupić jeszcze brakujący osprzęt. I w związku z tym mam parę pytań.
1. Czy możliwe jest przełożenie takiego silnika bez większych modyfikacji samochodu. Dodam, że mój samochód jest z 2001r a 1,8 z 2004.
2.Co prucz silnika powinienem jeszcze wymontować z tego samochodu?
2. Ile to mniej więcej może kosztować?
3. Gdzie w okolicach Warszawy mogę to dobrze i w miarę "normalnie cenowo" zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc i czekam życzliwych odpowiedzi. ;)

1. Tak
2. Komp, wiazka, immo, wydech, ew. Dolot.
3. Zalezy ile zrobisz sam. Za mniej niz 1500-2000 watpie aby sie ktos podjal.
4. Moze ze Sluba (aka dr Kokon) pogadaj.
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Brak zabawki
Kontakt:

24 sie 2014, 10:12

Arojano robi SWAP-y ale wraca dopiero we wrześniu.
Kupię ładną Mx5
ODPOWIEDZ