Hallo Hallo 3-Miato

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

cyzo

08 mar 2009, 18:06

Cześć załoga 3-miasto :)

Gdzie tu można powariować Madzią? Odkąd zamurowali pas startowy - straszna lipa się zrobiła :( Jest plac na terminalu kontenerowym DCT - ale tam trzeba mieć wtyczkę co by się dostać na teren. Wybieram się na parking Realu na Osowej "po zmroku" bo chyba mniej tam barierek i latarni niż przy Auchanie. Znacie jakieś fajne miejsca godne polecenia? Dużo miejsca i gładka nawierzchnia?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 18:39 przez cyzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaro
Model: NA
Kontakt:

08 mar 2009, 18:20

cyzo pisze:Cześć załoga 3-miasto :)

Gdzie tu można powariować Madzią? Odkąd zamurowali pas startowy - straszna lipa się zrobiła :( Jest plac na terminalu kontenerowym DCT - ale tam trzeba mieć wtyczkę co by się dostać na teren. Wybieram się na parking Realu na Osowej "po zmroku" bo chyba mniej tam barierek i latarni niż przy Auchanie. Znacie jakieś fajne miejsca godne polecenia? Dużo miejsca i gładka nawierzchnia?

Ja kiedyś jak bywałem zimą w 3mieście to jeździłem na parking przy operze. :twisted: :twisted:
Jest też możliwość przy polance redłowskiej ale nie wiem jak tam wygląda nawierzchnia obecnie.

Pozdrawiam 3miasto bo z tamatąd pochodzę :razz: :razz: :razz:
Pozdrawiam

Jaro

MX-5 NA 1.6T
przemasi
Model: Inny

08 mar 2009, 18:31

cyzo, problem u nas polega na tym, że gdziekolwiek nie pojedziesz, to musisz uważać na policje. Nudzi im się tutaj i czepiają się kiedy i jak tylko mogą innych...

Popraw temat na małe litery zanim Five go skoszuje.
cyzo

08 mar 2009, 18:43

przemasi pisze:cyzo, problem u nas polega na tym, że gdziekolwiek nie pojedziesz, to musisz uważać na policje. Nudzi im się tutaj i czepiają się kiedy i jak tylko mogą innych...

To fakt - za każdym razem mam z tym problemy na Auchanie :) Ale ja tam lubię się kłócić z policją :P

Odnośnie zmiany wielkości liter- szukam szukam......i nie widzę, gdzie to zmienić :/
przemasi

08 mar 2009, 18:47

cyzo pisze:To fakt - za każdym razem mam z tym problemy na Auchanie

a ja mam już 2 mandaty za to samo... :evil:
radek77

09 mar 2009, 15:28

hmmmm za zabawe na parkingu dostaliscie mandaty? dziwne...
Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
przemasi

09 mar 2009, 16:10

radek77, miałem do wyboru...albo kłócić się, że nie ich parking nie ich sprawa (zatrzymali mnie zaraz jak z niego wyjechałem) i narazić się na zabranie dowodu z powodu takiego, że tego wieczora chciałem się pobawić ostatni dzień na moich starych kołach 14", które następnego dnia jechały do Sebiego. Opony były już jak slicki, a zatrzymali mnie jacyś młodzi gniewni i "z pyskiem od razu" (wybaczcie, ale chamstwa nie lubię dlatego to tak podkreśliłem)...więc zaakceptowałem opcję 200zł mandatu za niebezpieczną jazdę samochodem (bla bla bla) bez prowadzenia dalej dyskusji, bo już zaczynali się czepiać... Wiem, że za zabawę na parkingu nie ma mandatu, dopóki właściciel nie ma nic przeciwko. W tej sytuacji akurat wolałem nie walczyć...Jednak nie zmienia to faktu, że w naszym rejonie policja chyba nie ma co robić i czepia się wszystkiego. Wyobraźcie sobie, że kiedyś zatrzymałem się na poboczu (linia przerywana), bo rozmawiałem przez komórkę i włączyłem awaryjne...nagle szybko do mnie podjeżdża patrol lecąc przez chodniki z tyłu (!) i dwóch "gówniarzy" (też mi podnieśli ciśnienie wtedy...) w środku i szyba w dół i już zaczyna się pyskowanie, że "nie wie Pan po co są światła awaryjne w samochodzie?! Dlaczego się Pan tu zatrzymuje!?" itd. itp. Niestety po takich akcjach obraz policji w moich oczach jest już bardzo słaby... :evil: Może miałem pecha, może...ale 3 ostatnie moje spotkania nie były miłe. Przestrzeganie przepisów ok, ale chamstwo ze strony policji zdecydowanie nie!
cyzo

09 mar 2009, 16:32

To fakt, że poziom kultury osobistej świeżych Policjantów pozostawia duuużżżżżo do życzenia.
No cóż bili ich w szkole to maja okazję chłopcy podnieść swoje ego :P A powracając do parkingów - czy taki parking przy supermarkecie nie jest częścią drogi? W końcu obowiązują tam normalne przepisy ruchu drogowego. Dociekam bo jeżeli okaże się, że faktycznie nic policji do tego, że sobie "donaty" kręcę na pustym parkingu to...z przyjemnością nie przyjmę mandatu :) Warunkiem jednak niezbędnym do takich akcji jest w 100% sprawne auto z wszystkimi gaśnicami i innymi trójkątami co by się chłopcy nie mieli czego czepić.
Orietuje sie ktoś jak wygląda sprawa na lotnisku w Babich Dołach? Można tam sobie wjechać?
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

09 mar 2009, 22:16

Przenosze do Oftopic :cool:
przemasi, dziekuje za pomaganie w pilnowaniu porzadku ;)
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
radek77

10 mar 2009, 9:46

jeżeli właścicielowi parkingu nie przeszkadza, ze bawisz sie na nim to policja nie ma nic do tego, tak samo jak nie można wystawić mandatu (uwaga teraz 500 plnów) za parkowanie na miejscu przeznaczonym dla inwalidy. przepisy ruchu drogowego sa takie same jak na drogach publicznych żeby nie było chaosu. co do chamstwa policji... zawsze można napisać skargę na zachowanie, należy pamiętać o nr bocznym radiowozu. pewnie powiecie ze to i tak nic nie da... hmmm jeżeli na tego samego policjanta przyjdą ze trzy skargi na pewno będzie musiał to wyjaśnić. nie należy tolerować chamstwa w jakiekolwiek postaci czy zawodzie...

co prawda jest mały haczyk... Zgodnie z art. 1 ust. 2 prawa o ruchu drogowym "Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza drogami publicznymi, jeżeli jest to konieczne dla uniknięcia zagrożenia bezpieczeństwa uczestników tego ruchu".
Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
Moondancer

13 mar 2009, 18:40

przemasi pisze: i włączyłem awaryjne...

Wydaje mi się, bo nic sobie obcinać nie dam, że zatrzymać się na poboczu przy przerywanej linii owszem, mogłeś, ale świateł awaryjnych, jeżeli nie miałeś awarii, włączyć nie mogłeś.

Ja wiem, przyczepili się o bzdurę, ale chyba jednak mieli rację.
przemasi

13 mar 2009, 18:52

Moondancer pisze:ale świateł awaryjnych, jeżeli nie miałeś awarii, włączyć nie mogłeś

Oni tego nie wiedzieli..."pyskówka" była od razu...
Poza tym wydaje mi się, że po chodnikach się w tym kraju nie jeździ.
Moondancer

14 mar 2009, 10:35

Racja, powinni najpierw zapytać, czy mogą w czymś pomóc, a potem z mordą wyskoczyć :razz:

Myślę, że jak to są młodzi i nowi gliniarze, to skarga za chamstwo jak najbardziej ma szansę podziałać.
cyzo

14 mar 2009, 14:19

Testowałem parking przy Realu - Osowa....cicho, pusto i przyjemnie:) Asfalt dobry, mało latarni.....nic niebieskiego się nie przypałętało :)
Sebi

14 mar 2009, 15:49

Z niebieskimi trzeba uważać... mi chcieli wlepić 500 zł :evil: Nie wiem w ogóle z jakiej racji aż tyle :!: Skończyło się na upomnieniu na szczęście... Kwestia jest tego typu, że należy uważać na kręcących się "typów" w "golfach" (chodzi o markę auta a nie o ubiór delikwęta :razz: ). Są oni nieco zazdrośni i często dzwonią na policję tak bynajmniej było w moim przypadku.

tego wieczora chciałem się pobawić ostatni dzień na moich starych kołach 14", które następnego dnia jechały do Sebiego.

prezmasi to już wiem dlaczego na te koła tyle musiałem tak długo czekać :mrgreen: A choroba była tylko wykrętem :razz: :razz: :razz: Oczywiście żartuje sobie :mrgreen:
Pozdrawiam :lol:
przemasi

14 mar 2009, 19:00

Sebi, dzielnie walczyłem, żeby dotarły do Ciebie jak najszybciej :mrgreen:
Co do tych parkingów, to mi się już znudziło...co to za przyjemność, kiedy zamiast się koncentrować na jeździe, trzeba patrzeć, czy zaraz niebieskie światła nie przetną nam drogi...i znowu się zacznie bezsensowne czepianie...może to polska zazdrość...?
cyzo

14 mar 2009, 21:07

Ja dopiero zaczynam przygodę z MX-5 więc pewnie jeszcze trochę mi się nie znudzi. Codziennie wracam z pracy i zjeżdżając na Spacerową.... jakoś tak nie chcący zawsze mi się tam zajedzie na ten parking:)
Sebi

15 mar 2009, 9:55

Ja od swojej przygody nie jeździłem po parkingach. Szukam jednak jakiegoś fajnego w ukryciu :razz:
ODPOWIEDZ