Z góry dzięki za namiar

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
dmk pisze:Kto w Polsce (Poznaniu?) jest w stanie przeprowadzić mi pełen test wydajności wtryskiwaczy przy nominalnym ciśnieniu na listwie?
Z góry dzięki za namiar
majkel pisze:tylko nazwy nie pamietam...
piotr-gka pisze:Bosch hrecki
majkel pisze:dmk pisze:Kto w Polsce (Poznaniu?) jest w stanie przeprowadzić mi pełen test wydajności wtryskiwaczy przy nominalnym ciśnieniu na listwie?
Z góry dzięki za namiar
Gdzieś chyba w Gdańsku jest serwis wtryskiwaczy brandowany przez Boscha. Brozynowi tam badali wysyłkowo wtryskiwacze. tylko nazwy nie pamietam...
Po
eM
Hantkus pisze:nazywa się Pezal.
Hantkus pisze:nie wiem czy zrobią to co dmk chce
majkel pisze:dmk, gdybyś z nimi gadał, zapytaj się czy oprócz pomiaru wydajności przy różnych ciśnieniach są w stanie przebadać deadtime wtryskiwaczy przy różnych napięciach zasilania. Wtryskiwacze z FiveoInjectors mają to ujęte w metryczce z pomiarów, a to się bardzo przydaje przy konfiguracji.
Hantkus pisze:Jedyny sensowny i polecany przez obeznanych tego typu przybytek jest w Gdańsku i nazywa się Pezal.
http://serwis.pezal.com/?langu=1
dmk pisze:majkel pisze:
I teraz mały sneak peak - nowe wtryski są również z ReXa-8, ale tym razem zamiast 420cc mają 528cc![]()
I nie, nie są żółte
skyactivwalker pisze:Hmmmmmmmm.. niech zgadę są niebieskie?
skyactivwalker pisze:Bo te wtryski pracują przy właśnie takim ciśnieniu (4.0-4.2 bar) natomiast pomiar zgodnie z normą dokonywany jest przy 3 bar.
dmk pisze:Czyli ich wydajność (podobnie jak żółtych) jest olbrzymia... to doskonale pokazuje, jak dużo może palić ten silnik
dmk pisze:Czy w ogóle BOSCH/DENSO udostępniają karty produktów brandowanych wtrysków (zrobionych pod konkretne auto)?
dmk pisze:mają 528cc
dmk pisze:Słowem: eksperyment.
Dżunior pisze:Może...
dmk pisze:to doskonale pokazuje, jak dużo może palić ten silnik
skyactivwalker pisze:A policz ile to wydajności jeżeli na raz może pracować jeden wtrysk czerwony i dwa żółte na jeden rotor....
majkel pisze:coś czuję, że będzie test wytrzymałości kucizny
skyactivwalker pisze:A policz ile to wydajności jeżeli na raz może pracować jeden wtrysk czerwony i dwa żółte na jeden rotor....
majkel pisze:E tam eksperyment. Pewnie nie zadbał o stabilność ciśnienia i mu się "stroiło trudno".
dmk pisze:Od razu test wytrzymałości... chwilowo zbliżymy się do 0.9bara i zobaczymy, co się będzie działo ciekawego (z mocą oczywiście).
majkel pisze:dmk pisze:Od razu test wytrzymałości... chwilowo zbliżymy się do 0.9bara i zobaczymy, co się będzie działo ciekawego (z mocą oczywiście).
aaaaa... myslałem po wtryskiwaczach, że uderzasz tak gdzieś w okolice 1,2-1,3 bar
dmk pisze:Od razu test wytrzymałości... chwilowo zbliżymy się do 0.9bara i zobaczymy, co się będzie działo ciekawego (z mocą oczywiście). Szukam też intensywnie nowego mózgu, ale na tym kontynencie go chyba nie uświadczę, a moja konfiguracja za wielką wodą jest chwilowo (mimo dość dobrego kursu dolara) ciut za droga.