[Śląsk] Otwarcie sezonu :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: FL
Kto był ostatnio na spocie, to wstępnie wie o temacie, a kto nie, to zapraszam do lektury! Jako, ze sezon się zbliża, to czas zrealizować pomysł ognisko-grilla Mx-5 edition... Ja podtrzymuje swoja zeszłoroczna propozycje zorganizowania tego eventu w/przed moim garażem. Warunki są jakie są, ale mam nadzieje, ze każdy da rade przeżyć. Adres z mapka najlepiej zaprezentuje wam Maciej, prawda Macku??? :p Termin ustalony ostatnio to 12 kwietnia, godzina do dogadania, ale myślę, ze 17 powinna być ok na start (temat do rozmów). Jako, ze potrzebne będą jakieś napoje, kiełbachy, mięsko, chleb i jakaś sałatka, to proponuje zrobić jakąś zrzutke, a ja kupie produkty... % każdy sam, co? 20 zeta czy mniej...wypowiedzcie sie prosze, bo sam nie wiem!
Proponuje liste w następującej formie:
Nick-odpowiadajaca godzina-proponowana składka.
Jak sie wpisze i wypowie z 10 osob, to ustalimy te detale na sztywno.
Z A P R A S Z A M
Lista:
1. Jumpman-17:00-20zl
Proponuje liste w następującej formie:
Nick-odpowiadajaca godzina-proponowana składka.
Jak sie wpisze i wypowie z 10 osob, to ustalimy te detale na sztywno.
Z A P R A S Z A M
Lista:
1. Jumpman-17:00-20zl
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij
Moja Lalunia
Moja Lalunia

-
1. Jumpman - 17:00-20zl
2. maciej - 17:00-20zł
3. Janekpower - 17:00 -20 zł(albo na krzywy rxj)
Mimo najszczerszych chęci, ale niestety w te dni jestem na wyjeździe służbowym...
Lista:
4. Prex + Hannuszka - 17:00 - 40zł
5. ar1el - 17:00 - 20 zł
Pozdro & Poćwicz
Lista:
6. Pirat - 17:00 - 20zł
Lista:
7. Opos - 17:00 - dwie dychy
-
- Donator
Hej - robię omawiany na spocie update:
1. Kto chętny na małą (ok 50 km) przejażdżkę przed "Otwarciem"?? Jak juz mówiłem na spocie - wiele razy chcieliśmy ustawić sie na mniejsza bądź większą przejażdżkę, ale zawsze coś...więc może tym razem... Proponowana trasa w linku pod spodem. Spotkanie proponuje o 15:30 na parkingu BIERDONKI w Chorzowie, przy rondzie jak sie z A4 zjeżdża.
https://maps.google.pl/maps?saddr=Niezn ... ia=13&z=11
2. Kilka osób pytało o zrzutke itd... ja najbardziej preferuje przelew na konto, bo wtedy 2 strony mają pewność, że kaska jest...a tak to się zapomni, ktoś nie ma zgodne itd... numer zatem podaję 77 1050 1331 1000 0023 0895 6479. Oczywiście w tytule najlepiej Nick-OTWARCIE
3. Poczyniłem już pewne przygotowania do naszego ognicha, ale nie ukrywam, że byłoby super jakby ktoś z was (ale raczej chłop
) wpadł któregoś popołudnia na godzinkę, półtorej i nieco pomógł, bo niektóre drzewa ciężko nosi się z lasu samemu
ktoś chętny?? Poza czwartkiem...
Na razie to na tyle... Na prognozy nie patrzę, bo są mega durne jak na mój gust - wczoraj miało być słońce, a dziś pochmurno np...a jest dokładnie odwrotnie
Oczywiście jak pogoda się spierniczy, to wspólnie wymyślimy co robimy...
Tych, którzy sie jeszcze nie zapisali - oczywiście zapraszam, bo im nas więcej, tym weselej
AAA...z rozmów na spocie wynikało, że nie każdy mimo chęci będzie mógł uczestniczyć zarówno w cz1 oraz cz2, więc tym samym zaproponowałem przejażdżkę 30minut wcześniej abyśmy na luzie dotarli na "ognicho", tak aby Ci, którzy wpadną dopiero na cz2 nie musieli czekać
Jeśli zaś ktoś nie może na cz2, to namawiam chociaż na przejazd w kolumnie
Maciej, to oczywiście szykuj GoPro :p
1. Kto chętny na małą (ok 50 km) przejażdżkę przed "Otwarciem"?? Jak juz mówiłem na spocie - wiele razy chcieliśmy ustawić sie na mniejsza bądź większą przejażdżkę, ale zawsze coś...więc może tym razem... Proponowana trasa w linku pod spodem. Spotkanie proponuje o 15:30 na parkingu BIERDONKI w Chorzowie, przy rondzie jak sie z A4 zjeżdża.
https://maps.google.pl/maps?saddr=Niezn ... ia=13&z=11
2. Kilka osób pytało o zrzutke itd... ja najbardziej preferuje przelew na konto, bo wtedy 2 strony mają pewność, że kaska jest...a tak to się zapomni, ktoś nie ma zgodne itd... numer zatem podaję 77 1050 1331 1000 0023 0895 6479. Oczywiście w tytule najlepiej Nick-OTWARCIE
3. Poczyniłem już pewne przygotowania do naszego ognicha, ale nie ukrywam, że byłoby super jakby ktoś z was (ale raczej chłop

Na razie to na tyle... Na prognozy nie patrzę, bo są mega durne jak na mój gust - wczoraj miało być słońce, a dziś pochmurno np...a jest dokładnie odwrotnie

Tych, którzy sie jeszcze nie zapisali - oczywiście zapraszam, bo im nas więcej, tym weselej

AAA...z rozmów na spocie wynikało, że nie każdy mimo chęci będzie mógł uczestniczyć zarówno w cz1 oraz cz2, więc tym samym zaproponowałem przejażdżkę 30minut wcześniej abyśmy na luzie dotarli na "ognicho", tak aby Ci, którzy wpadną dopiero na cz2 nie musieli czekać

Moja Lalunia
Moja Lalunia

Lista:
8. Rachey - 15:30- 20zł
A w sumie nie mam planów na sobotę
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
rachey pisze:Lista:
Lista:
9. Shumi tylko 15 30
MX to nie samochód, to kultura...
Jumpman pisze:byłoby super jakby ktoś z was (ale raczej chłop ) wpadł któregoś popołudnia na godzinkę, półtorej i nieco pomógł
ja moge do poludnia lub wieczorem - akurat taka zmiana teraz mi wypadla

Jumpman pisze:Tych, którzy sie jeszcze nie zapisali - oczywiście zapraszam, bo im nas więcej, tym weselej
mowisz-masz

Lista:
9. Shumi tylko 15 30
10. red - chetny na przejazdzke

chcialem jeszcze doprecyzowac temat pilota - przyjezdzamy solo czy z pilotem bo w sumie dziupla ma ograniczone miejsce, iwec lepiej zeby nie bylo niedomowien

-
- Donator
Jeśli chodzi o "pilota" to pozostawiam sprawę otwarta. Uważam jednak, że jeśli, tak jak w Twoim przypadku, pilotka wie na co się pisze i nie przeraża jej wizja gadania o szeroko pojętej motoryzacji, to jak najbardziej będzie fajnie jak wpadnie.
Co do pojemności garażu, to sprawa drugorzędna, bo po pierwsze w planie jest ognicho przed garażem, a po drugie w tym momencie w garażu dosyć swobodnie stoją 4 auta...które oczywiście można wyciągnąć w razie niepogody. Największy kłopot dla płci pięknej, to może być leśne WC, bo jak wiecie nie mam tam innego
Dzięki Ci również panie G
za ofertę pomocy,. z chęcią przyjmę. Daj znać kiedy Ci najbardziej pasi, może być przed lub po Twojej robocie, bo bez sensu byś wracał w te okolice 2 razy dziennie...
Co do pojemności garażu, to sprawa drugorzędna, bo po pierwsze w planie jest ognicho przed garażem, a po drugie w tym momencie w garażu dosyć swobodnie stoją 4 auta...które oczywiście można wyciągnąć w razie niepogody. Największy kłopot dla płci pięknej, to może być leśne WC, bo jak wiecie nie mam tam innego

Dzięki Ci również panie G

Moja Lalunia
Moja Lalunia

Przelew poszedł
. Co do przejażdżki, to podłącze się pod konwój w okolicach świateł pod elektrownią "Łaziska". Kuba, możesz napisać przypuszczalną godzinę, o której tam będziecie? 
I jeszcze pytanie o alko: we własnym zakresie, zgadza się?

I jeszcze pytanie o alko: we własnym zakresie, zgadza się?

-
- Donator
Zastanowię się jak to nam wyjdzie czasowo, ale zdaje mi się, że najlepiej będzie jak Ci dam znać, że wyjeżdżamy, więc w ten sposób obliczymy (swoja droga poślij nr na PW) czas - wiesz ile potrwa Twój dojazd pod elektrownie? Co do pieniążków składkowych i %, to na mój gust priorytety są/powinny być następujące:
- kiełbaski
- pieczywko
- napoje typu cola, sprite, sok
- jakiś keczup, musztarda
- jakieś chipsy ew inne przekąski
- jak wystarczy, to kupie kilka piersi z kurczaka i w jakiejś zalewie przygotuje dla naszych pań
i grilla im na szybko walniemy
- jakieś jednorazowe sztućce, talerzyki...
Podejrzewam, że te 20PLN na głowę to akurat na styk starczą na powyższe, więc % zdecydowanie we włąsnym zakresie, ew w podgrupach
- kiełbaski
- pieczywko
- napoje typu cola, sprite, sok
- jakiś keczup, musztarda
- jakieś chipsy ew inne przekąski
- jak wystarczy, to kupie kilka piersi z kurczaka i w jakiejś zalewie przygotuje dla naszych pań

- jakieś jednorazowe sztućce, talerzyki...
Podejrzewam, że te 20PLN na głowę to akurat na styk starczą na powyższe, więc % zdecydowanie we włąsnym zakresie, ew w podgrupach

Moja Lalunia
Moja Lalunia

A mi jednak obowiązki wypadły- nie dam rady na grilla, ale na przejażdżkę postaram się być
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
Jumpman pisze:wiesz ile potrwa Twój dojazd pod elektrownie?
Ok pół godziny przepisowej jazdy

Coś cicho w wątku, rozumiem, wszyscy się szykują
Piszcie jak planujecie, kto się wpierw wybiera na przejażdżkę, a potem do Kuby na Halembę/koło Halemby. Podobno w sobotę ma być okienko pogodowe, to może dachy zrzucimy
. Nie mówię oczywiście o Red'zie, bo On cały rok jeździ z klapniętym.
Na liście brakuje paru stałych bywalców spotów, mam nadzieję, że nas zaskoczą

Piszcie jak planujecie, kto się wpierw wybiera na przejażdżkę, a potem do Kuby na Halembę/koło Halemby. Podobno w sobotę ma być okienko pogodowe, to może dachy zrzucimy

Na liście brakuje paru stałych bywalców spotów, mam nadzieję, że nas zaskoczą

-
- Donator
Panie i Panowie...okienko okienkiem...ja tam sie pogody nie boje, bo wiem, że jakoś poradzimy...no chyba, że będzie mega ulewnie, to coś innego wykombinujemy, mam jednak gorącą prośbę...bo jak na razie dostałem 2 przelewy...a na liście zdecydowanie więcej osób. Nie żebym nie miał z czego wyłożyć, ale nie będę się uganiał za tymi, którzy jednak nie dojechali lub coś im wypadło...a "towary" były kupione... Przelew to dla mnie 100% potwierdzenie chęci udziału!
Ja zakupy planuje na sobotę rano, więc jeśli jutro wieczorem ze względu na pogodę odwołamy demokratycznie impre, to oczywiście będą zwroty...niebójta
Z góry dziękuje za wyrozumiałość...
Ja zakupy planuje na sobotę rano, więc jeśli jutro wieczorem ze względu na pogodę odwołamy demokratycznie impre, to oczywiście będą zwroty...niebójta
Z góry dziękuje za wyrozumiałość...

Moja Lalunia
Moja Lalunia

-
- Donator
Masz racje - wiem o tym i planowałem jechać przez Kochłowice, ale nie skumałem, że Dr.Googole tak mi zaplanowałem trase... Brawo za spostrzegawczość 
BTW - jedziesz z nami?

BTW - jedziesz z nami?
Moja Lalunia
Moja Lalunia

Jumpman pisze:Masz racje - wiem o tym i planowałem jechać przez Kochłowice, ale nie skumałem, że Dr.Googole tak mi zaplanowałem trase... Brawo za spostrzegawczość
![]()
BTW - jedziesz z nami?
jak nie bede miec innych planow na sobote to wpadne

-
- Donator
Na ten moment wydaje mi się, że możemy zaliczyć oba punkty planu. W końcu otwieranie/zamykanie dachu to czynność dosyć szybka w naszych autach, wiec śmignąć możemy anyway...a impra potem...cóż, dziś Maciejem wywlekliśmy nieco drzewa z lasu, pocięliśmy i schowaliśmy przed deszczem, więc jeśli tylko sie uda rozpalić, to potem nikt nas nie powstrzyma - jak zawsze nastawienie najważniejsze. My z Maćkiem się już sporo napociliśmy z okazji otwarcia, więc odpuszczać nie zamierzamy
A dobra kiełbacha nigdy nie jest zła

A dobra kiełbacha nigdy nie jest zła

Moja Lalunia
Moja Lalunia

bardzo mi przykro ale niestety odpadam dzisiaj 
pozdrawiam

pozdrawiam
Pozdro & Poćwicz
-
- Donator
Ale impra jest jutro :p pomyliłeś terminy czy źle Ci się napisało?
Moja Lalunia
Moja Lalunia