[Poznań] Warsztat
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
A może zorganizujemy mały dyno day? Na poprzedni nie udało mi się załapać a chętnie sprawdzę kondycję silnika przed modyfikacjami 

Hantkus pisze:Skoro są warsztaty które robią to w przedziale 300-400 to w kwestii ceny nie ma dyskusji
Mi ostatnio w https://www.facebook.com/JapanGaragePoznan wycenili rozrząd (sama robocizna) na 300 zł.
Pozdrawiam,
adastra
była: NA 1.6 '96
adastra
była: NA 1.6 '96

-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 1.8
Nie wiem gdzie, to piszę tu.
Chciałem wyrazić swoją bardzo pozytywną opinię o ASO Mazdy na Św. Michała.
Dzięki nastojowi miłosierdzia jaki ogarnął Hantkusaprzed świętami przekazał mi on swój wylosowany voucher
na darmową wymianę oleju z filtrem i sprawdzenie całego auta (diagnozy komputerowej nie było bo nie mam OBD
).
Czekałem dwie godziny, co świadczy o tym, że nie tylko olej zmieniali.
Wyszedł do mnie dokładnie ten mechanik który oglądał auto. Przedstawił mi listę 8 rzeczy na które zwrócił uwagę np że zderzak jest luźny bo brakuje dwóch spinek
Generalnie były to rzeczy o których wiedziałem, ale świadczy to, że po mimo robienia czegoś za darmo podeszli z uwagą do spawy i naprawdę się przyłożyli!
Oprócz zajęcia się uszczelką pod głowicą z technicznego punktu widzenia nic nie wykrył, co mnie niezmiernie cieszy
(korozja i dach to zupełnie co innego
)
Poza tym każdy po drodze kto mnie obsługiwał był miły i uśmiechnięty. Czekając wypiłem sobie darmową kawusie z mleczkiem i cukrem z filiżanki oraz uciąłem 20 minutową pogawędkę ze sprzedawcą.
Dziękuję z tego miejsca jeszcze raz Hantkusowi i Voyager Club!
Pozdrawiam
Mateusz
Chciałem wyrazić swoją bardzo pozytywną opinię o ASO Mazdy na Św. Michała.
Dzięki nastojowi miłosierdzia jaki ogarnął Hantkusaprzed świętami przekazał mi on swój wylosowany voucher

Czekałem dwie godziny, co świadczy o tym, że nie tylko olej zmieniali.
Wyszedł do mnie dokładnie ten mechanik który oglądał auto. Przedstawił mi listę 8 rzeczy na które zwrócił uwagę np że zderzak jest luźny bo brakuje dwóch spinek

Poza tym każdy po drodze kto mnie obsługiwał był miły i uśmiechnięty. Czekając wypiłem sobie darmową kawusie z mleczkiem i cukrem z filiżanki oraz uciąłem 20 minutową pogawędkę ze sprzedawcą.
Dziękuję z tego miejsca jeszcze raz Hantkusowi i Voyager Club!

Pozdrawiam
Mateusz
była czerwona NA 1.6 -> II wice mistrz MMC West 2014 w klasie 1.6
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
matusz pisze: nastojowi miłosierdzia jaki ogarnął Hantkusaprzed świętami
A mi ktoś nie chce oddać jakiegoś vouchera

Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
-
- Donator
- Model: NB MSM
- Wersja: Szarik
dmk pisze:matusz pisze: nastojowi miłosierdzia jaki ogarnął Hantkusaprzed świętami
A mi ktoś nie chce oddać jakiegoś vouchera?
Myślałem że kozacy wymianę oleju robią sami...przez sen

Rules are made to be broken
Nasz wspomniany wcześniej, lokalny Voyager Club ul. św. Michała
Stosunkowo często tam jestem, kilka razy po części jakieś do MX'a, kiedyś tam w sprawach firmowych i teraz byłem po auto na weekend.
Opinia dot. użyczenia samochodu na weekend.
Za każdym razem kiedy mam kontakt z ASO Mazdy na św. Michała jestem zadowolony. Lubię to miejsce. Obsługa bardzo miła, fajna atmosfera, salon też niczego sobie (połączony z Lancią i Jeepem).
Tym razem nie było inaczej. Na zakończeniu sezonu wygrałem (tak to nazwać?) zostałem wylosowany i wygrałem Mazdę CX-5 na weekend. Ów weekend to wg Mazdy czas od piątku godz. 16 do poniedziałku do godz. 12. Nie było jednak problemu abym dostał auto wcześniej (w piątek o godz. 12 wydali mi auto). Auto z pełnym bakiem do wykorzystania. Limit kilometrów 500-600, który również po prośbie bez problemu został powiększony do 700km. Rach ciach umowa użyczenia podpisana i dawaj do Karpacza na weekend. 600km mile i komfortowo pokonanych, idealny sprzęt na wojaże.
O aucie nie będę się rozpisywać bo dla jednego to nic ciekawego dla drugiego (jak dla mnie) pełen wypas, cud, miód orzeszki, jeździłbym, kochałbym i dbał latami
2.0 benzyna z automatem na pełnej opcji. Przebieg w momencie odbioru lekko ponad 4000km.
Wszystko co dobre szybko się kończy, dziś musiałem ją oddać zgodnie z umową
Jaka szkoda, że nie miałem wolnych 143 000zł bo bym broł już na zache! 
Niemniej, nie odbiegając od tematu... Panowie sprzedawcy super uprzejmi i do pogadania
Pamiątkowe foto poniżej.
Pozdr.
DEX
Stosunkowo często tam jestem, kilka razy po części jakieś do MX'a, kiedyś tam w sprawach firmowych i teraz byłem po auto na weekend.
Opinia dot. użyczenia samochodu na weekend.
Za każdym razem kiedy mam kontakt z ASO Mazdy na św. Michała jestem zadowolony. Lubię to miejsce. Obsługa bardzo miła, fajna atmosfera, salon też niczego sobie (połączony z Lancią i Jeepem).
Tym razem nie było inaczej. Na zakończeniu sezonu wygrałem (tak to nazwać?) zostałem wylosowany i wygrałem Mazdę CX-5 na weekend. Ów weekend to wg Mazdy czas od piątku godz. 16 do poniedziałku do godz. 12. Nie było jednak problemu abym dostał auto wcześniej (w piątek o godz. 12 wydali mi auto). Auto z pełnym bakiem do wykorzystania. Limit kilometrów 500-600, który również po prośbie bez problemu został powiększony do 700km. Rach ciach umowa użyczenia podpisana i dawaj do Karpacza na weekend. 600km mile i komfortowo pokonanych, idealny sprzęt na wojaże.
O aucie nie będę się rozpisywać bo dla jednego to nic ciekawego dla drugiego (jak dla mnie) pełen wypas, cud, miód orzeszki, jeździłbym, kochałbym i dbał latami

2.0 benzyna z automatem na pełnej opcji. Przebieg w momencie odbioru lekko ponad 4000km.
Wszystko co dobre szybko się kończy, dziś musiałem ją oddać zgodnie z umową

Niemniej, nie odbiegając od tematu... Panowie sprzedawcy super uprzejmi i do pogadania

Pamiątkowe foto poniżej.
Pozdr.
DEX
Chciałbym trochę odgrzebać temat. Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem emixa. kilka rzeczy według mnie jest do zrobienia w niej, ale na początku chciałbym zacząć od rozrządu i olejów. O ile z tym drugim sam sobie poradzę to rozrząd chciałbym powierzyć jakiejś zaufanej osobie. Czy pozmieniało się coś w sprawie mechaników, czy te adresy powyżej są aktualne i godne uwagi?
- dmk
nikodek pisze:Chciałbym trochę odgrzebać temat. Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem emixa. kilka rzeczy według mnie jest do zrobienia w niej, ale na początku chciałbym zacząć od rozrządu i olejów. O ile z tym drugim sam sobie poradzę to rozrząd chciałbym powierzyć jakiejś zaufanej osobie. Czy pozmieniało się coś w sprawie mechaników, czy te adresy powyżej są aktualne i godne uwagi?
Z jakiej części Pń jesteś?
- dmk
2rec pisze:Hej,
to ja może podbije temat - jakiś ogarniętych speców od MXów mógłby ktoś polecić?
Pytanie co musisz zrobić

Mam problem z czujnikiem ciśnienia oleju...
Wymieniłem na nowy - nic się nie zmieniło, jest podejrzenie, że coś z instalacją elektryczną jest nie halo. Tylko najpierw chciałbym znaleźć warsztat, który może mi zmierzyć ciśnienie oleju, żeby wykluczyć problem z pompą. Okazuje się, że nie wiele warsztatów w Poznaniu ma końcówkę, żeby sprawdzić to w mazdzie mx 5 1.8l... albo chcą mnie umawiać na kwiecień...
Wymieniłem na nowy - nic się nie zmieniło, jest podejrzenie, że coś z instalacją elektryczną jest nie halo. Tylko najpierw chciałbym znaleźć warsztat, który może mi zmierzyć ciśnienie oleju, żeby wykluczyć problem z pompą. Okazuje się, że nie wiele warsztatów w Poznaniu ma końcówkę, żeby sprawdzić to w mazdzie mx 5 1.8l... albo chcą mnie umawiać na kwiecień...
Dawno nic nie było. Ktoś poleci jakiś warsztat znający się na MX5 w Poznaniu bądź okolicy. Coś lekko zaczyna stukać w silniku
pukać, przypuszczam że mogą to być popychacze zaworów, więc chętne bym zrobił rewizję silnika. Ogólnie bym odstawił MXa żeby zajrzeli gdzie trzeba i co jeszcze warto byłoby zrobić.
pukać, przypuszczam że mogą to być popychacze zaworów, więc chętne bym zrobił rewizję silnika. Ogólnie bym odstawił MXa żeby zajrzeli gdzie trzeba i co jeszcze warto byłoby zrobić.
- VooR
- Donator
- Wersja: Miatoza
Popieram przedmówcę.
Podobno w Rokietnicy gdzieś jest jeszcze sensowny warsztat co się Miat nie boi, ale nie testowałem.
"A coward dies a thousand deaths, a Souljah dies but once."
Miatoza:
1. Czarna Szóstka - 1999 NB
2. Szarak Torostwór - 2002 NBFL
3. Kafelek - 2016 ND1 ST
4. Cukierek - 2003 NBFL
5. Lifted #4 - 1999 NB/FL
Miatoza:
dlatego chcę coś gdzie mają doświadczenie z Miatami, a nie warsztat gdzie podejdą jak do blondynki, tylko właśnie doradzą czy warto grzebać przy tych rzeczach które jeszcze bym zasugerował.
dzięki, odwiedzę pogadać
a kojarzysz jaki, bo z Rokietnicy to ja praktycznie jestem
- VooR
- Donator
Taki namiar dostałem, ale nie korzystałem.
PS. Ja Bytkowo
PS. Ja Bytkowo

- Załączniki
-
- mechanik rokietnica.png (738.94 KiB) Przejrzano 3686 razy
Miatoza:
3. Kafelek - 2016 ND1 ST
4. Cukierek - 2003 NBFL
Miatoza:
- VooR
- Donator
Jest jeszcze zielona NB i szara ND RF

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Miatoza:
3. Kafelek - 2016 ND1 ST
4. Cukierek - 2003 NBFL
Miatoza:
- lukasz_pszczoua
- Model: NB FL
- Wersja: Special Edition
Panie i Panowie.
Szukam w Poznaniu sprawdzonego miejsca do sprawdzenia auta przed zakupem.
Najchętniej warsztatu specjalizującego się w Mx-5.
Pomożecie?
Szukam w Poznaniu sprawdzonego miejsca do sprawdzenia auta przed zakupem.
Najchętniej warsztatu specjalizującego się w Mx-5.
Pomożecie?
- VooR
- Donator
Masz powyżej - RM Customs Garage, ul. Węglowa (Górczyn)
Miatoza:
3. Kafelek - 2016 ND1 ST
4. Cukierek - 2003 NBFL
Miatoza: