Nowy nabytek od dzisiejszej nocy w Poznaniu, chociaz akurat ta miata jest wam znana :p
Moderator: Moderatorzy
Mały Książe pisze:jakie odczucia po zmianie z NA na NB?
Mały Książe pisze:Widziałem właśnie na Facebooku, Dekster ma teraz Mazdę CX-5... ?
Szczerze mówiąc zrobiłem "wow"choć po Tomku spodziewałbym się raczej za takie pieniądze co najmniej 10ciu różnych fajnych aut... ale gratulacje, z nowych aut na pewno jedno z fajniejszych, jaki silnik i skrzynia?
![]()
z chęcią rzucę okiem na dniach, nie miałem jeszcze okazji oglądać z bliska...
Hantkus pisze:Mały Książe pisze:Nie rozumiem, ej...
To była nagroda od Mazdy wylosowana na ostatniej imprezie, czyli CX na łikend
rsmx5 pisze:DEXTER pisze:... CX-5 2.0 Turbo benzyna 160KM z automat ...
Jesteś pewny że to Turbo?
Bo nie wydaje mi się...
rsmx5 pisze:DEXTER pisze:... CX-5 2.0 Turbo benzyna 160KM z automat ...
Bo nie wydaje mi się...
DEXTER pisze:Mój błąd, tam nie było turba ale to in plus dla auta w takim razie, skoro szofer myślał, że jest turbo bo tak zapie*dala tylko mocowo coś mi się nie zgadzało
dmk pisze:rsmx5 pisze:DEXTER pisze:... CX-5 2.0 Turbo benzyna 160KM z automat ...
Bo nie wydaje mi się...
Nie ma, nie ma
DEXTER pisze:Mój błąd, tam nie było turba ale to in plus dla auta w takim razie, skoro szofer myślał, że jest turbo bo tak zapie*dala tylko mocowo coś mi się nie zgadzało
Też długi czas tak sądziłem (aż do wizyty w ASO nota bene Voyagerze i wybierania ze sprzedawcą wersji silnikowej) i wtedy sobie uświadomiłem, że oni ugrali moc podniesieniem stopnia sprężania. Ale najwyraźniej plotki przed pojawieniem się CX-5 sugerowały, że jest turbo, bo długo żyłem w przeświadczeniu, że tam jest.
dmk pisze:Generalnie auto jest bardzo fajne, ale brakuje mu kilku ficzerów z aut klasy premium
Alan pisze:dmk pisze:Generalnie auto jest bardzo fajne, ale brakuje mu kilku ficzerów z aut klasy premium
Ale to przecież nie jest klasa premium, więc wszystko graGdyby to był merc czy bmw za 50% większą kasę to można narzekać, ale to tylko mazda.
DEXTER pisze:Alan pisze:dmk pisze:Generalnie auto jest bardzo fajne, ale brakuje mu kilku ficzerów z aut klasy premium
Ale to przecież nie jest klasa premium, więc wszystko graGdyby to był merc czy bmw za 50% większą kasę to można narzekać, ale to tylko mazda.
Dokładnie, pamiętaj, że to SUV klasy miejskiej. Jak dla mnie rewelacja, nie spodziewałem się takich gadżetów w tym aucie (bezkluczykowy dostęp, i-stop, to coś co daje znać jak zmieniasz pas nieoczekiwanie, wszystkie cuda co się same robią takie jak światła w po zmierzchu się same włączają itp. itd.) Ale moja opinia może być niemiarodajna bo mam tylko seicento fiata i obniżaną 1.6 NBFL więc pewnie każde nowe auto byłoby dla mnie wodotryskiemAle może kiedyś sobie takiego CX-a kupię, bo wspominam go bardzo dobrze.
Dawid, ja polecam z całego serca ten sprzęt
viewtopic.php?f=27&t=7954&p=249876#p249876
Smock pisze:Widzę, że zajmujecie się tu pierdołamia w niedzielę ma być 8-10 stopni dlatego też proponuję jeżdżonego spota
Niedziela godz. 14.00 Termy !!!
do zobaczenia