[Wrocław] Japan Tech - jakieś opinie?

Forum informacyjne zawierające dane kontaktowe do warsztatów, mechaników i firm usługowych związanych z MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

MXer

10 cze 2013, 12:13

Natrafiłem na nich w necie i robią mazdy. Czy ktoś u nich był może? Macie jakieś opienie na ich temat?
Chwiał

10 cze 2013, 12:45

A wystarczyło poszukać, jedna z ostatnich wypowiedzi w tym wątku (bodajże ToMaz'a)
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=7196

:roll: :shock:
My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
autopaga

11 cze 2013, 18:15

Haha byłem u nich przy kupnie auta aby ocenili czy to auto ma silnik 1.8 i toresena jak twierdzi właściciel czy 1.6 jak twierdzi dowód rejestracyjny i się pomylili;) Więc chyba słabo znają się na mx-5, skoro nie odróżniają 1.8 od 1.6.
MXer

13 cze 2013, 12:57

Dzięki Chwiał za pomoc:) Ja jeszcze nie ogarniam wyszukiwania i rzeczywiście była juz odp. w innym wątku - całkiem pozytywna wiec się umówiłem do Japan Tech. Mam nadzieje ze bedzie ok...
Awatar użytkownika
Blade

13 cze 2013, 14:48

A co chcesz robić w aucie?

Większość ogarnie Morris :smile: To czego się nie podjął w moim przypadku zrobiłem w RBSie na Buraczanej.
MXer

20 cze 2013, 12:14

Dzięki Blade za pomoc, ale już byłem umówiony na Karkonoską do Japana. Chodziło o układ kierowniczy(maglowanica). Wyjeli, zregenerowali i działa. Napisze swoją opinie o nich - może się komuś przyda:)
Warsztat mi się podoba bo dbają o auta. Ja zwracam uwagę na takie pierdoły jak np. pokrowiec na fotel jak mechanik siada swoją ubrudzoną smarem d..pą:) Robią historię napraw z dostępem przez neta i to też na plus. Ceny ok, gość, który to prowadzi jest młody i kumaty. Mechaników kilku, ale nie łebki - trudno powiedzieć czy wszyscy się znają na japońcach, ale wygląda że tak. Dojazd i oznakowanie słabe, chociaż lokalizacja ok bo jezdzi tramwaj i autobus. To tyle:)
SurfBoy23

04 sie 2013, 20:18

Panowie, proszę o podpowiedź:
dokąd we Wrocławiu mogę zabrać NC na przed-zakupowe oględziny ?
Chciałbym, żeby obejrzał ją ktoś, kto się zna na tym - a najlepiej jeszcze ma doświadczenie w miatach (że o stricte NC nie wspomnę), żeby wiedział, na co patrzy i za czym patrzeć.

Termin to już przyszły tydzień: wtorek / środa, a może nawet jutro (poniedziałek).

Dzięki z góry za radę.

[ Dodano: 05-08-2013, 19:35 ]
Blade, kto to jest Morris ?
i czy można poprosić o jakies namiary na niego ?

szukam kogoś najbardziej rzetelnego (we Wrocławiu), kto uczciwie może mi ocenić stan tej NC, którą będę na dniach oglądać do zakupu ?

dzięki z góry
"to do is to be" - Nietzsche
"to be is to do" - Kant
"do be do be do" - Scooby Doo
:)
lestat80

07 sie 2013, 12:32

Napisze swoją opinię, może sie przyda. W innym wątku też coś jest o Japan Tech i tam się dowiedziałem o nich. Byłem u nich i jestem w miarę zadowolony. Zadbali o mojego MX-a:) Wymianiałem chyba z pół zawieszenia - nie zdarli(chociaż oczywiście zawsze mogło by być taniej:), doradzili też w kwestii wyboru części żeby było ok. Obsługa miła i profesjonalna. Chyba nie specjalizują się w MX-ach, robią ogólnie japończyki, ale jak u nich byłem stał jeszcze jeden brat MX:) Jest troche brudu na warsztacie, biuro i poczekalnia ok. To chyba tyle z obserwacji.
SurfBoy23

07 sie 2013, 16:24

ja dodam od siebie, że RBS i japan tech leżą od siebie 1.7km, dzwoniłem do obydwu i:
- jedni i drudzy robią "przegląd" przed-zakupowy (jedni i drudzy twierdzą, że kompleksowy), tyle że RBS woła za niego 100zł, a japan tech 150zl
- jedni i drudzy są obłożeni robotą - RBS bardziej, a ma tylko mazdy - to daje do myślenia ...

lestat80 pisze:Napisze swoją opinię, może sie przyda. W innym wątku też coś jest o Japan Tech i tam się dowiedziałem o nich. Byłem u nich i jestem w miarę zadowolony. Zadbali o mojego MX-a:) Wymianiałem chyba z pół zawieszenia - nie zdarli(chociaż oczywiście zawsze mogło by być taniej:), doradzili też w kwestii wyboru części żeby było ok. Obsługa miła i profesjonalna. Chyba nie specjalizują się w MX-ach, robią ogólnie japończyki, ale jak u nich byłem stał jeszcze jeden brat MX:) Jest troche brudu na warsztacie, biuro i poczekalnia ok. To chyba tyle z obserwacji.
"to be is to do" - Kant
Awatar użytkownika
Blade

07 sie 2013, 17:45

Blade, kto to jest Morris ?
i czy można poprosić o jakies namiary na niego ?

[URL]http://forum.mx5klubpolska.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=1107[/URL]

To nasz regionalny spec od MX5 :kciuk: Nie wiem jak z NC ale NA/NB zna jak własną kieszeń :wink: Niedawno odebrałem swoją od niego (aktualnie "robi się" u lakiernika) i jak za każdym razem jestem zadowolony z usługi.

Co do sprawdzenia NC moim zdaniem wybór masz między RBSem a ASO u Jaremki, ewentualnie Długołęka. Niestety nie powiem ci kto lepiej/dokładniej ogarnie NC, w ASO na bank będzie drożej.. Sam natomiast podzielam zdanie, które gdzieś już tu słyszałeś, że NC w kwocie 30 tyś to potencjalna spora mina.
SurfBoy23

07 sie 2013, 18:08

Blade,
dzięki
a wiesz, że gdy rozmawiałem dziś z RBS'em (a są mocno obłożeni : załoge mają na urlopach i auta oczekujące na podjeździe), to on wspominał o Jaremce na Młyńskiej (żeby w razie czego do niego podjechać) - natomiast gdy wspomniałem o Japan Tech (położonym tuż obok niego), to reakcją na Japan Tech było krótkie parsknięcie i komentarz, żeby jeśli nie do nich, to lepiej już do Jaremki na Młyńską niż do Japan Tech ... - pokrywa się to dokładnie z Twoją rekomendacją - być może coś w tym jest.

Co do tego auta - mowa o tym:
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-bose-alu-18-piekna-zamiana-ok-C29521381.html
to na pytanie, czy auto jest bezwypadkowe i kiedy i co to było, odpowiedział tak:
"auto było prawdopodobnie przytarte z prawej strony .
Nie mam pojęcia kiedy to było , przetarcie - mam na myśli uszkodzona prawa strona , nie zadrapana .
"
"to be is to do" - Kant
pencammm

08 lut 2014, 7:31

Sprawa została wyjaśniona
ODPOWIEDZ