kierownica xbox 360

modele, opinie

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

Janio
Model: NB FL
Wersja: Silver Blues

23 gru 2013, 13:26

Witajcie,

nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zakładam nowy.

Jakie kierownicy do Xa ?

wiem, że wybór mały, nówki drogie, używek mało, ale co szukać ?

Co oczekuję ?
- realizmy kierowania,
- przeciętna jakość (conajmniej)

w co będę grał ?
- Forza
- jakieś WRC
- Test Drive

Co znalazłem ?
Tania półka:
- Logitech DriveFX
- Ferrari 458 Italia

Drogie:
- Logitech G25
- Logitech G27
- FANATEC CSR

myślę nad Italia lub DriveFX

czekam na wasze opinie, i uzupełnianie tematu :)
fifomaniak

23 gru 2013, 14:57

Logitechy nie działają z Xboxem. Żadne. Do Xboxa nie ma sensownych kierownic w dobrej cenie. Była kierownica Microsoftu - [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_Wireless_Racing_Wheel[/url], której zaprzestali produkcji już jakiś czas temu lub Fanatec - różne modele działają z xboxem (który jest drogi, ale dobry, pytanie czy Cię stać i czy grasz na tyle dużo, że to ma sens). Reszta kierownic (w tym 458 Italia od Thrustmastera) nie ma Force Feedback - czyli nie przekazuje żadnych informacji przez kierownicę o tym, co dzieje się z przednią osią - moim zdaniem taka kierownica nie ma sensu :wink:
Obrazek
Janio

23 gru 2013, 15:06

http://allegro.pl/kierownica-logitech-drivefx-do-xbox-360-stan-bdb-i3821676409.html - logitech dla xa

http://allegro.pl/kierownica-pc-xbox-trustmaster-ferrari-f458-italia-i3756365920.html - italia dla xa,

grać będę mało, pewnie 2 godzinki na week, dla przyjemności.

Kiedyś, jak już będę miał swoje mieszkanko i pracę to zakupię sobie fanateca lub po prostu PS4 ... bo coraz więcej minusów widzę w Xboxie ....

Ta od MS da radę ?
fifomaniak

23 gru 2013, 15:33

Ok, to szczerze nie wiedziałem o tym modelu Logitecha na xboxa. Italia co dajesz nie ma Force Feedback. Tak na szybko poszukałem i ten logi ma jakiś Axial Feedback - coś podobnego, niby też symuluje siły na kierownicy, nie wiem do końca czym się różni od FF. Na Twoim miejscu spróbowałbym tego Logitecha, jeśli jest w jakimś sensownym stanie.

Ta od MS podobno jest ok, tylko ciężko ją dostać gdziekolwiek i jest też dość drogawa.
Obrazek
autopaga

23 gru 2013, 16:07

Nie orientuję się czy g27 można podpiąć, ale szczerze polecam, jeżdżę z nią od 3 lat dużo i wszystko gra. Materiały są rewelacyjne, oprócz kapselka na dźwigni zmiany biegów i przycisków na kierownicy które są z plastiku. Naturalna skóra i aluminium, każdy pedał wciska się z różnym oporem, nie ma lepszej kierownicy.
fifomaniak

23 gru 2013, 17:05

G25/G27/DFGT nie działają z Xboxem. Jakby działały, to już dawno bym je polecił, bo sam miałem DFGT, mam G27 :wink:

autopaga pisze:Naturalna skóra i aluminium, każdy pedał wciska się z różnym oporem, nie ma lepszej kierownicy.

Ale tu sie mylisz, są :mrgreen: Tylko, że kosztują więcej :mrgreen:
Obrazek
Janio

23 gru 2013, 17:21

czyli w przystępnej cenie dla "niedzielnego gracza" najlepszy będzie MS, później ten Logitech DriveFX, a na końcu Italia ?

Trochę mam dylemat czy lepiej używaną czy jednak nową Ferrari ? Niby nie będzie tych efektów, ale z drugiej strony jest nowa i na pewno nie rozwalona, zniszczona, poza tym najgorsza chyba też nie będzie ?

Faktycznie G25 i G27 nie działają :(
ODPOWIEDZ