Uwaga na nowego Need For "Shita"
Moderator: Moderatorzy
Krótko i na temat, ostatnia odsłona Rivals w wersji na PC nie obsługuje żadnej kierownicy... Przed kupnem oglądałem recenzję gry, szkoda że nie raczyli o tym wspomnieć. Ostatnie dwa tytuły były kiepskie, ale teraz miarka się przebrała czas na zmianę po 14 latach.
Ostatnio jak w GT gralem na PS3 to miał takiego mega laga na sterowaniu że się jechać nie dało. Ale nie wiem czym to bylo spowodowane, nie wnikam.
Dirt 2 ponoć ma dobrą fizykę. I NFS Shift 2 tez ponoc ma dobrą, ale ino na hardzie. W realu kurde, jakaś ta fizyka lepsza, nie ma lagów, no i grafika bez porównania lepsza.
Dirt 2 ponoć ma dobrą fizykę. I NFS Shift 2 tez ponoc ma dobrą, ale ino na hardzie. W realu kurde, jakaś ta fizyka lepsza, nie ma lagów, no i grafika bez porównania lepsza.

-
- Moderator Detalingu
- Model: Inny
- Kontakt:
Jeśli chcesz pograć w GT5 na kierownicy to jest jeden bardzo, ale to bardzo poważny problem. Jedziesz sobie obojętnie jakim samochodem np. 100km/h. Puszczasz kierownicę, samochód powinien jechać prosto, a tu nagle wyrywa kierownicę nie wiadomo z jakiego powodu. Tak samo jest jak jedziesz np szybko GT-Rem po nurburgringu. Zakładasz lekką kontrę przy np 200km/h, a to nagle wyrywa kierownice. Sprawdziłem wszystkie ustawienia i odrazu mówie, że nie jest to wina force feedback.
Sposób na piękny lakier !
Zabezpieczenie antykorozyjne !
NA 90' 1.6
NA 91' 1.6
NA 92' 1.6
NA 93' 1.6
NA 94' 1.8
NB 99' 1.6
NBFL 00' 1.6
NBFL 01' 1.6
NC 08' 1.8
NA 90' 1.6
NA 91' 1.6
NA 92' 1.6
NA 93' 1.6
NA 94' 1.8
NB 99' 1.6
NBFL 00' 1.6
NBFL 01' 1.6
NC 08' 1.8
-
Mrcnsb pisze:Sprawdziłem wszystkie ustawienia i odrazu mówie, że nie jest to wina force feedback.
Jest to wina FF właśnie

Kurak pisze:Ostatnio jak w GT grałem na PS3 to miał takiego mega laga na sterowaniu że się jechać nie dało. Ale nie wiem czym to bylo spowodowane, nie wnikam.
Dirt 2 ponoć ma dobrą fizykę. I NFS Shift 2 tez ponoć ma dobrą, ale ino na hardzie. W realu kurde, jakaś ta fizyka lepsza, nie ma lagów, no i grafika bez porównania lepsza.
Słyszałem dobre opinie o dircie, ale wolę tory niż odcinki specjalne.
Shift 2 jest mega, mam 24 rekordy polski w best lapach, każda inna gra po niej mnie rozczarowuje jeżeli chodzi o sterowanie.
-
- Moderator Detalingu
- Model: Inny
- Kontakt:
fifomaniak, pisząc FF miałem na myśli, że w zmiana tego w ustawieniach nie naprawi problemu. U mnie nawet jak wcisnę lekko gaz bez trzymanki to już rwie kierownicą. Całkowicie uniemożliwia to jazdę bokiem
Dirt jest super. Szczególnie gymkhana, duuużo czasu nad tym spędziłem kręcąc się (dosłownie
) po placu.

Dirt jest super. Szczególnie gymkhana, duuużo czasu nad tym spędziłem kręcąc się (dosłownie

Sposób na piękny lakier !
NA 90' 1.6
NA 91' 1.6
NA 92' 1.6
NA 93' 1.6
NA 94' 1.8
NB 99' 1.6
NBFL 00' 1.6
NBFL 01' 1.6
NC 08' 1.8
NA 90' 1.6
NA 91' 1.6
NA 92' 1.6
NA 93' 1.6
NA 94' 1.8
NB 99' 1.6
NBFL 00' 1.6
NBFL 01' 1.6
NC 08' 1.8
-
autopaga, Dla mnie Shift 2 znowu jest kichą, co już tu chyba kiedyś pisałem
Może na padzie jeszcze ujdzie, ale na kierownicy dla mnie tragedia. Może na PC po modach jakoś lepiej to wygląda. Auta tam jakoś dziwnie suną. Np. drift na kierownicy jest niegrywalny, kompletnie. W każdej grze z sensownym modelem jazdy umiem coś tam driftować, lepiej czy gorzej. W Shifcie odpada. Natomiast na padzie o dziwo jest to całkiem łatwe. Jak to wyjaśnić? Osobiście na PS3 nie znam bardziej realistycznej gry niż GT.
Mrcnsb, Ale przecież w samochodzie układ kierowniczy też reaguje na to co się dzieje z autem i jak go zostawisz samego to nie wiem co się stanie, jakoś nie miałem ochoty próbować
. Nie wiem, u mnie było tak, że najpierw zacząłem grać na kierownicy, bo miałem 15 czy 16 lat i grałem w różniste naprawdę gry, sporo. Prawko zdałem jak szybko tylko się da, jeździłem autem ojca, ale nigdy go nie cisnąłem do limitu. Potem GT Academy, przejażdżka 370Z i eureka - praktycznie działa wszystko tak jak w grze. Po tym skończyły się moje obawy przed RWD, było kupno Miaty i jeśli do tej pory w nic nie przydzwoniłem przez 20kkm, to chyba jednak można się nauczyć jazdy w wirtualu
Spróbuj zmniejszyć siłę FF. I wyłącz Active Steering (nie wiem jak ta asysta nazywa się w PL wersji), jeśli masz ją włączoną

Mrcnsb, Ale przecież w samochodzie układ kierowniczy też reaguje na to co się dzieje z autem i jak go zostawisz samego to nie wiem co się stanie, jakoś nie miałem ochoty próbować

ja najbardziej żałuję, że nie ma porządnej gry rajdowej..... z Colina zrobili jakieś gówniane Blocki czy Gymkhany, byle tylko DC i Monstery miały reklamę. profanacja w czystej postaci.
seria WRC też leży i kwiczy, ostatni dobry to było wrc 2010 czyli o ile dobrze pamiętam druga edycja. 2013 nie tykać, szkoda czasu.
shift 2 jest w porządku, ale model jazdy jest trochę dziwny - z lekkim lagiem wszystko się odbywa.
seria WRC też leży i kwiczy, ostatni dobry to było wrc 2010 czyli o ile dobrze pamiętam druga edycja. 2013 nie tykać, szkoda czasu.
shift 2 jest w porządku, ale model jazdy jest trochę dziwny - z lekkim lagiem wszystko się odbywa.
miata lov!
-
matpilch pisze:ja najbardziej żałuję, że nie ma porządnej gry rajdowej..... z Colina zrobili jakieś gówniane Blocki czy Gymkhany, byle tylko DC i Monstery miały reklamę. profanacja w czystej postaci.
Jest - RBR. Sam mam RBR + mod RSRBR 2013, zarejestrowany jestem online i od czasu do czasu, jak mnie najdzie, to sobie jeżdżę w rajdach, na koniec porównując wyniki z innymi. Niektóre auta mają gorszą fizykę, niektóre lepszą, ale ogółem to i tak jedyna gra, która daje wrażenia z rajdów - 1 błąd i można robić dacha. Szkoda, że opisy tras nieraz są do kitu, można robić samemu, ale jest to tak czasochłonne, że po jednym OSie odpuściłem. Bo zajęło mi to godzinę, a i tak nie byłem w 100% zadowolony z efektu. Tyle, że najlepsi i tak znają odcinki na pamięć, co w rajdach mija się z powołaniem

-
- Model: NB
- Wersja: 3 BK / 10th Anni
O nowym NFS dzies czytalem, ze moze obslugiwac, ale nie sa wspierane kierownice. Pad i klawka only.
Jak ktss lubi real sim to moze warto zassac Assetto Corsa ? Zapowiada sie fajnie. Jest na steam w wersji z wczesnym dostepem za 34 ojro
Jak ktss lubi real sim to moze warto zassac Assetto Corsa ? Zapowiada sie fajnie. Jest na steam w wersji z wczesnym dostepem za 34 ojro
Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
To ja może przypomnę pewien zapomniany temat na naszym forum:
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=7005
Fakt, z rFactor trzeba się trochę pobawić żeby wszystko działało jak powinno, ale z mojego doświadczenia wynika, że przy odpowiednim ustawieniu (samochód, kierownica) realizm stoi na bardzo wysokim poziomie. Jeździłem przed wizytą na Torze Poznań i przed Nordschleife - i jak najbardziej polecam!
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=7005

Fakt, z rFactor trzeba się trochę pobawić żeby wszystko działało jak powinno, ale z mojego doświadczenia wynika, że przy odpowiednim ustawieniu (samochód, kierownica) realizm stoi na bardzo wysokim poziomie. Jeździłem przed wizytą na Torze Poznań i przed Nordschleife - i jak najbardziej polecam!

I dobrze, bo seria nfs to typowa gra na pada (nie liczac shifta 1i 2).
grzes pisze:Wiesz do czego to służy? JA wiem ze nie wiesz(...) Człowieku, żebym ja się z Tobą kłócił o takie sprawy to musisz jeszcze spędzić w garażu i internecie pare tysięcy godzin na skrupulatnym uczeniu się tego, czego się w garażu i internecie nauczyć nie da (...)Na żywo, zweryfikujemy kto ma jakie zaplecze merytoryczne(...) bo ja nie mam nic Tobie do udowodnienia...
-
Nosz ku*** Gram sobie wyscig, zdobywam 40tys punktow, gram nastepny, paly mnie rozwalaja i.... trace cale 100k ktore zarobilem. No czysty idiotyzm !! Tak to moge nak****** non stop.... albo pieprznac w kat to badziewie.
Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
Po to właśnie wynaleziono torrenty, żeby potem nie płakać, że to nie tak i tamto nie tak. Skoro gracie na poważnie to i tak kupicie oryginał jeśli gra będzie dobra, więc o piractwie nie ma tu mowy. Inna sprawa jeśli gra będzie do kitu to żal wykładać kasę na bubla i wtedy po prostu kosz.
-
ree pisze:Skoro gracie na poważnie to i tak kupicie oryginał jeśli gra będzie dobra, więc o piractwie nie ma tu mowy.
Producenci i wydawcy maja inne zdanie na ten temat niestety. Recenzje czesto gesto tez sa sponsorowane i o niektorych "kwiatkach" czesto nie ma mowy w recenzji.
Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
logimen pisze:ree pisze:Skoro gracie na poważnie to i tak kupicie oryginał jeśli gra będzie dobra, więc o piractwie nie ma tu mowy.
Producenci i wydawcy maja inne zdanie na ten temat niestety. Recenzje czesto gesto tez sa sponsorowane i o niektorych "kwiatkach" czesto nie ma mowy w recenzji.
Oczywiście masz rację, w obu przypadkach. Dlatego uważam, że zassanie gry celem testów i potemu jej zakup (lub nie jeśli nie spełnia oczekiwań np. nie obsługuje kierownicy, co jest podstawą dla ściganek) no prawidłowa kolej rzeczy. Inna sprawa, że wedle naszego prawa nie do końca legalna.
Jak już jesteśmy na tym temacie to zawsze mnie fascynowało, że jak wypożyczę książkę z biblioteki przeczytam i oddam za free to jest super, gitara i w ogóle naród czyta książki. Gdy zrobię to samo przez net (ściągnę np. z chomika przeczytam i skasuje) to już jest przestępstwo i do więzienia. Gdzie tu logika?