Himber pisze:Chyba się udało, nie?![]()
![]()
Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do sukcesu MMC2013. Dziękuję instruktorom, którzy nas szkolili. Dziękuję sponsorom bez, których nie byłoby tak wspaniałych nagród. W mojej, nieskromnej, ocenie wszystko wyszło jak trzeba. A drobne niedociągnięcia dają wskazówki do tego co poprawić w przyszłości. Jak na tak spontaniczne ruszenie wyszło mega. Przypominam, że sam pomysł padł w kwietniu, gdzie pierwsza impreza była miesiąc później.
W myśl, nie czekaj co klub zrobi dla Ciebie tylko zrób coś dla klubu, udowodniłem, że jak się chce to można. Zaangażowałem zarząd i zamiast gadać zacząłem z nimi działać. Wbrew hejterstwu, niechęci czy marudzeniu. Śmiało czerpcie inspirację i miejcie wiarę w sukces Waszych przedsięwzięć. Naprawdę się da. Trzeba chcieć.
Każda runda to pot osób zaangażowanych w organizację. Każda runda to poświęcenie własnego czasu i czasu swoich rodzin. Godziny rozmów, setki maili, setki kilometrów. A spraw jest naprawdę sporo; opracowanie regulaminu, ustalenie zasad, prowadzenie rozliczenia i kalkulacji, zbudowanie i prowadzenie strony www, pozyskiwanie sponsorów, utrzymywanie relacji z nimi, zabezpieczenie kateringu i napojów, zabezpieczenie obiektu, instruktorów, planu imprezy, zabezpieczenie toalet, naklejki startowe, inne atrakcje rund jak strzelnica, puchary, wyniki, media, gala finałowa itd itd itd....
Bez Karoliny i Majkela MMC2013 nie doszłoby do skutku. Dziękuje im za ich wsparcie i zaangażowanie.
Dziękuję także Dorocie, która znosiła moje "hobby" i tolerowała moje zaangażowanie w sprawy klubu.![]()
KLASYFIKACJA KOŃCOWA:
FINAŁ I miejsce wolnossący mszczyrek
FINAŁ II miejsce wolnossący dżunior
FINAŁ IIII miejsce wolnossący arturo_tiburon
FINAŁ I miejsce doładowany qbatron
FINAŁ II miejsce doładowany himber
FINAŁ IIII miejsce doładowany śluba
FINAŁ Mistrzyni MX-5 agata_r
FINAŁ Mistrz MX-5 szybkości denis1980
FINAŁ Mistrz MX-5 powtarzalności czasów ignacy
FINAŁ Mistrz MX-5 poprawy czasów przejazdu zajcol
FINAŁ Mistrz MX-5 stosunku mocy do miejsca kimsonsan
FINAŁ Mistrz MX-5 driftu boro
FINAŁ Mistrz MX-5 duch walki piotrr
FINAŁ Mistrz MX-5 fair play śluba
FINAŁ Mistrz MX-5 najlepszy tuning demol
FINAŁ Mistrz MX-5 najładniejsze auto leszczo
W ciągu tygodnia uzupełnię stronę MMC2013... tym samym zamykając tą imprezę.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
MMC2014. Będzie. A jak!
Obecnie trwają zaawansowane rozmowy sponsorsko-patronackie. Nie mogę zdradzać szczegółów. Do grudnia/stycznia cicho sza.
Co mogę obiecać. Wiadomo. Więcej. Mocniej. Lepiej... na już:
- OBOWIĄZKOWE KASKI na każdej próbie mierzonej
- NOWE LOKALIZACJE rund
- standard FOTOKOMÓREK i dobrych INSTRUKTORÓW na każdej rundzie
- zabezpieczenie MEDYCZNE rund
Bardzo proszę pod tym wątkiem o dyskusję na temat wyglądu MMC2014. W styczniu/lutym esencja wątku da być może nowe pomysły i wprowadzi coś ważnego do nowego sezonu Miata miniChallenge 2014. Skoro qubatron wyskoczył przed szereg zostaje koordynatorem owej esencji, niech ma. Pragnę podkreślić, że esencja wątku jest propozycją, a nie wymaganiami dla organizatorów MMC2014.
Proszę o kontakt na PW osoby, które realnie chcą coś zrobić przy organizacji MMC2014 wraz z propozycją co by to mogło być. Proszę także o kontakt osób mogących pozyskać sponsorów.
Jak juz dostalem tego koordynatora to sie popanosze

1. Ułęż - musi byc bo to klasyka klubowa, ale mysle ze nie ma sie co upierac na wróbla - w tej samej cenie Driveart zrobi nam dluzsza impreze z udostepnieniem budki/zaplecza, no i chyba wiekszosc woli jezdzic z chlopakami z driveart, niz wroblem?
2.Sponsorowanie pojedynczych zawodnikow - dla zachowania amatorskiego charakteru imprezy sklanialbym sie ku zakazie sponsoringu zawodnikow, zeby nie zroiblo sie jak w BMW Challenge gdzie normalny (wcale nie biedny) czlowiek musi sie wycofac ze wzgledu na budzet. Oczywiscie dopuszczalne bylo by oklejenie auta logami SWOICH firm, jak w tym roku robil to Dzunior, czy Tiburon (ktory de facto sponsorowal nagrody dla najszybszych babeczek wiec tu akurat jest kryty

3.(by funky) Moze wprowadzimy klasę kobiet? Znajdzie się z 5 pań napewno
4. by hella-flush chciałbym zdecydowanie, ale to bardzo zdecydowanie dopuścić stosowanie opon totalnie dowolnych, czyt. takich bez homologacji drogowej również i na moich imprezach tak będzie na pewno. Również w zależności od możliwości obiektu bardzo bym mile widział strefy do rozgrzewania opon
5. by ciupas Moja propozycja - w "budżecie czasowym" imprezy dodać 3-5 miejsc dla dziewczyn w puli przejazdów mierzonych? Samochód podczas ćwiczeń nie zajmie dwa razy więcej przestrzeni, bo jest jeden i musi być dzielony tak czy inaczej.
6. (by Kim Son San) Mniej szkolenia na początku (chyba, że będzie dużo obecnych pierwszy raz), a więcej jazdy z instruktorem w cyklu 3 kółka i zmiana, żeby móc skorygować błędy i wprowadzić w życie uwagi w praktyce.
7.(by Kim Son San) Zmiana klas z N/A i FI na podział pod względem mocy.
Do 160KM, co obejmie wszystkie OEMowe motory, ale i dłubane 1.6.
160-190KM co obejmie wszystkie projekty soft-turbo i dłubane NCeki.
190 KM i więcej. Dla tych, co naprawdę ogarniają żelazo.
8. (by Wojtek JDM) wymagany kask. Będzie tak juz na pewno
9. (by Dżunior) kilka dyszek na karetkę pogotowia z ratownikami medycznymi na obiektach typu Ułęż Będzie tak juz na pewno
10. Trzeba ustalic co bedzie ze spawami. a) swap 146KM NBFL do NA, b) wszystko co niemiatowe. Co prawda narazie jest tylko moje CA oraz nie startujace wolnossacy diesel, oraz 2,5litrowa NC ale wiem ze wsrod planujacych starty szykuje sie jedno, albo dwa v8, a moze i jakis rotorek sie kiedys trafi...
11. (by arturo_tiburon) Czy powstanie stowarzyszenie? Pytanie jest kluczowe w kwestii sponsorowania w większym zakresie a dosłownie w większych kwotach nie poszczególnych zawodników tylko całej imprezy. Po prostu ciężko jest w firmie wyjąć np. 10-20k gotówki bez kwitów i proszę nie piszcie mi , że „ja wystawię f-re na usługi marketingowe” Jeśli ktoś ma nas poważnie traktować to sami też musimy się poważnie traktować. Inna sprawa, że sporo firm nie sponsoruje zawodników tylko imprezy i wtedy podobnie istnienie formalnego stowarzyszenia ułatwiło by znacznie rozwój MMC. Oczywiście znam opinie Zarządu na temat formalizowania klubu więc raczej liczę na pozytywną niespodziankę w podejściu do MMC.
12. (by arturo_tiburon) Bardzo by było miło gdyby sponsorując gadżet za ponad 1k dano mi szansę wypowiedzenia się na temat sposobu jego wykorzystania jako nagrody – np. dla rokującego nadzieję , szybkiego zawodnika nie mającego Rollbara
13. (by arturo_tiburon) Proponuję jak już koniecznie odpuszczać to maks 1 rundę z liczenia punktów do generalki (choć i to dziwnie wygląda).
14. (by arturo_tiburon) Na koniec – wyniki po imprezie proponuję dawać od końca wszystkich i uważam, że większa frajda jest z większej liczby pucharów niż z nagród – może pierwszych 5 miejsc?
15. Ilosc rund - mysle ze nie ma co sie nakrecac w ilosci prob. Zeby nie wyszlo tak ze co tydzien albo dwa bedzie trzeba leciec przez pol kraju na upalanie. Oczywiscie nie ma obowiazku ale chcac sie liczyc w generalce bedzie trzeba. A i zwyciezca generalki nie bedzie mial frajdy ze byl wiecznie 4, ale byl na kazdej pojezdzawce....
16. Po doświadczeniach Kielcowych, może fajnie byłoby zatrudnić ochotnika do wpisywania na żywca wyników w Google spreadsheet. Odpada przymus biegania do punktu pomiarowego i fajnie móc oglądać niemal na żywo zmiany (Google odświeża swoją wersję html co 5 minut bodaj, czyli zazwyczaj 3-4 przejazdy)