rogI pisze:lukigondi, nawet w słoneczny dzień podczas top down?
Ja w zeszłym roku korzystałem z navi w radiu Pioneer F320BT i w full słońcu nie było praktycznie nic widać. Od jakiegoś czasu mam F700BT i mam wrażenie, że nic się w tej materii nie zmieniło
Tak, moim zdaniem dobrze widać. Miałem przez jakiś czas w służbowym aucie jąkać chińska navi z wgranym tomtomem i nie było porównania. W słońcu porostu był czarny wyświetlacz.
Poprzednio też miałem tomtoma tylko model 540 live jak dobrze pomiatam, ale prawdopodobnie ktoś mi go ukradł gdy zostawiłem go na chwile w otwartym aucie pod warsztatem znajomego. Szukałem nowej nawigacji, zależało mi na tym żeby to był tomatom bo przyzwyczaiłem się do jego menu. Druga ważna rzecz dla mnie to był aktywny uchwyt. Nie muszę wyciągać kabla z nawigacji tylko ściągam ja z uchwytu. Szukając trafiłem na Tomtom Go Live 1005 Eu w wersji M, czyli dożywotnia aktualizacja map za free i dwutaktowo miał servis LIVE gratis na 3 lata. W UK jest to bardzo popularne i coraz tańsze w poprzedniej navi tez miałem ten servis wykupiony. Wygląda to tak, urządzenie ma w sobie kartę sim i łączy sie z serwerem i sciaga informacje o korkach, wypadkach, zlej pogodzie, cenach paliw itp. Moim zdanie dobrze dopracowane w UK. Ciekawe jest to, ze jeżeli mamy wykupiony LIVE to działa w całej europie (tam gdzie jest ta usługa uruchomiona) i nie ma czegoś takiego jak roaming itp. Po prostu firma TOMTOM ma jakąś umowę z operatorami w całej EU. W Polsce tez już działa ta usługa od kilku miesięcy.
Ja za navi zapłaciłem £189 a sama usługa live kosztuje £56 na rok