Skóra na fotelach czy materiał??
dylemat co lepsze
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Kupując miatę wiedziałem, że będę musiał zrobić coś z fotelem, gdyż mam rozerwane siedzisko. I teraz pytanie co lepsze Materiał, czy też skóra?? materiał zna każdy, ale czy skóra nie będzie się za bardzo nagrzewała?? czy nie będę w niej pływał podczas upalnego dnia?? co polecacie zrobić z tym problemem??Dziękuję za odpowiedzi i porady:)
ja w upalne dni czesto poruszam sie w krotkich spodenkach. kiedys jechalem w samochodzie ze skora i klimatyzacja na wakacje - nigdy wiecej. strasznie sie lepi do ciala. nie wiem jak wyglada sprawa gdy fotele sa wentylowane, ale raczej do miaty takich nie dostaniesz - chyba, ze zlozysz komus zlecenie na wykonanie takowych
przy zakupie samochodu rozwazalem tez lexusa 200, ktory mial siedzenia takie jak opisuje demol - w sumie nad tym moglbym sie zastanowic bo bardziej praktyczne

przy zakupie samochodu rozwazalem tez lexusa 200, ktory mial siedzenia takie jak opisuje demol - w sumie nad tym moglbym sie zastanowic bo bardziej praktyczne

W samochodzie, ktorym aktualnie czasem smigam podobnie jest rozwiazane - boczki ze skory, srodek materialowy. Takie rozwiazanie jest naprawde praktycznie, a wyglada tez bardzo ladnie : )
Chociaz to inny samochod, a co za tym idzie inny ksztalt fotela, boczkow, co w sumie ma chyba decydujacy wplyw na efekt koncowy!
Chociaz to inny samochod, a co za tym idzie inny ksztalt fotela, boczkow, co w sumie ma chyba decydujacy wplyw na efekt koncowy!
demol pisze:Ja bym wybrał na środki foteli Alcantarę a na brzegi skórę... ja bede tak szył swoje fotele
Klasyk!!! Najlepsze mozliwe polaczenie

Powiem wam,ze akurat u nas sie trafilo,ze sa nowiutkie fotele ze skory i niestety nie ma klimy. Sa czasem ciezkie chwile,ale miata to auto ktore nie jest fura do wozenia sie tylko do jechania!
Po co jezdzic skoro mozna latac...
odnosnie skory w mazdzie moge cos powiedziec bo spedzam w niej duuzo czasu (jakies 6-8 godzin dziennie) i powiem tak: jesli skora to bezapelacyjnie klima bo nie zostanie suchej nitki na Twoim ubraniu w takie dni upalne, a w przeciwnym wypadku material (najtaniej). Alcantara w polaczeniu ze skora to koszt okolo 3,5- tys. moze wiecej.... ale fakt ze to najlepsze rozwiazanie, tylko zalezy od kasy.
po spedzeniu 2 minut w samochodzie ktory stal na parkingu w sloncu i ma w srodku skore bez klimy to masakra
..........zdjety dach tez nie pomaga 
po spedzeniu 2 minut w samochodzie ktory stal na parkingu w sloncu i ma w srodku skore bez klimy to masakra

-
- Administrator
- Model: NC FL2
- Wersja: 2.0 PRHT
kot... pisze:Alcantara w polaczeniu ze skora to koszt okolo 3,5- tys. moze wiecej....
Kocie dużo, dużo mniej

http://www.tapcar.pl/
Fuksja i Turkus 

ja chyba będę robił w Bratysławie. Koledze zrobili całą octavie ( fotele, boczki, kierownica, mieszki i deskę rozdzielczą) za 3 tys pln. A powiem, że skóra częściowo perforowana i naprawdę nie ma do czego się doczepić. Zobaczymy jak to będzie. W Java Car Design zawołali mi za 2 fotele w skórze, dwa mieszki i kierownicę 4,5 tys. pln.
hmmm. prawie to samo, tylko cena:)

właśnie: jest poważny projekt (poważny bo w przeciągu ok tygodnia skończe kompletować pieniądze). Aby oddać miatke w ręce tapicera. Projekt ma podobny PT i chcemy oddać razem (we 2 sztuki jest taniej). Ale...w 3..4.. będzie jeszcze taniej:). Czy ktoś na poważnie rozpatruje sprawe i w dość blizkiej przyszłości?(bez może i chyba proszę;)
demol pisze:kot... pisze:Alcantara w polaczeniu ze skora to koszt okolo 3,5- tys. moze wiecej....
Kocie dużo, dużo mniejalcantara na 2 fotele to koszt około 300-350zł, za skórę na resztę fotela zapłacisz 400-500 zł - plus koszty uszycia u Tapicera (200-300zł)
http://www.tapcar.pl/
Kot miala na mysli prawie caly srodek,a nie same fotele.
Czyli fotele,boszki,mieszak i niektore elementy deski.
Po co jezdzic skoro mozna latac...
proszę o usunięcie tematu
TapCar, miałem do czynienia... są troche dziwni.
dałem im do wytapicerowania słupki, (pod tweetery) wszytsko wymodelowane tylko obkleic alcantara. Powiedziałem ze ma byc czarne estetyczne i jak to zrobia to nie wazne, oni sa w tym majstrami nie ja.
Wszystko fajnie ale po 3 miesiacach zaczeło sie odklejac tu i uwdzie, nie dosc ze czekałem dosyc dlugo. około tygonia.
Druga sprawa ojciec ma mercedesa SL, w srodku czarna błyszcząca skóra. dał do zrobienia kierownice, fakt zrobili ładnie, połączenie perforowanej i gładkiej... tyle że kiera jest ze skóry matowej a wszystko w aucie jest błyszczące...że tak powiem nie stroi to lekko...
wiec odczucia raczej średnie ciekawe jak podejdą do reklamacji słupków...
dałem im do wytapicerowania słupki, (pod tweetery) wszytsko wymodelowane tylko obkleic alcantara. Powiedziałem ze ma byc czarne estetyczne i jak to zrobia to nie wazne, oni sa w tym majstrami nie ja.
Wszystko fajnie ale po 3 miesiacach zaczeło sie odklejac tu i uwdzie, nie dosc ze czekałem dosyc dlugo. około tygonia.
Druga sprawa ojciec ma mercedesa SL, w srodku czarna błyszcząca skóra. dał do zrobienia kierownice, fakt zrobili ładnie, połączenie perforowanej i gładkiej... tyle że kiera jest ze skóry matowej a wszystko w aucie jest błyszczące...że tak powiem nie stroi to lekko...
wiec odczucia raczej średnie ciekawe jak podejdą do reklamacji słupków...