NA raczej więcej pożerają paliwa niż późniejsze generacje, tak mi się wydaje.
jak bardzo paliwozerne sa silniki w waszych miatkach
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Hookie pisze:Cóż, ja w 10th Anni potrafiłem 6,28 spalić na trasie przy 1.8 i 6 biegach, a nieco ponad 7,2 w mieszanym, więc powiedziałbym, że Twój NBFL dość sporo pali
Hookie pisze:NA raczej więcej pożerają paliwa niż późniejsze generacje, tak mi się wydaje.
artur pisze:+1, moja NB 1.6 w mieście przekroczyła raz 9l/100km (zima i 100% czasu w mega korkach), w trasie nieważne jak bardzo goniona (czasem gaz w podłodze przez wiele kilometrów) nigdy nie przekorczyła 8l. Standardem w mieście było 8,5l, w trasie 7-7,5l
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
SurfBoy23 pisze:Panowie,
pytanie jak w temacie odnośnie wersji NC z silnikiem 1.8L (2006-2008) (konkretnie 2007)
- jak wygląda faktycznie jej spalanie ? (nie wedle deklaracji producenta lecz w świecie rzeczywistym)
(mogę doprecyzować, że mówię tu o wersji "grand tour" - z twardym rozkładanym dachem)
P.S.
rzecz jasna nie kupuje się tego auta z tytułu osiągów w spalaniu, ale i przy tym aucie ten parametr istnieje, więc fajnie byłoby to jednak mieć ustalone / wyjaśnione - z resztą chyba właśnie temu ma służyć ten wątek.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że zależy to od nogi i że producent to najróżniejsze głupoty może podawać (a papier wszystko przyjmie) i ciekawy jestem właśnie "wyników z pola" - czyli relacji użytkowników, jak to jest faktycznie (komu ile pali i przy jakim deptaniu)
Meanmachine pisze:Takze powtarzam raz jeszcze, ze 5l z hakiem na trasie jest mozliwe, tylko trzeba chciec