[Wrocław] Dobry mechanik MX-5

Forum informacyjne zawierające dane kontaktowe do warsztatów, mechaników i firm usługowych związanych z MX-5.

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Dany
Model: Inny
Kontakt:

30 wrz 2011, 13:03

Cześć! Poszukuję solidnego Mechanika z Wrocławia, który zajmie się moim zawieszeniem i układem kierowniczym. Macie kogoś godnego polecenia?

Pozdr!
hella_flush

30 wrz 2011, 14:41

Co trzeba zrobić? Napisz na PW, pokierujemy.
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
zolt

28 sty 2012, 14:27

Ja natomiast potrzebuje dobrego blacharza we Wro. Zna ktos?
ToMaz

07 cze 2013, 14:40

Ja swoją MX-5 z układem kierowniczym robiłem w Japan Tech na Karkonoskiej we Wro. Nie robią blacharki tylko mechanike. Jestem zadowolony, bo ceny ok i obsługa lepsza niż standard warsztatowy:) Nawet oddzwaniają i informują w trakcie naprawy:)
Po prostu MX-5
samurajek1
Kontakt:

07 cze 2013, 21:02

Chłopaki napiszcie do morisa ma teraz moce przerobowe z tego co wiem
Właśnie zobaczyłem z kiedy post :razz: :???:
lestat80

10 cze 2013, 12:09

Czy mógłbyś ToMaz podać namiary na ten warsztat? Nie słyszałem o nim wcześniej...
ToMaz

11 cze 2013, 14:09

Google.pl pomaga:)

Dobra nie wszyscy lubią:)
Japan Tech
Karkonoska 39
tel. 725 333 000

Mam nadzieje ze nie spartola... mi zrobili dobrze ale gwarancji ze wszystko bedzie ok nie daje:)
Po prostu MX-5
SurfBoy23

05 sie 2013, 18:33

Panowie, proszę o podpowiedź:
dokąd we Wrocławiu mogę zabrać NC na przed-zakupowe oględziny ?
Chciałbym, żeby obejrzał ją ktoś, kto się zna na tym - a najlepiej jeszcze ma doświadczenie w miatach (że o stricte NC nie wspomnę), żeby wiedział, na co patrzy i za czym patrzeć.

Termin to już jutro wtorek (albo środa).

szukam kogoś najbardziej rzetelnego (we Wrocławiu), kto uczciwie może mi ocenić stan tej NC, którą będę na dniach oglądać do zakupu ?

Dzięki z góry za radę.
"to do is to be" - Nietzsche
"to be is to do" - Kant
"do be do be do" - Scooby Doo
:)
samurajek1
Kontakt:

06 sie 2013, 8:25

A gdzie oglądasz to cudo kolego firma czy osoba prywatna?
SurfBoy23

06 sie 2013, 12:18

samurajek1,
osoba prywatna, ale prowadząca komis - dlatego też pierwsze co usłyszy od mnie (jeśli miałoby dojść do transakcji), to żeby sprzedawał mi to jako komis - kwestia gwarancji i rękojmi, którą ustawodawca nakłada na tego typu instytucje(jako "branżowe"), a na osoby prywatne nie - i zobaczymy, co na to powie.
"to be is to do" - Kant
SurfBoy23

11 cze 2014, 12:17

Panowie,
są we Wrocławiu dwa warsztaty - de facto oddalone od siebie o przysłowiowy rzut beretem (1.7km) :
"japan tech" od aut japońskich na Karkonoskiej 39 i serwis stricte mazdy -obecnie pod nazwą RBS- na Buraczanej 10,
które po przejrzeniu szeregu potencjalnych punktów serwisowych dla miaty we Wrocławiu, wydają się być najsensowniejsze (aczkolwiek, jeśli ktoś zna inny punkt i uważa go za dobry lub też lepszy niż te, to jak najbardziej proszę i o nim wspomnieć)

Chciałbym zapytać tych forumowiczów, którzy korzystali z któregoś z tych warsztatów (albo innego we Wro) o wypowiedzenie się w następujących kwestiach (co by było w archiwum dla potomnych na przyszłość i mogli skorzystać z tej wiedzy) :
a) w którym miejscu byli
b) kiedy tam byli
c) z którą miatą tam byli - z którą wersją , silnikiem i rocznikiem miaty
d) co było to robione
e) co sami zlecili do zrobienia, a co zostało im zdiagnozowane, a co faktycznie zrobione w rezultacie końcowym
f) jak wyszło: czy warsztat był do bani, czy zrobili dobrze / rzetelnie / starannie / uczciwie / jak cenowo itp itd - konkrety
g) jak oceniacie każdy z tych warsztatów i ich kompetencje w poszczególnych zakresach/rodzajach robót (na Wasze oko)

Chodzi o to, żeby była taka baza wiedzy - konkretnych opinii konkretnych użytkowników konkretnie mx-5 na temat konkretnych robót - żeby inni mogli z tej wiedzy skorzystać i się nie naciąć na kiepściznę, a udać się w lepsze miejsce.

Tymbardziej to cenne, jako że na necie w różnych miejscach / na różnych portalach z opiniami o warsztatach, najczęściej opinie są tak rozbieżne, że trudno cokolwiek z tego wywnioskować (że nie wspomnę, że dotyczą z reguły co najmniej wszelakich mazd, lub też jeszcze szerzej - wszelkich japończyków)
Prosty przykład: Japan-tech na naszym forum wypada różnie, ale raczej dobrze, RBS najlepiej, a tymczasem np tutaj (http://www.rankingwarsztatow.pl/wyniki_ ... ania.php?b[survey_id]=1&profil=mechanicy&woj=dolnoslaskie&mi=Wroc%C5%82aw&marka=Mazda) jadą po RBS'ie bezlitośnie.
Ważne też jest, na ile świeże są dane opinie, bo przecież załoga warsztatu mogła się w między czasie pięć razy zmienić.
Nie mniej jednak opinie nie tylko aktualne lecz nawet najbardziej historyczne są ważne i cenne, jako że kreują jakiś ogólny wizerunek miejsca (na przestrzeni "dziejów").

Dzięki z góry za merytoryczny wkład.
"to be is to do" - Kant
ODPOWIEDZ