Spotkania pomorskiego mx-5.pl i cabrio-clubu co czwartek o godz. 19 na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni
Moderator: Moderatorzy
offthe pisze:byłbym za, ale skoro dziurawo, to niestety.Chyba, że uda mi się auto podnieść w piątek/sobotę ale obiecać nie mogę.
skuri pisze:offthe pisze:byłbym za, ale skoro dziurawo, to niestety.Chyba, że uda mi się auto podnieść w piątek/sobotę ale obiecać nie mogę.
Bez przesady aż tak dziurawo nie jestJa kieruję się teraz na Wdzydze, nie wiem jaka droga. Do Kościerzyny jest całkiem, całkiem choć ja mam odchyły i staram się jechać zawsze malowniczymi wioskami
więc pewnie na kratery trafię ale widoki rekompensują wszystko. Karwia 215ką do Lisewa i prosto
217ką do Wejherowa też całkiem sympatycznie się jedzie.
offthe pisze:Powiem Ci... Jeśli chodzi o jakość nawierzchni, to do władka będzie dobrze.. od władysławowa do Jastrzębiej góry są kocie łby, a od Jastrzębiej do karwii jest.. mówiąc bardzo łągodnie.. okropnie. Z gdyni do zjazdu na drogę do helu potrafią być mniejsze lub większe korki.. zalezy jak trafisz..ale z tym sobie idzie poradzić, bo można to ominąć. Gorzej jest w Redzie, gdzie jest zjazd na drogę w kierunku władysławowo, hel..tam właściwie alternatywy nie ma, bo nadrabiałbyś dużo kilometrów po kiepskich drogach. Jest po prostu masakra, i w sezonie ja tam jeździłem tylko na motocyklu..środkiem drogi.
Do Ostrowa można dostać się również jadąc z gdyni, przez redę, w wejherowie zjechać w stronę krokowej/dębek, i w krokowej skręcić na karwię. Ale tam jest jeszcze gorzej.
Tych dróg niestety nikt nei robi, a droga w karwia -> jastrzębia góra jest z tego co wiem pod ochroną konserwatora zabytków z jakiegoś powodu.. więc jest klops.
PS. ja wyjezdzam do poznania i wrocławia.. i gwint podnoszęrównież nie mam ochoty na to, ale nie chcę się na ratajach w poznaniu zawiesić, albo na jakimś przejeździe we wrocławiu.. Jak będziesz w gdańsku, jeździj powoli, nie jest lepiej niż w każdym innym większym mieście
korpus pisze:Alpina przy obwodnicy
509 960 517 Maciek. lakierują nawet fabrycznie nowe auta. Polecam
tomekk pisze:Witam, mam mały problem bo uszkodilem auto w lizbonie i po naprawie dzięki której mogę kontynuować dalej podróż nadal mam zniszczony lewy blotnik. Po powrocie czyli w czwartek mógł bym wstawić auto do warsztatu aby to naprawili bo za tydzień pozyczam auto mojemu przyjacielowi który będzie jechał nim do ślubu a potem leci nim do włoch w podróż poslubnawięc zależy mi na szybkiej i sprawnej naprawie tak aby to jakoś wyglądało bo dokładnie go naprawie po powrocie mojego kumpla. Kto zna taki zaufany warsztat ? Blotnik trzeba by kupić używany w dobrym stanie a zderzak zrobię później.