Ciekawe filmiki.. nie koniecznie z miatą
Moderator: Moderatorzy
no dobra... szedł odważnie. teraz lepiej?
nie rozumiem na czym polega błąd z jedna reka w zakrecie i zmiana biegu? mozesz rozwinac? mial przejechac na dokreconym biegu do odciny i zmieniac za tak?
nie rozumiem na czym polega błąd z jedna reka w zakrecie i zmiana biegu? mozesz rozwinac? mial przejechac na dokreconym biegu do odciny i zmieniac za tak?
NB'00 - było
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
-
- Model: NB FL
Najlepiej chyba dohamowac przed i dobrze zredukowac przed, tak zebys na wyjsciu mogl na pelnej p*zdzie wystrzelic, korzystajac z pelnej mocy silnika. W wiekszosci przypadkow w polowie zakretu to juz musztarda po obiedzie i w zasadzie 'ratowanie' zepsutego zakretu.
A dwie lapki na kierze trzyma sie zawsze, dla bezpieczenstwa i kontroli, 'za pietnascie trzecia' zebys mial zawsze mozliwy jak najwiekszy zakres obrotu sterem (bez puszczania rak oczywiscie) zarowno w lewo jak i w prawo.
[ Dodano: 22-06-2013, 21:21 ]
Tak się jeździ
Widzisz jak czasami musi szybko i mocno kontrowac/pracowac kierownica? Wyobraz to sobie z jedna reka na godzinie 12, mur beton katastrofa.
A dwie lapki na kierze trzyma sie zawsze, dla bezpieczenstwa i kontroli, 'za pietnascie trzecia' zebys mial zawsze mozliwy jak najwiekszy zakres obrotu sterem (bez puszczania rak oczywiscie) zarowno w lewo jak i w prawo.
[ Dodano: 22-06-2013, 21:21 ]
Tak się jeździ

spoko, podstawy jazdy po torze to ja znam. za 15 3cia to kazdy wie ze tak nalezy jezdzic, z tym sie zgodze
tyle ze ten gosc zmienia bieg w zakrecie w ktorym ciagle przyspiesza! (0:19) i w 0:29 sytuacja jest ta sama, to nie sa zakrety na dohamowanie... gosc modelowo kiere trzyma.
a ze wypadl to byl juz jego blad... za szybko i tyle, tam nawet trzecia reka na kierze nic by nie dala
tylko ja taki glupi jestem, ze nawet manewry jade w miescie "na mydelko", i ponizej 130 nie dokladam drugiej reki (jadac na wprost, na expresowkach itd.) - na torze napewno tak bym nie jechal
tyle ze ten gosc zmienia bieg w zakrecie w ktorym ciagle przyspiesza! (0:19) i w 0:29 sytuacja jest ta sama, to nie sa zakrety na dohamowanie... gosc modelowo kiere trzyma.
a ze wypadl to byl juz jego blad... za szybko i tyle, tam nawet trzecia reka na kierze nic by nie dala
tylko ja taki glupi jestem, ze nawet manewry jade w miescie "na mydelko", i ponizej 130 nie dokladam drugiej reki (jadac na wprost, na expresowkach itd.) - na torze napewno tak bym nie jechal
NB'00 - było
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
w 0:19 hamował wg. mnie. a w 0:29 zmienił bieg i został z ręką na dźwigni do końca zakrętu. dlaczego ma trzymać obie ręce na kierownicy? żeby czuć co drogę i móc reagować, szczególnie w zakręcie, który jest kluczowym elementem. zresztą nie o tym jest temat, a ja też nie jestem rajdowcem - uważam po prostu, że koleś się porwał z motyką na słońce i przesadził.
Wracając do tematu - bardzo smutny filmik z właśnie trwającego 24h Le Mans. jak widać nawet najlepszym zdarzają się błędy...
Wracając do tematu - bardzo smutny filmik z właśnie trwającego 24h Le Mans. jak widać nawet najlepszym zdarzają się błędy...
Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
-
Giorgi Tevzadze (ten od M5 z Gruzji) nie żyje, zginął w wypadku samochodowym.
Szkoda człowieka, można wiele powiedzieć na temat jego filmów, ale za kierownicą BMW E34 potrafił naprawdę wiele...

Szkoda człowieka, można wiele powiedzieć na temat jego filmów, ale za kierownicą BMW E34 potrafił naprawdę wiele...
- Wojtek JDM
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
Szkoda, że nie pomyślał o żonie.. Ogarniał auto faktycznie, ale nie zmienia to faktu, że od takiej jazdy są tory bądź już nawet mniej zatłoczone części miasta, a nie samo centrum 

Black SUPERCHARGED Betty - NB 1.6 '00 - SOLD
MAZDASPEED❤ - OEM 2004 MSM Velocity Red
MAZDASPEED❤ - OEM 2004 MSM Velocity Red
- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
To musiało prędzej czy później nastąpić, oczywiście jeśli wypadek był z jego winy. Za głupotę się płaci i tyle. Mógł szaleć na torze, a nie w mieście. Mam nadzieję, że nie pociągnął za sobą do grobu nikogo innego.
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
- funky
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 1.8
Samochód prowadził jego kolega. Na serpentynach uderzył prawym bokiem w drzewo.
I na tym zakończmy. Zachowajmy poziom i nie prowadźmy tu dyskusji na ten temat, bo nie jesteśmy w redakcji faktu.
I na tym zakończmy. Zachowajmy poziom i nie prowadźmy tu dyskusji na ten temat, bo nie jesteśmy w redakcji faktu.

miatasm.com
-
I po co to piszesz?
Lepiej dla reszty społeczeństwa, że zginął człowiek? A gdybym to ja wtedy na Niestachowskiej jechał 200 i przywalił w betonowy słup, to też napisałbyś, że lepiej, że umarłem... Kuzwa, jak mnie irytuje takie pieprzenie. Zwłaszcza, ze dopiero funky napisał...
Żałuje, że w ogóle wrzuciłem tutaj ten link... Wiedziałem, że zaraz zacznie się takie gówno, a przecież gość siedział na fotelu pasażera... Może po prostu już nic więcej nie piszmy w temacie wypadku...
Lepiej dla reszty społeczeństwa, że zginął człowiek? A gdybym to ja wtedy na Niestachowskiej jechał 200 i przywalił w betonowy słup, to też napisałbyś, że lepiej, że umarłem... Kuzwa, jak mnie irytuje takie pieprzenie. Zwłaszcza, ze dopiero funky napisał...
Żałuje, że w ogóle wrzuciłem tutaj ten link... Wiedziałem, że zaraz zacznie się takie gówno, a przecież gość siedział na fotelu pasażera... Może po prostu już nic więcej nie piszmy w temacie wypadku...
- grzes
- Model: NA
- Wersja: 93' LE
- Kontakt:
Mały Książe, drogi Łukaszu, nie zachowuj się jak małe dziecko.. wszyscy wiemy że masz pewne problemy z racjonalną oceną pewnych zjawisk, powiedziałbym życiowych, ale spokojnie..
chłopa szkoda, ale nie miało prawa być inaczej po tym co pokazał w sieci.
Kto idzie grubo, jebnąć musi.
chłopa szkoda, ale nie miało prawa być inaczej po tym co pokazał w sieci.
Kto idzie grubo, jebnąć musi.
NA BRG 95'/ NA 93’/ 95' 1.8T/ Rx8 HP/ NC 1.8+/ Rx8 HP/NB Mazdaspeed 300+/ Rx8 40th /ND SkyFreedom / Rx8 R3/ ND Sky RF AT+
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
Mały Książe pisze:Lepiej dla reszty społeczeństwa, że zginął człowiek? A gdybym to ja wtedy na Niestachowskiej jechał 200 i przywalił w betonowy słup, to też napisałbyś, że lepiej, że umarłem...
Gościa strzelającego z broni na oślep w środku miasta też byś żałował? Taki sam potencjalny zabójca jak ten wariat. Umiejętności miał, to trzeba przynać, ale mógł się nimi wykazywać w bezpiecznym miejscu, a wystarczył pierwszy film na YT z jego jazdy żeby się przekonać co to za typ. Nasi mistrzowie ze słynnego filmiku z subaru imprezą to pikuś w porównaniu do tego... Jakby Ci taki zabił kogoś bliskiego to byś głupot nie pisał.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
To dla oczyszczenia atmosfery - całkiem ciekawie zrobiony teledysk do pełnej wersji Get Lucky

"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
Oj to sorry. Ja w ogóle nie słucham radia, w związku z czym tego to może z 7 razy w życiu przesłuchałem, z czego dwa na filmiku ze ślubu Funkyego 

"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae
~Colin McRae
- Błaszczykowski
- Wersja: Memories III
kanalia pisze:Taka nuta histori rodaków http://www.sadistic.pl/dywizjon-303-prawdziwa-historia-vt206900.htm
Bardzo ładnie zrealizowane i warte obejrzenia! Wrzucam link do pełnej wersji
- grzes
- Model: NA
- Wersja: 93' LE
- Kontakt:
polecam swoich:P
NA BRG 95'/ NA 93’/ 95' 1.8T/ Rx8 HP/ NC 1.8+/ Rx8 HP/NB Mazdaspeed 300+/ Rx8 40th /ND SkyFreedom / Rx8 R3/ ND Sky RF AT+
Biały Trapez z dostawą do ogródka
http://www.youtube.com/watch?v=ezc_hhPA6cI#at=70

http://www.youtube.com/watch?v=ezc_hhPA6cI#at=70
-
Jak bylo to mysle ze i tak warte przypomnienia :p
fura swietna, ale tylko do patrzenia
dla mnie sa dwa pojecia stance'u - dobry i show
a dobry to taki przy ktorym auto wyglada jak to, ale mozna nim jezdzic normalnie po naszych drogach
dla mnie sa dwa pojecia stance'u - dobry i show
a dobry to taki przy ktorym auto wyglada jak to, ale mozna nim jezdzic normalnie po naszych drogach
NB'00 - było
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
NB'00 NR-Limited - jest
Abbey Motorsport
-
Wiedziałem ze tak bedzie, ale coz, haters gonna hate. Poszlaby 1,5 centa w gore i bylaby igla zarowno jezdnie jak i wizualnie, wiec w czym probilem?
Jestem przekonany ze te auta na potrzeby filmikow sa tak obnizane, bo kto tak jezdzi? Tytul jednoznacznie sugeruje co sie bedzie dzialo. Nie badzmy naiwni
Jestem przekonany ze te auta na potrzeby filmikow sa tak obnizane, bo kto tak jezdzi? Tytul jednoznacznie sugeruje co sie bedzie dzialo. Nie badzmy naiwni

-
marrazz pisze:30mm w gore i mozna jezdzic po czesci poznanskich ulic
Co to za propaganda z palca wyssana... Jezdze zglebionym autem po calym miescie i jest tylko jedno miejsce gdzie jest ciezko - krzyzowka Hetmanska/Arciszewskiego, przy stacji. (no i ostatnio studzienki na grunwaldzkiej, ale tam jest remont) ...ktos powie ze u mnie nie ma gleby...
Kumpel jezdzi tak i tez nie ma problemow, dokladka/nadkole czasami przyciera:
(jego jedyne auto - skrocone amory NIE gwint, wiec jezdzi tak caly rok)

Takze IMO ulice w pzn sa bardzo przyzwoite i pozwalaja na wiele. Jak ktos nie chce i nie lubi to zawsze cos bedzie przeszkadzalo.