jak je znależć?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
niemampojeciaa pisze:logimen ściągnij wykładzinę z tylnej półki i zobacz czy tam nie masz mokro i czy nie leci woda gdzieś z tyłu z uszczelki dachu.
logimen pisze:Ostatecznie dalem spokoj, brat mowi, ze jestem przewrazliwiony - wedlug niego sa suche. Natomiast dzis parkowalem na wzniesieniu (przodem w dol) i jak ruszylem to troche wody polecialo wewnatrz od strony pasazera tak na samym srodku tej uszczelki dachu. W zasadzie na laczeniu dwoch uszczelek. Jakby sie troche nazbieralo.
Gdzie szukac teraz ?
Kubaaa pisze:Kiedyś też tak miałem, kup sobie czarny sylikon i nałóż warstwę na którąś cześć uszczelki, przykryj folią śniadaniową, zamknij dach. Sylikon wypełni tą "lukę" której szukasz, będzie szczelnie i przestanie kapać. Resztki które wyjdą normalnie odetniesz, folia zejdzie bez problemu. Tylko nie przesadź z sylikonem żeby nie wyłaził jak "pasztetowa dudy" z pomiędzy uszczelek.
Od bidy możesz też tam dociąć kawałek gumy z dętki np i podkleić na kleju do gum i metalu. Boki papierkiem ściernym do gładkości i nic nie widać - też szczelne.
Albo wymień uszczelki na nowe![]()
A proszę Cię bardzokorfus pisze:Panowie,
Zbliża się zima a ja mam wodę w progach - nie mogę znaleźć kanalików - czy jest szansa na zdjęcie miejsc w których trzeba szukać?:)