Ciekawe filmiki.. nie koniecznie z miatą
Moderator: Moderatorzy
- Wojtek JDM
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
Ciekawe jak po chłopaków dojeżdża 

Black SUPERCHARGED Betty - NB 1.6 '00 - SOLD
MAZDASPEED❤ - OEM 2004 MSM Velocity Red
Jak sprawdzić szczelność dachu

-
3:41 mega !
to były czasy kiedy kierowcy potrafili coś takiego robić dla kibiców... a nie tylko walka o sekundy...
była: Madzia 1990 1.6
jest: konserwa

- Błaszczykowski
- Model: NB FL
- Wersja: Memories III
Nie kumam tej praktyki 

- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
To ja wytłumaczę DEX: po co zdzierać kapcie?
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
ree pisze:Nozda, Panizzi mial wtedy tak ogromna przewage czasowa nad drugim w kolejnosci kierowaca w kolejnosci, ze i tak wygran mial w kieszeni.
to prawda, tak było w tym konkretnym rajdzie, ale mimo wszystko odnoszę wrażenie że dawniej kierowcy rajdowi mniej jeździli wyścigowo a bardziej boczarami.... więcej było szaleństwa...

Chyba raczej tarcza od przytrzymywania samochodu w miejscu 

no to w tym temacie...

ree pisze:nozda toż to legendarny "dzidek", żeby było śmiesznej to gość upala autem klienta, który oddał je do jego warsztatu
podobno całe auto się zjarało....

-
- Model: NB FL
tmx89, *.*
w porsche zastosowali jakiś lepszy system 4ws, który był stosowany w preludach 3 i 4gen... Tylko, że w hondzie było tylko przy niskich prędkościach aby ułatwić parkowanie. W końcu gdzieś to zastosowali, bo w sumie to nie rozumiem dlaczego przez tyle lat tego nikt nie zastosował.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
co do bmw - czy ktoś może mi wyjaśnić, co siedzi w głowie człowieka, który odpala płonący samochód, a potem jeszcze próbuje go zgasić pałując silnik? co w ogóle autor miał na celu? chciał go przedmuchać, czy jak? czy może wysadzić?
co do skrętnej tylnej osi - taki sam system jest zastosowany w najnowszej Lagunie. w przeciwną stronę przy małych prędkościach, w tę samą przy >60km/h. Nigdy nie udało mi się zrozumieć, jak to działa i co ma na celu...
i znowu - czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczemu super-hiper-ekstra stabilne wyścigowe porsze z każdego zakrętu wychodzi bokiem? co to ma udowodnić? że za cholerę nie da się tym jeździć?
co do skrętnej tylnej osi - taki sam system jest zastosowany w najnowszej Lagunie. w przeciwną stronę przy małych prędkościach, w tę samą przy >60km/h. Nigdy nie udało mi się zrozumieć, jak to działa i co ma na celu...
i znowu - czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczemu super-hiper-ekstra stabilne wyścigowe porsze z każdego zakrętu wychodzi bokiem? co to ma udowodnić? że za cholerę nie da się tym jeździć?

Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
Szczupak pisze:co do bmw - czy ktoś może mi wyjaśnić, co siedzi w głowie człowieka, który odpala płonący samochód, a potem jeszcze próbuje go zgasić pałując silnik? co w ogóle autor miał na celu? chciał go przedmuchać, czy jak? czy może wysadzić?
jedyne to mi przyszlo do glowy, to ze chce benzyne wypalic
Szczupak pisze:co do skrętnej tylnej osi - taki sam system jest zastosowany w najnowszej Lagunie. w przeciwną stronę przy małych prędkościach, w tę samą przy >60km/h. Nigdy nie udało mi się zrozumieć, jak to działa i co ma na celu...
porsche podalo, ze zastosowany system 'wydluza' rozstaw osi bodajze o 500mm, przez co samochod jest bardziej stabilny
Szczupak pisze:i znowu - czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczemu super-hiper-ekstra stabilne wyścigowe porsze z każdego zakrętu wychodzi bokiem? co to ma udowodnić? że za cholerę nie da się tym jeździć?
to juz zalezy od kierowcy przeca, tak bylo tez GT3 poprzedniej generacji - jak sie skupic, to mozna wykrecic doskonaly czas na wiekszosci torow na swiecie, a z drugiej strony, jak masz ochote to i poslizgac sie da

miata lov!
Szczupak pisze:co do bmw - czy ktoś może mi wyjaśnić, co siedzi w głowie człowieka, który odpala płonący samochód, a potem jeszcze próbuje go zgasić pałując silnik? co w ogóle autor miał na celu? chciał go przedmuchać, czy jak? czy może wysadzić?
...
myślę że totalnie nic nie siedzi, co widać co robi z autem klienta oraz że gasi silnik przy otwartej masce...

- Wojtek JDM
- Model: NB MSM
- Wersja: Mazdaspeed
http://www.scigacz.pl/Najmniej,kompetentny,kierowca,jednosladu,20903.html
Mistrz!
Koniecznie zobaczcie do samego końca, bo ten tir to nie koniec 
Mistrz!

Black SUPERCHARGED Betty - NB 1.6 '00 - SOLD