Co możecie powiedzieć o wyżej wymienionym warsztacie? Zarówno jako o warsztacie mechanicznym jak i blacharsko lakierniczym?
Mam parę rzeczy do porobienia w mojej Perełce, w zeszłym roku robiłem auto u Tadziola, teraz zastanawiam się czy nie uderzyć do Dobosza.
[Śląsk] Mazda Dobosz - warto?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Nie, że nie jestem zadowolony, przegląd zaraz po zakupie mi robił i wszystko jest git, ale jego warsztat to taki bardziej w stylu szopy, mi to w żaden sposób nie przeszkadza, ale jak to się mówi trzeba próbować też innych rzeczy
. Dobosza polecił mi kumpel co miał eFkę, dodatkowo zajmują się też blacharką, czego nie robi Tadziol, a mi niestety po zimie delikatnie wyszła ruda na progu
. Więc chciałem się dowiedzieć czy ktoś z tu obecnych miał z nimi styczność.

- grzes
- Model: NA
- Wersja: 93' LE
- Kontakt:
nie warsztat robi mechanika.
Dobosza znam przez jego syna, o jego uslugach wiele nie powiem bo tylko zaslyszane, wlasnych opowiesci brak.
Dobosza znam przez jego syna, o jego uslugach wiele nie powiem bo tylko zaslyszane, wlasnych opowiesci brak.
NA BRG 95'/ NA 93’/ 95' 1.8T/ Rx8 HP/ NC 1.8+/ Rx8 HP/NB Mazdaspeed 300+/ Rx8 40th /ND SkyFreedom / Rx8 R3/ ND Sky RF AT+
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
90’ Cosmo 20B/ 93' NA/ 80' RX7 FB/ 77'RX4
https://www.facebook.com/machinedperformance
grzes pisze:nie warsztat robi mechanika
To wiadomo, często jest tak, że jakiś "szopowy" mechanik jest lepszy od jakiegoś super wypasionego warsztatu, dlatego tak jak powiedziałem nie przeszkadza mi to, gdzie robi Tadziol, bo przekonałem się, że robi dobrze, ale chciałbym teraz jeszcze odwiedzić Dobosza, głównie z powodu blacharki... To są jedyni dwaj mechanicy, których mi polecili Mazdziaże... U siebie to nawet nie mam co szukać warsztatów, bo tutejsi "fachowcy" jednie na VW się znają :/.
A możesz grzes powiedzieć co zasłyszałeś?
tmx89 pisze:jak wyglada jego warsztat ?? Tadziol ma szope czy profi garaz
Pirat pisze:jego warsztat to taki bardziej w stylu szopy
Witam jako właściciel rzeczonej "szopy"

Bardzo chcę z tego miejsca podziękować za przychylne opinie i raczę ostrożnie nadmienić,że Szopa,to brzmi dumnie.Pamiętać należy,że Szopa od zarania dziejów towarzyszyła ludzkości....już w czasach Chrystusa zdążali do niej Trzej Królowie podążając za Gwiazdą.(nie chodzi bynajmniej o Mercedesa)
Ta sławetna budowla doczekała się nawet pieśni pochwalnej na swoją cześć o znamienitym tytule :"Do szopy hej pasterze",niepublikowane źródła donoszą,że nasz wielki kompozytor Szopen pierwszymi akordami brzmiał właśnie z Szopy.
Postęp cywilizacyjny sprawił,że Szopa rozrosła się w pewnych miejscach do niebotycznych rozmiarów i stała miejscem uprawiania coniedzielnego "szoppingu" przez rzesze niestrudzonych rodaków.
Dlatego też jestem dumny ze swojej Szopy i w niedługim czasie mam zamiar ustanowić jej godło na którym będzie widniał Szop-pracz.
Niezależnie zapraszam wszystkich w swe skromne progi.
Nie ważne gdzie - ważne jak!
Wróciłem dziś od wyżej piszącego, emiks przeszedł kurację pt. tylne zaciski
Z mojej strony polecam, jestem w pełni zadowolony, bo to po prostu fachowiec ze sporą wiedzą, a nie popularny "naciągacz-wymieniacz" na chybił trafił
Aha no i wreszcie mechanik, który wie jak się używa telefonu
Wróciłem dziś od wyżej piszącego, emiks przeszedł kurację pt. tylne zaciski

Z mojej strony polecam, jestem w pełni zadowolony, bo to po prostu fachowiec ze sporą wiedzą, a nie popularny "naciągacz-wymieniacz" na chybił trafił

Aha no i wreszcie mechanik, który wie jak się używa telefonu

grzes pisze:Wiesz do czego to służy? JA wiem ze nie wiesz(...) Człowieku, żebym ja się z Tobą kłócił o takie sprawy to musisz jeszcze spędzić w garażu i internecie pare tysięcy godzin na skrupulatnym uczeniu się tego, czego się w garażu i internecie nauczyć nie da (...)Na żywo, zweryfikujemy kto ma jakie zaplecze merytoryczne(...) bo ja nie mam nic Tobie do udowodnienia...
tadziol pisze:Witam jako właściciel rzeczonej "szopy"
Mam nadzieje, że określeniem "szopa" nie uraziłem? Bo jak już wspomniałem z wykonanej roboty jestem bardzo zadowolony

No i Dobosz jednak niestety nie robi blacharki
.