Zimowe rozpoczęcie sezonu - Tor Lublin 2013 - ODWOŁANE
styczeń / luty
Moderator: Moderatorzy
Impreza miala byc z zalozenia sniezna, wiec prawdopodobnie sie nie odbedzie 2.02 ale po wtopie z niepotrzebnym odwolaniem pierwszego terminu, Himber bedzie czekal z decyzja najdluzej jak sie da. Tak mysle, tak mu radzilem.
Faktem jest ze wtedy wychodza problemy noclegowe... Wiec dzis/jutro trzeba by chyba zdecydowac. Ja jestem za przelozeniem, bo upalanie zimowek na mokrej nawierzchni to nie to na co sie zapisywalem, a Jak reszta uwaza?
Faktem jest ze wtedy wychodza problemy noclegowe... Wiec dzis/jutro trzeba by chyba zdecydowac. Ja jestem za przelozeniem, bo upalanie zimowek na mokrej nawierzchni to nie to na co sie zapisywalem, a Jak reszta uwaza?
My co prawda nierozważnie, zarezerwowaliśmy nocleg, ale karta była podana prepaidowa, więc nie ściągną za rezerwacje, a w sumie nawet jak nie będzie zlotu, to jak nie będzie paskudnie (choć aktualne prognozy mówią o deszczu ze śniegiem) to zrobimy sobie najwyżej wycieczkę turystyczną. Na siłę nie ma chyba co na tor się nakręcać ...
- Dziubas
- Model: NB
- Wersja: miatasm.com
Ja dopiero co założyłem zimówki, też trochę szkoda mi ich...
Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
OK, ja w takim razie proszę o skreślenie z listy. Jeśli jakiś termin w końcu się wyklaruje, a ja akurat będę miał czas, może się wybiorę.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 19:45 przez mszczyrek, łącznie zmieniany 2 razy.
mszczyrek pisze:a ją akurat będę miał czas, może się wybiorę.
Z całym szacunkiem, ale to brzmi tak jakbyś strzelił focha z przytupem. Rozumiem praca, brak czasu, konieczność dokonania wcześniejszej rezerwacji lub nie, itd., ale z drugiej strony wydaje mi się, że piszesz tak jakbyś był wkurzony na himber'a za kiepską organizację i brak wpływu na pogodę. Wystarczy więcej cierpliwości

My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
Chwiał pisze:Z całym szacunkiem, ale to brzmi tak jakbyś strzelił focha z przytupem. Rozumiem praca, brak czasu, konieczność dokonania wcześniejszej rezerwacji lub nie, itd., ale z drugiej strony wydaje mi się, że piszesz tak jakbyś był wkurzony na himber'a za kiepską organizację i brak wpływu na pogodę. Wystarczy więcej cierpliwościNo chyba, że wiesz coś czego ja nie wiem lub nie rozumiem. Masz dłuższy staż na forum
Nie mam nic do Himbera. Po prostu w weekendy pracuję, jeśli chcę mieć wolny, muszę go zastrzec z miesięcznym wyprzedzeniem - no i nie zarabiam:-) Zgłosiłem 26.01. Miało nie być śniegu, więc przesuwamy na 2.02 - rozumiem. Zastrzegam kolejny weekend. Upływa wyznaczony termin wpłat (25.01), pieniądze wpłynęły od kilkunastu osób (miało być min. 25), zaczyna się rozmowa na temat zmiany terminu... Dlatego jak pisałem wyżej, kiedy termin ostatecznie się wykrystalizuje, jeśli będę miał wtedy czas i ochotę, oraz jeśli będą jeszcze wolne miejsca - to wpadnę.
Michał
-
- Wersja: Miracle
- Kontakt:
Gdyby to miało komuś pomóc, to my też wolimy na śniegu. A prognozy nie napawają entuzjazmem...
Anyway, decyzję zostawiamy organizatorom.
Anyway, decyzję zostawiamy organizatorom.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 10:24 przez max.sugar, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcę sie kłócić, ani wszczynać zbędnej dyskusji więc tylko pytam. czemu aż tak wielu osobom zalezy na jeździe w śniegu i TYLKO w śniegu? letnie pojeżdżawki na których jeździ sie po asfalcie zawsze się cieszą wielką sympatią, a tutaj wygląda to tak jakby poza zimą nikt nie jeździł po torze
może ktoś to mi wyjasnić?

Proponuję zmienić tytuł imprezy, z uwagi na odwilż, na "Wiosenne rozpoczęcie sezonu(...)" i dla wszystkich będzie gitara
Zero kłótni, dywagacji nt. pogody, etc. Ja jestem elastyczny jeżeli chodzi o termin. Ręka mnie świeżbi na gałce zmiany biegów, a ulice w mieście to nie jest miejsce do katowania, więc chcę się spróbować na torze. Tym bardziej, że będzie (może to być) moja pierwsza impreza.

My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
- Dziubas
- Wersja: miatasm.com
Profilone, mogę tylko za siebie...
...Moje zimowki na 14stkach są zarąbiste, ale na śniegu. Na mokrym na ciepło są jak to zimówki na mokrym na ciepło na 14stkach - takie sobie...
...Moje zimowki na 14stkach są zarąbiste, ale na śniegu. Na mokrym na ciepło są jak to zimówki na mokrym na ciepło na 14stkach - takie sobie...
Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
profilone pisze:Nie chcę sie kłócić, ani wszczynać zbędnej dyskusji więc tylko pytam. czemu aż tak wielu osobom zalezy na jeździe w śniegu i TYLKO w śniegu?
Cytuje:
himber pisze:Zapraszam na [...]
MIATA SNOW DRIFT ATTACK
himber pisze:ZMIANA TERMINU - 02.02.2013 (sobota)
Tak jak zapowiadałem, termin będzie płynny zależnie od warunków atmosferycznych. Czekamy na ŚNIEG [...] To ma być puchar śniegowy
Wyjasniam:
Na upalanie to sobie pojade w lipcu

Arturro pisze:Zróbmy z tego otwarcie sezonu na torze Lublin za dwa tygodnie jak już w ogóle nie będzie śniegu
czyli nastawmy się na jazdę po suchym, a jak spadnie śnieg to znów przesuwamy?

IMO bez sensu bo taki mamy klimat a nie inny, że nie możemy być w lutym pewni takiej albo innej pogody i trzeba to przyjąć na klatę.
OGŁOSZENIE PARAFIALNE
Na początek filmik co by Was wkurzyć:
Dobrze. Może słów kilka od współorganizatora. Mamy trzy problemy:
1. Pogoda i warunki na torze. Od początku plan dotyczył imprezy, na której głównie bawimy się ślizgając do upadłego po lodzie w bezpiecznych warunkach. Element rally sprintu jest tylko zabawą ze stoperami, a nie profesjonalnym pomiarem z użyciem fotokomórek, które w warunkach śniegowo-lodowych są pomyłką. Filmik powyższy (mimo fotokomórek) dobrze obrazuje o jakie warunki pogodowe chodziło organizatorom. Poprzedni termin został zmieniony, niesłusznie zresztą, ponieważ prognoza na 14 dni w przód zapowiadała +5/8 stopni i opady deszczu. Dwa dni przed wytyczoną wcześniej datą zaczęło sypać śniegiem i przyszły lekkie mrozy, które utrzymały się przez dwa tygodnie do dzisiaj. Jak pokazuje ostatnia historia, prognozy dalsze niż 3-4 dni można sobie w tyłek wsadzić. Co będzie za dwa/trzy tygodnie? Równie dobrze może być +10 jak i -25 stopni. Warunki na torze mają być zimowe, to znaczy ma być on pokryty lodem/śniegiem. W innych warunkach impreza nie odbędzie się. Organizatorzy są przygotowani do szybkich zmian terminu w styczniu i w lutym. Od początku także zaznaczałem, że terminy, z racji na pogodę, są płynne.
2. Uczestnicy i wpłaty. Od początku starzy wyjadacze mówili mi, że zimowa pojeżdżawka w gronie 20-25 miat nie uda się. Może mieli rację. W chwili obecnej mamy 18 wpłat z czego jedna osoba nie wie czy do końca weźmie udział. Jest też 5 zadeklarowanych, a nie opłaconych. Wszystkich, którzy nie wpłacili poinformowałem przez PW. Odczytali moje wiadomości. Szkoda, że nie odpowiedzieli w żaden sposób na ponaglenie. Bo cały czas nie wiadomo czy mają zamiar zrobić przelew. W imprezach letnich kiedy lista rezerwowa sięga kosmosu wiadomo, że nie wpłacenie w terminie oznacza spadnięcie z listy. Tutaj większość (dziękuję tym nielicznym terminowym) zlała termin wpłaty 2 stycznia. Tak czy inaczej, na chwilę obecną, nie ma 25 wpłat po 160zł, pokrywających koszty imprezy, które oczywiście nie są tajemnicą. Na łączny koszt 4000zł składa się driveart (3250zł - tor, 3 instruktorów, toi toi), puchary i medale (ok. 150zł), obiad i gorące napoje (ok. 370zł), drewno na ognisko, integracja w pubie. Naturalnie możemy koszt podzielić na te 17/18 osób, ale wtedy wychodzi 220-235zł/os.
3. Czas reakcji. Przez wiele czynników jak praca, rodzina, odległość, inne zajęcia itp... trudno na szybkie akcje przy takiej grupie osób w stylu "eeeej ten odwołany termin to jednak zostaje, więc wpadajcie jutro na tor ludzie bo napitala śniegiem, aż miło". Planować musimy z wyprzedzeniem co najmniej 2/3 tygodniowym, a z racji na pkt 1 problemów potrzebujemy Wróżbitę Macieja, który wywróży nam pogodę. Dodatkowy problem to samo forum, na które nie zaglądacie regularnie. Przy następnej takiej imprezie będę za zbieraniem Waszych numerów telefonów, bo przy obecnych darmowych stawkach byłbym w stanie obdzwonić wszystkich i szybko coś ustalić, a tak trzeba czekać czekać czekać...
Reasumując... z racji na:
A) Załączniki zwiastujące odwilż
B) Brak wystarczającej ilości chętnych/wpłat
C) Pierwotnego zaznaczenia, że termin imprezy jest zmienny
OGŁASZAM ZMIANĘ TERMINU NA 16 LUTEGO 2013.
Jednocześnie proszę Was o:
A) Szybką decyzję co do wypisania i ew zwrocie wpłaty - NA PW DO MNIE!!! bo wątek nieczytelny będzie
B) Agitację i poszukiwanie chętnych na imprezę także spoza klubu MX-5
C) Decyzję MAX do 5 lutego czy zgadzacie się na dopłatę 50-70zł w przypadku nie zebrania kompletu chętnych uczestników - NA PW DO MNIE!!! bo wątek nieczytelny będzie
Na początek filmik co by Was wkurzyć:
Dobrze. Może słów kilka od współorganizatora. Mamy trzy problemy:
1. Pogoda i warunki na torze. Od początku plan dotyczył imprezy, na której głównie bawimy się ślizgając do upadłego po lodzie w bezpiecznych warunkach. Element rally sprintu jest tylko zabawą ze stoperami, a nie profesjonalnym pomiarem z użyciem fotokomórek, które w warunkach śniegowo-lodowych są pomyłką. Filmik powyższy (mimo fotokomórek) dobrze obrazuje o jakie warunki pogodowe chodziło organizatorom. Poprzedni termin został zmieniony, niesłusznie zresztą, ponieważ prognoza na 14 dni w przód zapowiadała +5/8 stopni i opady deszczu. Dwa dni przed wytyczoną wcześniej datą zaczęło sypać śniegiem i przyszły lekkie mrozy, które utrzymały się przez dwa tygodnie do dzisiaj. Jak pokazuje ostatnia historia, prognozy dalsze niż 3-4 dni można sobie w tyłek wsadzić. Co będzie za dwa/trzy tygodnie? Równie dobrze może być +10 jak i -25 stopni. Warunki na torze mają być zimowe, to znaczy ma być on pokryty lodem/śniegiem. W innych warunkach impreza nie odbędzie się. Organizatorzy są przygotowani do szybkich zmian terminu w styczniu i w lutym. Od początku także zaznaczałem, że terminy, z racji na pogodę, są płynne.
2. Uczestnicy i wpłaty. Od początku starzy wyjadacze mówili mi, że zimowa pojeżdżawka w gronie 20-25 miat nie uda się. Może mieli rację. W chwili obecnej mamy 18 wpłat z czego jedna osoba nie wie czy do końca weźmie udział. Jest też 5 zadeklarowanych, a nie opłaconych. Wszystkich, którzy nie wpłacili poinformowałem przez PW. Odczytali moje wiadomości. Szkoda, że nie odpowiedzieli w żaden sposób na ponaglenie. Bo cały czas nie wiadomo czy mają zamiar zrobić przelew. W imprezach letnich kiedy lista rezerwowa sięga kosmosu wiadomo, że nie wpłacenie w terminie oznacza spadnięcie z listy. Tutaj większość (dziękuję tym nielicznym terminowym) zlała termin wpłaty 2 stycznia. Tak czy inaczej, na chwilę obecną, nie ma 25 wpłat po 160zł, pokrywających koszty imprezy, które oczywiście nie są tajemnicą. Na łączny koszt 4000zł składa się driveart (3250zł - tor, 3 instruktorów, toi toi), puchary i medale (ok. 150zł), obiad i gorące napoje (ok. 370zł), drewno na ognisko, integracja w pubie. Naturalnie możemy koszt podzielić na te 17/18 osób, ale wtedy wychodzi 220-235zł/os.
3. Czas reakcji. Przez wiele czynników jak praca, rodzina, odległość, inne zajęcia itp... trudno na szybkie akcje przy takiej grupie osób w stylu "eeeej ten odwołany termin to jednak zostaje, więc wpadajcie jutro na tor ludzie bo napitala śniegiem, aż miło". Planować musimy z wyprzedzeniem co najmniej 2/3 tygodniowym, a z racji na pkt 1 problemów potrzebujemy Wróżbitę Macieja, który wywróży nam pogodę. Dodatkowy problem to samo forum, na które nie zaglądacie regularnie. Przy następnej takiej imprezie będę za zbieraniem Waszych numerów telefonów, bo przy obecnych darmowych stawkach byłbym w stanie obdzwonić wszystkich i szybko coś ustalić, a tak trzeba czekać czekać czekać...
Reasumując... z racji na:
A) Załączniki zwiastujące odwilż
B) Brak wystarczającej ilości chętnych/wpłat
C) Pierwotnego zaznaczenia, że termin imprezy jest zmienny
OGŁASZAM ZMIANĘ TERMINU NA 16 LUTEGO 2013.
Jednocześnie proszę Was o:
A) Szybką decyzję co do wypisania i ew zwrocie wpłaty - NA PW DO MNIE!!! bo wątek nieczytelny będzie
B) Agitację i poszukiwanie chętnych na imprezę także spoza klubu MX-5
C) Decyzję MAX do 5 lutego czy zgadzacie się na dopłatę 50-70zł w przypadku nie zebrania kompletu chętnych uczestników - NA PW DO MNIE!!! bo wątek nieczytelny będzie
- Załączniki
-
- Screenshot_2013-01-29-18-04-14.png (169.21 KiB) Przejrzano 1553 razy
-
- Screenshot_2013-01-29-18-02-25.png (179.48 KiB) Przejrzano 1549 razy
-
- Screenshot_2013-01-29-18-02-01.png (164.29 KiB) Przejrzano 1549 razy
Odpadam tak to możemy sobie zmieniać terminy do jesieni.
A) nie widzę powodu dla którego jeśli zebrałoby się kworum nie zrobić tego teraz a potem jeszcze raz
B) przekładanie terminów sprawi że nie pojeździmy w ogóle. Każdy ma jakies życie i nie sądze żeby miał pięć weekendów zmarnować zeby raz pojeździć
A) nie widzę powodu dla którego jeśli zebrałoby się kworum nie zrobić tego teraz a potem jeszcze raz
B) przekładanie terminów sprawi że nie pojeździmy w ogóle. Każdy ma jakies życie i nie sądze żeby miał pięć weekendów zmarnować zeby raz pojeździć
Talking Head
Tak jak himber pisal, rezygnacje wysylajcie mu na PW, zeby byla pewnosc ze nie przeoczyl.
A co do obrazania sie na zmiany teminu: wyraznie bylo powiedziane ze termin bedzie plynny bo ma byc impreza na sniegu, wiec bez pretensji prosze.
A co do obrazania sie na zmiany teminu: wyraznie bylo powiedziane ze termin bedzie plynny bo ma byc impreza na sniegu, wiec bez pretensji prosze.
-
- Donator
- Model: NB MSM
- Wersja: Szarik
Qbatron pisze:A co do obrazania sie na zmiany teminu: wyraznie bylo powiedziane ze termin bedzie plynny bo ma byc impreza na sniegu, wiec bez pretensji prosze.
+1
Trudno winić kogoś za fakt że przyszła odwilż

Himber robi co może. Narzekać potrafi każdy.
Rules are made to be broken
Hantkus pisze:Qbatron pisze:A co do obrazania sie na zmiany teminu: wyraznie bylo powiedziane ze termin bedzie plynny bo ma byc impreza na sniegu, wiec bez pretensji prosze.
+1
Trudno winić kogoś za fakt że przyszła odwilż![]()
Himber robi co może. Narzekać potrafi każdy.
No bez przesady o odwilż go nikt nie wini. Ba. To nie są pretensje do Himbera.
Talking Head
Wygląda na to, że pogoda dopisze. Nie dopisze niestety frekwencja. Aktualnie jest 12/13 osób (podsumowanie na 1 stronie). Mimo próśb o informację otrzymałem zgodę na dopłatę tylko od 2 osób. To stanowczo za mało. Prośba o agitację także odbiła się bez echa. Nie dołożę 2000zł do tej imprezy, a w znalezienie kompletu chętnych także nie wierzę.
Dziękuję za zainteresowanie, być może następnej zimy uda się coś podobnego zorganizować
IMPREZA ODWOŁANA, ZWROTY $ W DRODZE
Jednocześnie gdyby zebrała się grupa chętnych na spotkanie i luźne jeżdżenie po torze to oczywiście zapraszam na regularny trening w towarzystwie aut innych marek. Stawki Driveart, 40zł/1h lub 80zł/3h. Płatne na miejscu. Proponuję start 10:00. Przy 7 chętnych ufunduję Puchar.
Mogę przenocować 3 osoby w komfortowych warunkach i 2 z własnym materacem. Być może od reszty lubelskiej wiary także wypłynie jakaś oferta noclegowa...
PS. Dostałem przed chwilą ofertę z Driveart. Ci co chcą mogą za 100zł jeździć "cały dzień" przy grupie powyżej 5 aut.
Luźne latanie po torze, 16.02, 10:00:
--------------------------
1. himber
2. qbatron
3. szefo86
4. profilone
5. glonojad102
6. denis1980
7. ...
Dziękuję za zainteresowanie, być może następnej zimy uda się coś podobnego zorganizować

IMPREZA ODWOŁANA, ZWROTY $ W DRODZE
Jednocześnie gdyby zebrała się grupa chętnych na spotkanie i luźne jeżdżenie po torze to oczywiście zapraszam na regularny trening w towarzystwie aut innych marek. Stawki Driveart, 40zł/1h lub 80zł/3h. Płatne na miejscu. Proponuję start 10:00. Przy 7 chętnych ufunduję Puchar.

PS. Dostałem przed chwilą ofertę z Driveart. Ci co chcą mogą za 100zł jeździć "cały dzień" przy grupie powyżej 5 aut.
Luźne latanie po torze, 16.02, 10:00:
--------------------------
1. himber
2. qbatron
3. szefo86
4. profilone
5. glonojad102
6. denis1980
7. ...
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 8:16 przez himber, łącznie zmieniany 4 razy.
Szkoda, ale pogody niestety nie da się zamówić.
Jeżeli chodzi o swobodny trening - polecam
Ja 2.02 i tak "zahaczyłem" o Lublin i skorzystałem z oferty Driveart.
Było Ssssssmacznie!
Przy tej pogodzie błędów było trochę, więc zwiedzania co niemiara, a auto było obłocone jakby przejechało przeprawę przez dżunglę.
A oferta za 100 PLN jest bardzo dobra, ja zapłaciłem 120 PLN za cały dzień (80 PLN za 3h + 40 za kolejne 2, a to i tak była jedna godzina gratis)
Dla smaka:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.465701023478832.95951.293981723984097&type=1
Jeżeli chodzi o mnie 16.02 to pozwolę dać sobie czas na decyzję - kwestia (de)stabilizacji finansowej
Jeżeli chodzi o swobodny trening - polecam

Ja 2.02 i tak "zahaczyłem" o Lublin i skorzystałem z oferty Driveart.
Było Ssssssmacznie!

Przy tej pogodzie błędów było trochę, więc zwiedzania co niemiara, a auto było obłocone jakby przejechało przeprawę przez dżunglę.
A oferta za 100 PLN jest bardzo dobra, ja zapłaciłem 120 PLN za cały dzień (80 PLN za 3h + 40 za kolejne 2, a to i tak była jedna godzina gratis)
Dla smaka:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.465701023478832.95951.293981723984097&type=1
Jeżeli chodzi o mnie 16.02 to pozwolę dać sobie czas na decyzję - kwestia (de)stabilizacji finansowej

Dlaczego MX-5? --> http://www.youtube.com/watch?v=m67ZMn0tzg8#t=5m28s