No i narrow band AFR.... nie wiem po co to kupilem

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
No i narrow band AFR.... nie wiem po co to kupilem
dmk pisze:Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czym podniosłeś ciśnienie?!
MEDYK pisze:Tym jak mu tam regulatorem cisnienia o dziwo moglem to zrobic prawie do pieciu bar z odlaczonym podcisnieniem.
RS pisze:Chłodnica oleju nie wydaje się niezbędna. Gdzie jest podpięta?
RS pisze:Z czego/ jak wyspawany masz kolektor wylotowy z kompresora?
RS pisze:Na wydechu została oryginalna osłona?
dmk pisze:Ze zdjęć wynika, że to Tomei - pytanie, czy oryginalny?
swimmer pisze:A po co dwie przepustnice? Dtb to dummy throttle body, sama skorupa przepustnicy która nic nie blokuje.
MEDYK pisze:Druga przepustnica ma kilka zalet. Miedzy innymi redukuje glosnosc kompresora poza tym ogranicza ilosc powietrza zasysanego na zamknietej przepustnicy, co na pewno przedluzy mu zycie. Podobno sa klopoty z wolnymi obrotami jezeli jej nie ma.
Kim Son San pisze:czy po prostu trafił się w dobrej cenie?
majkel pisze:Listowo TDR kosztuje 200 USD
majkel pisze:gdyby robić samodzielnie
Nie "czy", ale "jak"!
Kim Son San pisze:Widzę, że nie kombinowałeś bez sensu z napinaczem i kupiłeś gotowca. Nie miałeś żadnego pomysłu, czy po prostu trafił się w dobrej cenie?
swimmer pisze:MEDYK napisał/a:
Druga przepustnica ma kilka zalet. Miedzy innymi redukuje glosnosc kompresora poza tym ogranicza ilosc powietrza zasysanego na zamknietej przepustnicy, co na pewno przedluzy mu zycie. Podobno sa klopoty z wolnymi obrotami jezeli jej nie ma.
Yntrestyng, ma sens
Dany pisze:MEDYK, Bacznie obserwuje Twój temat i trzymam kciuki. Rozpoczynam planowanie u siebie.
Jaki pasek napędowy użyłeś do tego setup'u? Producent/model??
majkel pisze:MEDYK, jaką masz średnicę kółka pasowego na kompresorze ? Ze zdjęć wygląda na dość spore.
No np. gdyby koś nam rozrysował geometrię (np. MEDYK, ) albo ktokolwiek kto coś takiego ma pod M62 i lub M45, to koszty wykonania byłyby raczej symboliczne Ja się rozejrzę po zagranicznych forach. Nikłe szanse na gotowy projekt, ale kto wie
Dżunior pisze:Kilka słów na temat montażu sondy: http://wbo2.com/lsu/position.htm
Mayk pisze:Sondę najlepiej jak najbliżej kata, pożyje dłużej. Oczywiście im bliżej będzie jej do pionu tym lepiej (o dłuższą żywotność tutaj się rozchodzi).
MEDYK pisze:A swoja droga to ile wynosi srednia zycia takiej sondy tak z ciekawosci?
MEDYK pisze:E! no co jest z Wami, nikt nie podlanczal szerokopasmowki jeszcze?
Mayk pisze:lepiej jak podłączysz bezpośrednio z aku i najlepiej w ekranie, wyeliminujesz w ten sposób niepotrzebne szumy na zasilaniu.