Jeśli już to jakiś markowy pneumat

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Mayk pisze:Ja się bawiłem taką udarówką, i to niby porządną (Makita chyba) - badziewie jak rzadko które, nie ma szans by odkręcić koła a co dopiero koło zamachowe czy inne mocno dokręcone elementy
sunday_driver pisze:Jak sprawa wygląda z kluczami udarowymi, elektrycznymi? Używał ktoś? Czy do odkręcania kół i śrub przy pracach mechanicznych się nada?
RS pisze:Co najmniej dziwne, inne narzędzia Makity
DEXTER pisze:Tomciu, pomimo kilku pneumatów w pracy, u siebie kółka i tak dokręcam ręcznie, a potem niutonkiem
RS pisze:Mayk
Wiesz może jak eksplatowana była ta Makita? Wbrew pozorom Makity też się zużywają.
sebna pisze:Wiem, że nie na temat ale ja mam jakiś tani (najtańszy jaki był na allegro chinol 650nm 1/2 cala za 120zl) klucz udarowy elektryczny zasilany z gniazdka.
Potrzebowałem go kupić bo polegliśmy na dolnych śrubach mocowania amora z Medykiem. 10 lat nieruszane, zardzewiałe i te klimaty.
DEXTER pisze:Makita to b.dobry sprzęt
Kinio pisze:Maił ktoś do czynienia z takim kluczem? http://moto.allegro.pl/klucz-dynamometryczny-3-8-13-6-108-5nm-i2919856226.html
Będę musiał jakoś skręcić zawieszenie a później klucz nie będzie jakoś specjalnie często wykorzystywany toteż nie chciałbym wydać na niego za dużo.
sebna pisze:Ważnie, że działa chociaż podchodziłem do tematu sceptycznie za te pieniądze ale pozytywnie mnie zaskoczył
sebna pisze:Czy to jest jakaś forma mobilnej hydraulicznej prasy?