Oczywiście dyskusja nad konkretnymi zawiasami też mile widziana

Linki, podpowiedzi i doświadczenia z konkretnymi sklepami.
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Hantkus pisze:Jako że zaczynam szukać zawieszenia i raczej chciałbym gwint aby mieć pole manewru, pytanie do Was gdzie szukać, mogą być sklepy wysyłające z UE ale rownież z US.
Oczywiście dyskusja nad konkretnymi zawiasami też mile widziana
Hantkus pisze:A kto lata na tym?
himber pisze:D2 sobie chwalę... Polski dystrybutor mtuning.pl. Choć teraz wybrałbym zawieszenie w którym nie zmienia się napięcia sprężyny zmieniając wysokość. W D2 tak jest z przodu. Z tyłu już tak nie jest. Nie jest to wadą, ale sprawia trudności podczas regulacji. Sebna ma taki gwint o jaki mi chodzi. Sprawdź u niego. Tein to jakieś nieporozumienie. Za taką kasę są lepsze gwinty.
Hantkus pisze:No i ja właśnie o tym![]()
Ma być osobnaregulacja wysokości i odrębna dla tłumienia
![]()
Obecnie wygląda to tak, że albo jest wysoko i twardo, albo nisko i miękko![]()
A ja zakochany w setupie z Miski(B6+Pro-kit) wymagania mam niemałe![]()
Bo jak powszechnie wiadomo: "Power is nothing without control"
Hantkus pisze:Powoli mam sprecyzowane co chcę. Monobloki z osobną regulacją wysokości i napięcia wstępnego z wielostopniową regulacją tlumienia w kielichu no i tamże regulacją pochylenia (camber adjustment)
Hantkus pisze:Myślisz że przy moim podejściu po dziur i sezonowości auta, przy produktach za 1k$ jest to aspekt o który powinienem się martwić?
swimmer pisze:Dawaj Apexi, będzie godnieszczególnie jeśli wygrasz walkę z cłem
Hantkus pisze:Powoli mam sprecyzowane co chcę. Monobloki z osobną regulacją wysokości i napięcia wstępnego z wielostopniową regulacją tlumienia w kielichu no i tamże regulacją pochylenia (camber adjustment)
Qbatron pisze:Hantkus pisze:Powoli mam sprecyzowane co chcę. Monobloki z osobną regulacją wysokości i napięcia wstępnego z wielostopniową regulacją tlumienia w kielichu no i tamże regulacją pochylenia (camber adjustment)
Czekaj czekaj, regulacja pochylenia w miacie jest ogarnieta wachaczami z tego co sie orientuje...
Hantkus pisze:Qbatron pisze:Hantkus pisze:Powoli mam sprecyzowane co chcę. Monobloki z osobną regulacją wysokości i napięcia wstępnego z wielostopniową regulacją tlumienia w kielichu no i tamże regulacją pochylenia (camber adjustment)
Czekaj czekaj, regulacja pochylenia w miacie jest ogarnieta wachaczami z tego co sie orientuje...
Jasne że tak, ale regulacja zarówno na dole jak i na górze daje jeszcze większe możliwościNie wspominając o łatwości zrobienia tego w kielichu
Maks pisze:Hantkus, ja przy zamawianiu swojego zawiasu słyszałem opinie o tym, że camber adjustment w Miacie nie przejdzie, przez to, o czym napisał Qbatron.
Mam u siebie zawias BC i sobie chwalę, pod względem możliwości regulacyjnych i charakterystyki pracy