Nie świeci się check? Sprawdź czy nie masz gdzieś wycieku oleju, poza tym dolej do full albo wymień jak najszybciej. I się nie martw bo nie ma po co, zamiast się martwić to trzeba działać

Ja jak u mnie zaczęły się te dziwne dźwięki przejeździłem cały dzień, potem zostawiłem auto na noc w garażu, następnego dnia rano w drodze do mechanika klekoty się nasiliły więc zatrzymałem się profilaktycznie na poboczu i przeraziłem gdy sprawdziłem poziom oleju bo było go mało. Z pomocą przyszedł mi kumpel który przyjechał z komputerem sprawdzić tego checka i wziął ze sobą olej. Sprawdziliśmy błąd, dolaliśmy powoli oleju (mniej więcej szklanka oleju, odpalenie na 2-3 sek, zgaszenie, chwila relaksu dla silnika, znów mniej więcej szklanka, odpalenie, zgaszenie i tak w kółko aż na miarce było full), potem skasowaliśmy błąd (wejście na obd-II jest koło bezpieczników po prawej pod kierownicą - na początku zmylił nas slot pod maską z zatyczką na której widnieje napis "diagnosis" .. szczególnie że to nie był interfejs obd-II). Klekotanie przy schodzeniu z obrotów ustało, auto pracuje równo i nie ma z tego chyba żadnych powikłań

Niestety nie pamiętam już jaki błąd wywaliło ale po szybkiej reanimacji check się jeszcze nie zaświecił. Teraz sprawdzam poziom oleju co tydzień a nie co 2 tygodnie.