Toyota mr2
Moderator: Moderatorzy
- thekingisback
- Model: NB FL
- Wersja: Sportive
Witam , mam pytanie , znacie moze kogos kto ma Toyote mr2 III (po 2001roku) , bo moja dziewczyna chce kupić i chcialaby zasiegnac jakies opini , a w internecie malo jest napisane , wiecej o poprzedniej generacji .
Pozdro
Pozdro
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."
- Chalanger
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Brak zabawki
- Kontakt:
hmmm z innej beczki to ja po trochu myslalem o zakupie poprzedniej mr2..ale z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...
a odnosnie młodszej MR2 to wiem że jest lepiej spasowana i może troche trwalsza od MX5 z tego co nie raz gadałem z mechanikami i 1 tuningowa firma co tuninguje J:apońce...no ale to tylko tyle ...generalnie MX5 jest po prostu ........ ładniejsza i to dużo ;]
a odnosnie młodszej MR2 to wiem że jest lepiej spasowana i może troche trwalsza od MX5 z tego co nie raz gadałem z mechanikami i 1 tuningowa firma co tuninguje J:apońce...no ale to tylko tyle ...generalnie MX5 jest po prostu ........ ładniejsza i to dużo ;]
Kupię ładną Mx5
- thekingisback
Ja już miałem mazdę , a ona chce teraz coś innego. O osiagi jej nie chodzi tylko raczej jak z czesciami i awaryjnością;)
"Woda, której dotykasz w rzece, jest ostatkiem tej, która przeszła, i początkiem tej, która przyjdzie; tak samo teraźniejszość."
- Chalanger
- Donator
- Kontakt:
thekingisback pisze:Ja już miałem mazdę , a ona chce teraz coś innego. O osiagi jej nie chodzi tylko raczej jak z czesciami i awaryjnością;)
co do awaryjnosci w nowszej mr2 na pewno nie masz co sie bac-tu jest to dalej dobra niezawodna toyota. poza tym najlepiej popisz lub poszperaj na forum toyoty mr2.
Kupię ładną Mx5
- thekingisback
dzieki , na forum toyoty tez poszperam.
Dzieki za zainteresowanie tematem.

thekingisback pisze:znacie moze kogos kto ma Toyote mr2 III (po 2001roku)
skontaktuj się z Marcinem z roadstery.pl, sprzedał kilka takich i ma kontakt z właścicielami, na pewno pomoże. na naszym forum jest też gość z UK, który ujeżdża taką, jak poszperasz to znajdziesz
ApAcHoS pisze:z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...
no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne

ApAcHoS pisze:generalnie MX5 jest po prostu ........ ładniejsza i to dużo ;]
tu natomiast trudno się nie zgodzić
- Chalanger
- Donator
- Kontakt:
artur pisze: no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne![]()
hmm...ale ja pisałem o poprzedniej wersji MR2 nie o tą o która chodzi autorowi postu

Kupię ładną Mx5
-
kolega Dżunior ma mr2, poszukaj w użytkownikach...
-
artur, k...rrr sory, tak mi w głowie utkwił żółty diabeł, nie wiem czemu mi się z mr2 rypło
wielkie przepraszam za błąd
wielkie przepraszam za błąd

Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 23:40 przez azbest1983, łącznie zmieniany 1 raz.
ale z Marcinem z Roadsterów warto pogadać ma nawet jedną u siebie... przynajmniej była z tydzień temu

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Co za legendy!
Dzięki chłopaki za sprostowanie.
Stan na dzień 25.10.2012: NBfl, Capri, 9-3, Speedster, NC (w kolejności pojawiania się w "garażu"). Więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek zdradzę że szykują się zmiany...
Może zorganizujemy jakąś zgadywankę z nagrodami...?
A co do ostatniej generacji MR2 napiszę jedynie, że mega przyjemnie siedzi się w tym aucie za kierownicą. Samochód "otula" kierowcę niczym zbroja - zarówno sam fotel, jak i wnętrze jako całość. Szkoda że z zewnątrz auto jest tak szkaradne...

Dzięki chłopaki za sprostowanie.

Stan na dzień 25.10.2012: NBfl, Capri, 9-3, Speedster, NC (w kolejności pojawiania się w "garażu"). Więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek zdradzę że szykują się zmiany...

A co do ostatniej generacji MR2 napiszę jedynie, że mega przyjemnie siedzi się w tym aucie za kierownicą. Samochód "otula" kierowcę niczym zbroja - zarówno sam fotel, jak i wnętrze jako całość. Szkoda że z zewnątrz auto jest tak szkaradne...

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
ApAcHoS pisze:hmmm z innej beczki to ja po trochu myslalem o zakupie poprzedniej mr2..ale z tego co wiem to slabo sie prowadzi w zakretach nie to co Miata...
artur pisze:no nie do końca, prowadzi się mega komfortowo i świetnie lata po zakrętach, różnica jest taka, że jak już w końcu zgubi trakcję (o co dużo trudniej niż w miatce) to trzeba podobno dużych umiejętności, żeby ją ogarnąć. ja wrażenia z jazdy tym cudem wyniosłem bardzo pozytywne
ApAcHoS pisze:hmm...ale ja pisałem o poprzedniej wersji MR2 nie o tą o która chodzi autorowi postu
To ja Was spróbuję oświecić trochę w tej materii. Jeżdżę MR2 sw20 (to ta poprzednia wersja

- SponeR
- Model: NA
- Wersja: ultra old
mr2 były tylko aw11 i sw20
ta nowa to MRS :p imho bardzo gejowy samochód ale po paru przeróbkach lata lepiej od mxów
zaproponuj dziewczynie klasyka
[url]http://otomoto.pl/toyota-mr2-aw11-C26558191.html[/url]
ta nowa to MRS :p imho bardzo gejowy samochód ale po paru przeróbkach lata lepiej od mxów

[url]http://otomoto.pl/toyota-mr2-aw11-C26558191.html[/url]
MIATA nim jak szatan

- Chalanger
- Donator
- Kontakt:
Kubaaaa a masz w swojej wspomaganie kiery bo z tego co pamietam to w wielu lub w każdej tego nie ma....hmm...widze że chyba jakies legendy na temat poprzedniej generacji MR2-ki chodza....była piękna do wzięcia w stanie praktycznie kolekcjonerskim, od jednej dziewczyny co miala tez 2-ga zaturbiona....nie powiem optycznie MR2 jest prześliczna ale właśnie poprzednia buda-to jak najbardziej auto kultowe jak i Miata.
Kupię ładną Mx5
- thekingisback
dzieki za odpowiedzi
Pozdro.

ja nie uwazam ze to gejowski samochod ale mniejsza z tym , to i tak auto dla dziewczyny:)SponeR pisze: imho bardzo gejowy samochód ale po paru przeróbkach lata lepiej od mxów
Pozdro.
ApAcHoS pisze:Kubaaaa a masz w swojej wspomaganie kiery bo z tego co pamietam to w wielu lub w każdej tego nie ma...
Ja w swojej mam wspomaganie, generalnie SW20 przechodziła wiele zmian od 1990 do 1998 zwanych rewizjami w skrócie "rev" wcześniejsze rewizje raczej nie miały wspomagania późniejsze tak, moja rev2 z 93 ma

ApAcHoS pisze:była piękna do wzięcia w stanie praktycznie kolekcjonerskim, od jednej dziewczyny co miala tez 2-ga zaturbiona
już sprzedana, na forum mr2 jest już nowy właściciel tej czarnuli, ale pojawiła się kolejna całkiem fajna na otomoto (chyba klubowa)
swimmer pisze:a co z jazdą zimą? Chyba bałbym się pojechać nią szybciej na śniegu
szybciej to i ja bym się bał

swimmer pisze:Swoją drogą, ten temat powinien siedzieć w offtopicu a nie tutaj
"tys prowda.."
Witam przerabiałem temat, więc może coś nakreślę. Autko w prowadzeniu całkowicie inne niż MX. Moim zdaniem lepsze i tak naprawdę to koniec.....zalet
Wersje przed liftowe do 2004 mają wadę fabryczną i żrą olej(podobnie jak celica z tych roczników). Z powodu krótkiego układu wydechowego potrafi się wypalić katalizator a jego odłamki dostają się do komory spalania, o skutkach mówić nie muszę. W Anglii gdzie autko jest dosyć popularne nagminnie zmieniają katy na metalowe, podobno pomaga. Skrzynia jest beznadziejne zestopniowana, po lifcie 6tka, dużo lepsza. Kosmicznie małe wnętrze, uchwyt do zamykania drzwi przeszkadza zawsze i zachodzi na pół uda. Brak bagażnika, kilka małych schowków, w tym jeden pod przednią maską. Na przedniej osi koła mają 15, na tylnej 16cali, felgi bardzo szybko się utleniają(tzw.korozja aluminium). Jeśli tylne opony są zjechane od zewnętrznej, czekają Cie koszta
Auto praktycznie niesprzedawalne w Polsce, ciężko o kupca. Jeśli MR2 to tylko roczniki 98-00, tzw rev.4-5 ale to chorendalne pieniądze. Ostatnia prawdziwie sportowa Toyota, aż do teraz czyli GT86.

- thekingisback
dzieki za info , moze uda mi sie namowic dziewczyne do kupna mx5 

Kupując swoją u Marcina w roadstery.pl stały też 2 mr2, pojechałem z zamiarem kupić auto bez dachu:)
Poprzymierzałem się do MR2 i do miat różnych i wybrałem 10th, z banalnego powodu, ma ogromny bagażnik
w porównaniu z mr2.
Poprzymierzałem się do MR2 i do miat różnych i wybrałem 10th, z banalnego powodu, ma ogromny bagażnik

mx5 10th Anniversary
zyzy pisze:Kupując swoją u Marcina w roadstery.pl stały też 2 mr2, pojechałem z zamiarem kupić auto bez dachu:)
Poprzymierzałem się do MR2 i do miat różnych i wybrałem 10th, z banalnego powodu, ma ogromny bagażnikw porównaniu z mr2.
MRS (Sypder) czyli W3 praktycznie nie ma bagażnika w ogóle