Chciałbym uzyskać informacje nt. rodzajów zawieszenia do NC, wad, zalet, ceny nowych/używanych. Czeka mnie na pewno wymiana tyłu, ale może by wymienić komplet?
Standard OEM - mam obecnie, jest ok, moooże trochę za bardzo się pochyla ale gdyby nie awaria amorka, to by zostało, kolejną opcją zatem jest
Bilstein OEM - ponoć dobre zawieszenie, można na wtórnym rynku kupić za 250-500zł/szt w zależności od stanu (co daje komplet za 2000zł w przypadku prawie nowego ~20000km przebiegu) i ku temu rozwiązaniu się skłaniam, no chyba, że ktoś przekona mnie argumentami na
Gwint - no właśnie, jak wiadomo wszystko jest kwestią ceny bo wydaje mi się, że zalety znam, głównie mnie interesuje możliwość skompensowania dodatkowego obciążenia w bagażniku, i ewentualne obniżenie auta na lato z możliwością podniesienia i zmiękczenia zimą. Nie wiem natomiast jak skomplikowana jest to operacja, czy można zrobić to samemu nie mając garażu oraz czy jest konieczne zrobienie zbieżności po każdej zmianie wysokości?
Wiem, że na allegro jest BC-racing za 4200PLN ale kompletnie nie znam tego, poza tym cena dość zaporowa,
wiem że Five ma Tein Supersport, nie wiem za ile, ale znając go i wybierane przez niego elementy, to nie jest to lider w wersji eko

Kolejną opcją jest Gaz Classic Coilover Kit na mx5parts za £580.63 w promocji do jutra, wiem że ktoś na forum zawiaz Gaz już kupował, ale nie widziałem jeszcze komentarza.
Poproszę o podpowiedzi, osobiście skłaniam się ku Bilstein OEM za około 2000zł na 4 koła