kiedy kupować MX5 ?
Moderator: Moderatorzy
- PRYMUS_BMW
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Unplugged
Cześć wszystkim,
jestem w zasadzie zdecydowany na zakup mx-a zapewne budżet pozwoli na jakieś NB, mam takie pytanie jak kształtują się ceny na rynku w ciągu roku ? są to auta powiedzmy sezonowe więc zakładam że na jesieni / we wczesnej zimie idą w dół ?
mi z zakupem się nie pali i chciałbym trafić w dobry moment.
btw, poszukuje NB najlepiej czarnej z jasnym skórzanym wnętrzem, 1.8 z klimą, w stanie dobrym / bardzo dobrym roczniki najchętniej 2000 - 2004 gdyby ktoś coś miał sensownego zapraszam na PW
jestem w zasadzie zdecydowany na zakup mx-a zapewne budżet pozwoli na jakieś NB, mam takie pytanie jak kształtują się ceny na rynku w ciągu roku ? są to auta powiedzmy sezonowe więc zakładam że na jesieni / we wczesnej zimie idą w dół ?
mi z zakupem się nie pali i chciałbym trafić w dobry moment.
btw, poszukuje NB najlepiej czarnej z jasnym skórzanym wnętrzem, 1.8 z klimą, w stanie dobrym / bardzo dobrym roczniki najchętniej 2000 - 2004 gdyby ktoś coś miał sensownego zapraszam na PW
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
Nawet możesz zobaczyć w tutejszej giełdzie że auta wystawione w listopadzie/grudniu ubiegłego roku kosztowały jakby deczko mniej. Szczyt sezonu to pewnie kwiecień - lipiec.
Ale, szukając konkretnej wersji, nie ma co się nastawiać na sezony. Szczególnie że egzemplarzy w takiej wersji w jakiej szukasz nie ma wiele na rynku.
W 1.6 z czarnym wnętrzem to jeszcze można poprzebierać. Ale 1.8 z jasnym, to już na palcach jednej ręki.
Ale, szukając konkretnej wersji, nie ma co się nastawiać na sezony. Szczególnie że egzemplarzy w takiej wersji w jakiej szukasz nie ma wiele na rynku.
W 1.6 z czarnym wnętrzem to jeszcze można poprzebierać. Ale 1.8 z jasnym, to już na palcach jednej ręki.
-
bardzo zabawne
-
- Model: Inny
- Wersja: DC2R K20 inside
PRYMUS_BMW : Dobre auta w DE trzymają cenę cały rok, nie licz na wiele, ale pośpiech w temacie jest też niewskazany . Ale po kupnie Miaty, i kilku szybszych zakrętach top down - moje jedyne pytanie brzmiało - dlaczego tak późno ... 

przy twoich wymaganiach bierzesz to co Ci dają.. nie ma wybierania i wybrzydzania..z NA jest podobnie.. chcesz zadbaną, to bierzesz co jest, a nie, że se jezdzisz i oglądasz jak peżoty czy inne ople..
Takie przynajmniej jest moje zdanie.. po tym co widzę na allegro to naprawdę nie ma w czym przebierać.
Takie przynajmniej jest moje zdanie.. po tym co widzę na allegro to naprawdę nie ma w czym przebierać.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
- PRYMUS_BMW
- Donator
dzięki Panowie za info, skłaniam się chyba do takiej opcji że zlecę poszukiwania na www.roadstery.pl z tego co wiem i poczytałem to chyba szukają także pod konkretne wymagania no i nie sprzedają raczej złomu... na razie mam czym jeździć bokiem a chce miatke dokładnie taką jaką sobie wymarzyłem....
no bo więcej osób chce sprzedać licząc na większą cenę..Ilość motocykli na sprzedaż też się zmienia w zależności od pory roku.. ale ja na twoim miejscu bym nie czekał.. po prostu jeśli coś fajnego się trafi to kupuj, bo szansa na dorwanie dobrego autka przepadnie i będziesz później czekał niewiadomo ile..ale.. coś fajnego a nie pierwsze lepsze, bo się jeszcze wpakujesz..
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
-
- Model: NB
- Wersja: Miracle
- Kontakt:
to ja może tym razem na poważnie, odniosę się do pomysłu z roadsterami.
w moim przypadku było dokładnie tak, jak piszesz, PRYMUS_BMW.
dogadałem się z Marcinem czego szukam, pojechałem kilka razy do Wiązowni, gdzie auta można obejrzeć, wypróbować...
...no i kupiłem właśnie stamtąd
dogadałem się z Marcinem czego szukam, pojechałem kilka razy do Wiązowni, gdzie auta można obejrzeć, wypróbować...
- PRYMUS_BMW
- Donator
max.sugar pisze:to ja może tym razem na poważnie, odniosę się do pomysłu z roadsterami.
max.sugar mam pytanie ? rozumiem że określiłeś parametry max budżet i oni szukali oraz jak coś mieli co mogło Cię potencjalnie zainteresować to się kontaktowali i zapraszali na obejrzenie tak ?
- Dziubas
- Model: NB
- Wersja: miatasm.com
Na moją NA czekałem ok. pół roku u Marcina (nie miałem ciśnienia, a koniecznie chciałem klimę i NA. Silnik 1.8 wyszedł "przy okazji"), sam też zerkałem w ogłoszenia, ale Marcin ma chyba lepszy talent 

Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/