Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
-
Jeśli chodzi o ten egzemplaRZ, to myślę, że jeżeli ona ma 24kkm, to ja jestem Chrystusem...
I myślę, że przedni zderzak na pewno był demontowany, nie leży zbyt ładnie, przynajmniej na zdjęciu boku pasażera, być może było coś lakierowane, bo pomimo, że zdjęcia do niczego, to jakby właśnie ten przedni zderzak odbijał na inny odcień, ale to wróżenie w fusów przy takich "fotach", wnętrze na oko ma minimum 100kkm, chyba, że przez te 24k zamiast kierowcy jeździł tam niewymiarowy wór z cementem, albo rusztowanie...

I myślę, że przedni zderzak na pewno był demontowany, nie leży zbyt ładnie, przynajmniej na zdjęciu boku pasażera, być może było coś lakierowane, bo pomimo, że zdjęcia do niczego, to jakby właśnie ten przedni zderzak odbijał na inny odcień, ale to wróżenie w fusów przy takich "fotach", wnętrze na oko ma minimum 100kkm, chyba, że przez te 24k zamiast kierowcy jeździł tam niewymiarowy wór z cementem, albo rusztowanie...

Łukasz Kaszuba pisze:Jeśli chodzi o ten egzemplaRZ, to myślę, że jeżeli ona ma 24kkm, to ja jestem Chrystusem...
Boczek fotela kierowcy jest wygnieciony. Po 24.000 km to skóra byłaby jak nowa.
-
Tak, to mam na myśli, zdjęcia z telefonu zrobione przy ładnym, popołudniowym świetle, także na wstępie trzeba sobie powiedzieć, że po prostu niewiele na nich widać... 

Jest tylko jedno słabe zdjęcie wnętrza, a Wy już wyrokujecie, że na pewno ma ponad 100tys, no proszę Was...
Moja miata przez 4 sezony zrobiła 16tys km. Jak będę chciał ją sprzedać to też pewnie usłyszę, że takie rzeczy to tylko w erze
Moja miata przez 4 sezony zrobiła 16tys km. Jak będę chciał ją sprzedać to też pewnie usłyszę, że takie rzeczy to tylko w erze

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
Dlatego trzeba zadzwonic, pogadac i poprosic o dokladne zdjecia wszystkich mankamentow. Jak ja szukalem, nigdy nie bylo z tym problemow i prawie zawsze dostawalem taki zestaw fotek. Jedyne wyjatki to gdy samochod sie sprzedal zanim dostalem zdjecia.
Alan pisze:Jest tylko jedno słabe zdjęcie wnętrza, a Wy już wyrokujecie, że na pewno ma ponad 100tys, no proszę Was...
Alan, ale ona ma tylko 24.000, z takim przebiegiem to byłby super egzemplarz. Rozumiem, że ktoś jeździ mało, ale zazwyczaj duzo kilometrów nabija 1 własciciel.
Na swoim przykładzie powiem, że gdyby miata była samochodem mojego ojca i w ogóle bym nią nie jeździł to przebiegi byłyby może z tysiąc kilometrów w sezonie. Są ludzie, którzy używają takich zabawek tylko do przejażdżek w weekendy raz na jakiś czas.
Tyle z mojej strony. Radzę się zainteresować, poprosić o zdjęcia i ewentualnie jechać oglądać. Stan wnętrza pokaże jaki jest przebieg.
P.S. Swój samochód kupiłem z przebiegiem 43tys, po prawie 9 latach od wyjechania z fabryki i jego stan to potwierdzał (wnętrze jak nowe, podwozie również).
Tyle z mojej strony. Radzę się zainteresować, poprosić o zdjęcia i ewentualnie jechać oglądać. Stan wnętrza pokaże jaki jest przebieg.
P.S. Swój samochód kupiłem z przebiegiem 43tys, po prawie 9 latach od wyjechania z fabryki i jego stan to potwierdzał (wnętrze jak nowe, podwozie również).
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
nie ma żadnej reguły. Nie ma zaznaczone że auto bezwypadkowe. Trzeba dopytać co to oznacza. Być może miało to wpływ na przebieg auta. Ja zanim kupiłem, rozmawiałem z około 10-cioma właścicleami aut. I wiem że stwierdzenie "bezwypadkowy" to dosyć ogólne pojęcie i wlicza się czasem w to auta po na prawdę poważnych przejściach. Tak samo przebieg musi być potwierdzony czy to jakimiś dokumentami wiarygodnymi (serwisy itp) i stanem wnętrza. Przy 24 tys km można też oczekiwać, że sporo elementów ekspoatacyjnych będzie też fabryczna co na przeglądzie technicznym można stwierdzić.
Niestety tutaj mamy zdjęcia na których prawie nic nie widać, bez dokładniejszych zdjęć i rozmowy telefonicznej nie ma co dalej zgadywać.
Niestety tutaj mamy zdjęcia na których prawie nic nie widać, bez dokładniejszych zdjęć i rozmowy telefonicznej nie ma co dalej zgadywać.
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
MarkoZ i Łukasz, ale p**** farmazony. To, że Twój złomek Marku nie chce się sprzedać jeszcze nie znaczy, że musicie sobie wtórować.
Nie wiem, jaki realnie ma przebieg ta mazda, ale ze zdjęć NIC nie wynika. Skóry w tym samochodzie są żenującej jakości i po 50k km wyglądają, jak skóry w Mercedesie po 250 tys.. Obaj nie posiadacie skórzanej tapicerki, więc tym bardziej trudno Wam komentować. Zdjęcia pokazują niewiele, a dokładne oględziny mogłyby wiele powiedzieć, o aucie - dopiero!
Ponadto przebieg - pisałem wyżej o pewnym egzemplarzu Sportive w topowym wyposażeniu z przebiegiem niedużo ponad 60k km - udokumentowanym, jak najbardziej prawdziwym patrząc po stanie samochodu. To jest silnik 1.6, więc tym bardziej wydaje się to możliwe. Ten samochód nie będzie trzymał przez 100 lat ceny - dla wielu smutne, ale prawdziwe.
Pierwszy właściciel? Jeżeli samochód jest w rękach owego Pana faktycznie od 2005 roku, to jest wysoce prawdopodobne, że jest to model z 2004 roku (nie dopatrzyłem się w aukcji rocznika), więc poprzedni miał niewiele czasu na "nakręcenie" setek kilometrów.
Naprawdę, niech osoby które nie tylko rzadko zaglądają na forum, ale też nie wiedzą o MXie a tym bardziej o motoryzacji praktycznie nic odpuszczą sobie komentowanie na podstawie zdjęć marnej jakości o zachodzącym słońcu.
Nie wiem, jaki realnie ma przebieg ta mazda, ale ze zdjęć NIC nie wynika. Skóry w tym samochodzie są żenującej jakości i po 50k km wyglądają, jak skóry w Mercedesie po 250 tys.. Obaj nie posiadacie skórzanej tapicerki, więc tym bardziej trudno Wam komentować. Zdjęcia pokazują niewiele, a dokładne oględziny mogłyby wiele powiedzieć, o aucie - dopiero!
Ponadto przebieg - pisałem wyżej o pewnym egzemplarzu Sportive w topowym wyposażeniu z przebiegiem niedużo ponad 60k km - udokumentowanym, jak najbardziej prawdziwym patrząc po stanie samochodu. To jest silnik 1.6, więc tym bardziej wydaje się to możliwe. Ten samochód nie będzie trzymał przez 100 lat ceny - dla wielu smutne, ale prawdziwe.
Pierwszy właściciel? Jeżeli samochód jest w rękach owego Pana faktycznie od 2005 roku, to jest wysoce prawdopodobne, że jest to model z 2004 roku (nie dopatrzyłem się w aukcji rocznika), więc poprzedni miał niewiele czasu na "nakręcenie" setek kilometrów.
Naprawdę, niech osoby które nie tylko rzadko zaglądają na forum, ale też nie wiedzą o MXie a tym bardziej o motoryzacji praktycznie nic odpuszczą sobie komentowanie na podstawie zdjęć marnej jakości o zachodzącym słońcu.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2012, 19:01 przez dmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
dmk pisze:MarkoZ i Łukasz, ale p**** farmazony. To, że Twój złomek Marku nie chce się sprzedać jeszcze nie znaczy, że musicie sobie wtórować.
- Załączniki
-
- facepalm.jpg (75.57 KiB) Przejrzano 1023 razy
Witam wszystkich serdecznie wiem, że pewnie nie tu się witamy ale z doświadczenia z poprzedniego forum Landklinika :ważne aby się przywitać. Zapewniam, że będę mega aktywnym członkiem forum i na pewno wypijemy niejedno pifo
prosze was o pomoc w ocenieniu MX-a na którego napaliłem się jak szczerbaty...
Dzięki za serdeczną i rzeczową odpowiedź
a oto i mój typ:
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-memories-hardtop-prywatny-C25614627.html

Dzięki za serdeczną i rzeczową odpowiedź
a oto i mój typ:
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-memories-hardtop-prywatny-C25614627.html
DEXTER pisze:Ale Łukasz ma skóry...
Po stanie których można wnioskować, że ma nastukane ponad 300kkm

ps. tak tylko nawiązuję do dedukcji powyższych znawców

A czy macie może jakiś punkt w Radomiu gdzie sprawdzą mi dobrze tą piękną
Miatke???
Ja niestety zupełnie nie znam się i nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie MX5. Chyba, że może komuś chciało by się wybrać w piątek zobaczyć???? Albo może może macie mechanika który oczywiście za trochę złotników wybrał by się ze mną do Radomia???
[ Dodano: 21-08-2012, 11:07 ]
Nie wątpię

Ja niestety zupełnie nie znam się i nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie MX5. Chyba, że może komuś chciało by się wybrać w piątek zobaczyć???? Albo może może macie mechanika który oczywiście za trochę złotników wybrał by się ze mną do Radomia???
[ Dodano: 21-08-2012, 11:07 ]
Agi pisze:Wesoł pisze:będę mega aktywnym członkiem forum i na pewno wypijemy niejedno pifo
Dogadamy się. Kupuj miatę.
Nie wątpię

Witam, to moja mazda i naprawde ma 24 tys km przebiegu, wiekszość czasu stała ponieważ miała uszkodzone coś z osprzetu silnika i nikt nie mógł sobie z tym poradzić. A nawet od kiedy jest zrobiona to właściwie nie jeździ, to jest tak naprawde nasz 4 samochód. Zderzak przedni był lakierowany pare miesięcy temu bo był porysany (nie mówie że auto jest bezwypadkowe bo kupiliśmy ją uderzoną ale było to 7 lat temu). Właścicielem samochodu jestem od 2005 roku i wtedy miała przejechane 5 tys km. Wszystkie kocki i tarcze sa od nowości. Zdjęcia są faktycznie fatalne ale jakoś nie było okazji zrobić lepszych... Jak ktoś twierdzi że nie możliwe jest żeby miała taki przebieg to zapraszam do obejrzenia i oceny na żywo.
Cena jest taka niska żeby wzbudzić zainteresowanie.

oskazera pisze:Witam, to moja mazda i naprawde ma 24 tys km przebiegu, wiekszość czasu stała ponieważ miała uszkodzone coś z osprzetu silnika i nikt nie mógł sobie z tym poradzić. A nawet od kiedy jest zrobiona to właściwie nie jeździ, to jest tak naprawde nasz 4 samochód. Zderzak przedni był lakierowany pare miesięcy temu bo był porysany (nie mówie że auto jest bezwypadkowe bo kupiliśmy ją uderzoną ale było to 7 lat temu). Właścicielem samochodu jestem od 2005 roku i wtedy miała przejechane 5 tys km. Wszystkie kocki i tarcze sa od nowości. Zdjęcia są faktycznie fatalne ale jakoś nie było okazji zrobić lepszych... Jak ktoś twierdzi że nie możliwe jest żeby miała taki przebieg to zapraszam do obejrzenia i oceny na żywo.![]()
Cena jest taka niska żeby wzbudzić zainteresowanie.
Posiadasz jakiekolwiek dokumenty potwierdzające przebieg (książkę serwisową, faktury, wydruki z serwisu z przebiegiem)?
Zainteresowanie byłoby większe, gdybyś napisał trochę więcej o niej. Na przykład rocznik by się przydał
I jak była uderzona. Życzę powodzenia w sprzedaży, bo cena jest bardzo zachęcająca
(no chyba że był mocny dzwonek
)

Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
polokokt pisze:ja tam wierze w kazdy przebieg, bo moja mama robi swoim autem 2-3 tys km rocznie a kupuje nowe auta w salonie.
Zobacz sobie na mobile.de jakie Niemcy robią przebiegi roczne. Jeśli Mazda przez kilka lat jeździła po drogach poza RP to będzie punkt odniesienia. Moja zgodnie z książką serwisową zrobiła w Szwajcarii 160 tys km w 6 lat.
A w Polsce zarówno cena jak i przebieg są do negocjacji.
MarkoZ pisze:Zobacz sobie na mobile.de jakie Niemcy robią przebiegi roczne.
Nie ma żadnej reguły. Jeden Helmut lubi podróżować i będzie emiksem Europę wzdłuż i w poprzek zwiedzać, drugi raz na jakiś czas się przejedzie, jak nie pada. W naszym klubie jedna znana turbomiata odrabiała kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie, druga też znana jak tysiąc na rok zrobiła to wszystko. Moim poprzednim NBfl zrobiłem 60 tysięcy w 2 lata, obecnie Ptaszorem nie dociągam do 10 tysi na rok. Nie ma co generalizować tylko dokładnie obejrzeć stan emiksa. Wcale nie jest powiedziane że ten co robił duże przebiegi jest bardziej zużyty od tego co stoi. To kwestia dbania...
Po
eM
chwilowo bezmiatowy 
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......

była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
Nie zapominajmy jakim samochodem jest mx-5. Kombi z dieselem w Niemczech robi na pewno te 30-50tys rocznie, ale mały roadster, który w większości przypadków kupowany jest jako 3 auto w domu do letnich przejażdżek nie nakręci takich przebiegów.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
Tak na szybko spojrzałem na roczniki 1999/2000 w DE - MX5 mają średnio 140-180 tys. przebiegu. Jest parę rodzynków z przebiegami ~ 80 tys. km. Rozrzut cen za 1.6 to 1800 - 7500 euro.
Radzę po prostu być ostrożnym i kupować MX5 po ocenie stanu zużycia (nie tylko skórzanego fotela
), niż napalać się na przebiegi.
Radzę po prostu być ostrożnym i kupować MX5 po ocenie stanu zużycia (nie tylko skórzanego fotela

Czy ktoś z Szanownych forumowiczów jest w stanie mi coś więcej powiedzieć o tym egzemplarzu?? Ewentualnie czy ktoś oglądał to auto??
http://allegro.pl/show_item.php?item=2558665704
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/stronal.jpg/]
[/URL]
http://allegro.pl/show_item.php?item=2558665704
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/stronal.jpg/]

Wydaje mi się czy skóra na kierownicy jest mocno wytarta z lewej strony? Dach niby wymieniany, ale nie wygląda już na nowy, mój mimo że fabryczny to jest w trochę lepszym stanie.
Musi być jednak jakaś przyczyna takiej niskiej ceny, jeśli nie powypadkowość to możliwe, że przebieg jest inny niż w ogłoszeniu. Poproś o dokładniejsze zdjęcia wnętrza i kierownicy. Tą rdze na nadkolach też mógłby lepiej pokazać.
Musi być jednak jakaś przyczyna takiej niskiej ceny, jeśli nie powypadkowość to możliwe, że przebieg jest inny niż w ogłoszeniu. Poproś o dokładniejsze zdjęcia wnętrza i kierownicy. Tą rdze na nadkolach też mógłby lepiej pokazać.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
mkube pisze:No i z całą pewnością nie jest to NBFL tak jak pisze sprzedawca. Coś za ładnie świeci się przedni pas pod maską.
No że to nie jest NBfl to wiadomo, ale gość podobno za bardzo się nie zna

I też mi trochę za czysto pod maską wygląda, niestety do Inowrocławia mam z kumplem trochę daleko, żeby jechać na rekonesans.