Witam.
Jestem od niedawna posiadaczem Mazdy. Jest to mój pierwszy tylno napędowy samochód, a zewsząd grzmią że to jeździ się zupełnie inaczej i że w ogóle to jest tylko dla orłów, wiec jeżdżę jak "dziad". Sparaliżowany wizją utraty przyczepności na kolejnym zakręcie. Ale do rzeczy. Czy znacie może jakieś miejsce w Warszawie gdzie można w miarę "bezpiecznych" warunkach zobaczyć jak to jest kiedy się wykręci bączka, albo lekko przydriftuje w zakręcie. Tak z dala od ludzi i ewentualnego patrolu. Ja znalazłem coś takiego dzisiaj niedaleko szpitala na Szaserów. Ale miejscówka wyłącznie na bączki i krótki drift w zakręcie.
Miejsce do doskonalenia umiejętności w Warszawie
Moderator: Moderatorzy
Żeby miata straciła przyczepnośc to trzeba ją do tego zmusić
Jak popróbujesz gdzies na parkingu to sam sie przekonasz jak to sie klei do asfaltu.

-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
wpadnij w któryś czwartek na teatralny o 21... pogadamy itd może skoczymy gdzieś pojeździć "boki" 

NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
z mojego krotkiego doswiadczenia z tylnim napedem i szpera w MX5 widze ze mazda trzyma sie bardzo dobrze, ale jak traci przyczepnosc to granica jest bardzo cienka (szczegolnie na mokrym) - trzeba cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc
ps: polecam dobre nowe opony wtedy trzyma sie duzo lepiej ale trudniej baczki kreci
ps: polecam dobre nowe opony wtedy trzyma sie duzo lepiej ale trudniej baczki kreci
skandal pisze:co tydzień odbywają się rallysprinty pod stadionem X-lecia...
na parkingu ustawiana jest trasa i wg niej jeździ się na czas ... można się wiele przy okazji nauczyć !
szczegóły na www.ak-centrum.pl
start kosztuje 50 zł !
w jaki dzien odbywaja sie te wyscigi?
skandal pisze:co tydzień odbywają się rallysprinty pod stadionem X-lecia...
na parkingu ustawiana jest trasa i wg niej jeździ się na czas ... można się wiele przy okazji nauczyć !
szczegóły na www.ak-centrum.pl
start kosztuje 50 zł !
To niezłe, może przejadę się w tę środę. Na początek jako widz. A jeśli chodzi o doskonalenie umiejętności to naturalnie już trochę sobie podriftowałem, ale zależy mi na miejscu w którym można przesadzić, żeby wiedzieć jak to jest kiedy się traci kontrolę, wyciągnąć z tego naukę i nikomu nie zrobić przy tym krzywdy.
blaise pisze:w jaki dzien odbywaja sie te wyscigi?
w tym tygodniu wyjątkowo w środę
normalnie we wtorki o 20.00
emo66 pisze: ale zależy mi na miejscu w którym można przesadzić, żeby wiedzieć jak to jest kiedy się traci kontrolę, wyciągnąć z tego naukę i nikomu nie zrobić przy tym krzywdy.
no na rallysprintach jest wiele miejsc gdzie można użyć fantazji ...
pozatym słupki są dużo bardziej miękkie niż krawężniki , drzewa etc. możesz mi zaufać

polecam też pomoc doświadczonych rajdowych kierowców jak ARKA NOWIKOWA czy innych ... jak zapytasz kogoś z organizatorów to Ci wskażą

ogólnie podaczas zapoznania z trasą można się po niej przejść , zobacz gdzie są dziury itd... gdzie można się bez problemu i konsekwencji obrócić raz czy dwa

no i pamiętaj że na zjazdach w stronę ulicy trzeba uważać

czy wymagane jest posiadanie kasku? moze sa w stanie cos wypozyczyc?