Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
-
swimmer, Alan, polokokt, to jednak chyba jakiś "świeży rodzynek" - nie kojarzę na polskich portalach auto-handlowych NA 1,8 w tym kolorze na przestrzeni ostatnich dwóch lat... Przebieg też jest trochę za wysoki jak na polskie portale auto-handlowe (może prawdziwy?). Jeśli okazałby się to być bezwypadek (w ogłoszeniu nie jest to zaznaczone), to w tej cenie długo bym się nie zastanawiał. polokokt, zadzwoń, wypytaj, jeśli uznasz za sensowne pojedź i obejrzyj. Powodzenia w poszukiwaniach! 

Rafi
rafipotrafi pisze:nie kojarzę na polskich portalach auto-handlowych NA 1,8 w tym kolorze na przestrzeni ostatnich dwóch lat...
A ja wyraźnie kojarzę

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- funky
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 1.8
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-C24558512.html
sprowadzenie auta ze Szwajcarii to 1,5-2kPLN. Poza tym "szwajcary" to z reguły auta po przygodach, bo innych nie opłaca się ściągać. Nie mówię tylko o wypadkowości, ale np. grad czy powodzie nie są im obce. Kolejna sprawa, na opłaty jest chyba 30 dni od sprowadzenia, a jeśli to auto stoi tyle czasu bez opłat to mogą być problemy...
- Rockatansky
- Donator
Witam,
szukam NBFL, ale czy oglądaliście może już ten sprzęt?
Cena więcej niż atrakcyjna, auto z Francji, poobijane było podobno z każdej strony i pomalowane.
Poduszki podobno całe, przebieg niepotwierdzony, w Polsce od pół roku.
Warto się do niej przejechać?
Będzie to moja pierwsza Mx-5 na co mam zwrócić uwagę w NC?
Wstępnie zaklepałem wizytę w ASO w Zabrzu na sobotę,
czy mam im powiedzieć co powinni wziąć dokładniej pod lupę?
http://moto.allegro.pl/mazda-mx5-2006r-okazja-i2420430907.html
szukam NBFL, ale czy oglądaliście może już ten sprzęt?
Cena więcej niż atrakcyjna, auto z Francji, poobijane było podobno z każdej strony i pomalowane.
Poduszki podobno całe, przebieg niepotwierdzony, w Polsce od pół roku.
Warto się do niej przejechać?
Będzie to moja pierwsza Mx-5 na co mam zwrócić uwagę w NC?
Wstępnie zaklepałem wizytę w ASO w Zabrzu na sobotę,
czy mam im powiedzieć co powinni wziąć dokładniej pod lupę?
http://moto.allegro.pl/mazda-mx5-2006r-okazja-i2420430907.html
- Załączniki
-
- mx5.png (320.66 KiB) Przejrzano 1459 razy
Rockatansky
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
- Rockatansky
- Donator
Fakt, cena jest niebezpieczna..
dostałem VIN, ale sam z nim chyba nic nie zdziałam..
dostałem VIN, ale sam z nim chyba nic nie zdziałam..

Rockatansky
Przecież to za pół darmo - aż się nie chce wierzyć, że tak tanio...
- Rockatansky
- Donator
Szkoda mi trochę tłuc się pół kraju i inwestować w serwis przedsprzedażowy w ASO w zasadzie - zaklepałem sobotę w Tarnowskich Górach.
Co do ceny to powodziak na allegro stoi za 33,5tys... więc nie wiem czy jest sens :neutral:
Trochę off top, ale czy wiecie może gdzie sprawdzić VIN?
Na mazdaspeed były rosyjskie portale, ale tam wyskakują same podstawowe informacje.
Co do ceny to powodziak na allegro stoi za 33,5tys... więc nie wiem czy jest sens :neutral:
Trochę off top, ale czy wiecie może gdzie sprawdzić VIN?
Na mazdaspeed były rosyjskie portale, ale tam wyskakują same podstawowe informacje.
Rockatansky
- polokokt
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0 Sport
Witam ponownie.
Co myślicie ze zdjęć o tym egzemplarzu :
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-nbfl-C24621679.html
[URL=http://www.fotosik.pl]
[/URL]
Ktoś może był, oglądał? Może coś się rzuca w oczy i warto zwrócić uwagę na ten element podczas oględzin osobistych?
Ja spróbuję wybrać się w weekend i oberzeć. Nie jest to 1.8 ale z opisu i zdjęć dla laika wydaje się być całkiem OK.
[URL=http://www.fotosik.pl]

Ktoś może był, oglądał? Może coś się rzuca w oczy i warto zwrócić uwagę na ten element podczas oględzin osobistych?
Ja spróbuję wybrać się w weekend i oberzeć. Nie jest to 1.8 ale z opisu i zdjęć dla laika wydaje się być całkiem OK.
-
- Model: NC FL2
- Wersja: Club
Rockatansky pisze:Trochę off top, ale czy wiecie może gdzie sprawdzić VIN?
Spróbuj u któregoś dealera Mazdy. Raz ładnie poprosiłam i sprawdzili mi jeden egzemplarz

2010-2011 NCFL Sport 2.0 PRHT '09 Papryka
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
2011-2016 NBFL MAZDASPEED Miata 1.8 Turbo '05 Filipek
2019 - ? NCFL Club 2.0 Powershift '13 Kolo
- Rockatansky
- Donator
Dzięki Agi będę próbował 

Rockatansky
- Donek
- Model: NA
- Wersja: Sunburst Yellow
polokokt, gadalem z dosciem i powiedzial ze mial dzwona przodem. wymieniony zderzak, maska i poklejone lampy ale nie wiem czy przypadkiem pas przedni i chlodnice nie byly ruszone. ja sobie odpuscilem go. pozdr
- polokokt
- Donator
Dzięki dkra. Myślałem, że jak jedna z wyższych cen na allegro za ten rocznik, to stan jest przyzwoity (czytaj. bezwypadkowy). Ale może przejadę się zobaczyć z miernikiem, choćby żeby mieć materiał porównawczy do kolejnych oględzin.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
polokokt pisze:Witam ponownie.
[URL=http://www.fotosik.pl][url=http://images42.fotosik.pl/432/8a2cebb19c1620f3med.jpg]Obrazek[/url][/URL]
[ Dodano: 16-06-2012, 13:36 ]
Witam wszystkich.
Ja ją oglądałem z zewnątrz , tylni lewy błotnik ma inny kolor , przednia szyba ma inne numery niżeli pozostałe , podszybie nieudolnie zgrzewane (chyba gwoździem ) te plastikowe , maska lakierowana gdzieś u druciarza bo wygląda jak fala na wody wietrze , ogólnie porysowana , z tyłu lampa z dziurą zaklejona plastrami , przód też nie najlepiej spasowany , heh , jeszcze kilka szczegółów było lecz nie pamiętam . Ogólnie nie warta tych pieniędzy .
Pozdrawiam
Darek
- Rockatansky
- Donator
Witam,
co powiecie na ten egzemplarz?
Roadstery.pl mają dobrą opinię, ale jeżeli chodzi o cenę to niemało jak za nbfl 2002.. warto?
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-przebieg-38000km-zadbana-mx5-C24124374.html
co powiecie na ten egzemplarz?
Roadstery.pl mają dobrą opinię, ale jeżeli chodzi o cenę to niemało jak za nbfl 2002.. warto?
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-przebieg-38000km-zadbana-mx5-C24124374.html
Rockatansky
Rockatansky, zadzwoń do roadsterów. Z tego co czytałem, właściciel nie ściemnia i mówi co się działo z samochodami jeśli coś się działo. Firma opinie ma bardzo dobrą, więc chyba można zaufać. Z resztą jesteś z Warszawy, więc nie pytaj tylko jedź i oglądaj 

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- polokokt
- Donator
Dokładnie tak, ja byłem u nich jakieś 3 tygodnie temu. Wrażenie pozytywne o tyle, że sprzedawca który mi pokazywał auta nie ściemniał, mówił wszystko co było robione więc na pewno warto zadzwonić i wypytać.
Niestety wszystkie auta które oglądałem do 25 tys PLN (taki wtedy pułap cenowy mnie interesował) coś miały naprawiane. Ten też nie ma zaznaczone że bezwypadkowy, a więc domyślam się że też należy do tej grupy aut po przygodzie. A jak dla mnie to już jest pułap cenowy auta bezwypadkowego. takie co miały coś robione to widać nawet w tym wątku że w Warszawie można znaleźć coś tańszego w NBFL. Ale najlepiej zadzwoń i zapytaj czy coś było naprawiane, czy to jedynie przypadek że nie jest taka informacja dodana w aukcji.
Niestety wszystkie auta które oglądałem do 25 tys PLN (taki wtedy pułap cenowy mnie interesował) coś miały naprawiane. Ten też nie ma zaznaczone że bezwypadkowy, a więc domyślam się że też należy do tej grupy aut po przygodzie. A jak dla mnie to już jest pułap cenowy auta bezwypadkowego. takie co miały coś robione to widać nawet w tym wątku że w Warszawie można znaleźć coś tańszego w NBFL. Ale najlepiej zadzwoń i zapytaj czy coś było naprawiane, czy to jedynie przypadek że nie jest taka informacja dodana w aukcji.
Zwróć uwagę, że ten 10-letni samochód ma przebieg tylko 38.000km! To chyba powinno podnosić mu cenę w te okolice... Ja wiem, że na otomoto przebieg jest jeszcze bardziej do negocjacji, niż cena, ale akurat w roadstery.pl powinien być wiarygodny.Rockatansky pisze:Roadstery.pl mają dobrą opinię, ale jeżeli chodzi o cenę to niemało jak za nbfl 2002.. warto?
2003 NBFL 1.8 Memories II -> 2004 NBFL 1.6 Unplugged -> Mitsubishi Colt 1.3 -> Ford S-Max... WTF?! || Never drive faster than your angels can fly.
- Rockatansky
- Donator
Faktycznie jest potwierdzenie w książce serwisowej, był w zasadzie kosmetycznie uszkodzony.
Dokumentacja zdjęciowa sprzed naprawy również jest.
Zgadzam się, można kupić dużo taniej nbfl w tym roczniku, ale tutaj przynajmniej
dzięki rzetelności sprzedawcy potwierdzonej wielokrotnie na forum auto jest dosyć pewne.
Jeździłem, nic niepokojącego nie odnotowałem, prowadziła się wzorcowo. Takiej właśnie szukałem.
Nie pozostało mi nic innego jak zarezerwować
Dokumentacja zdjęciowa sprzed naprawy również jest.
Zgadzam się, można kupić dużo taniej nbfl w tym roczniku, ale tutaj przynajmniej
dzięki rzetelności sprzedawcy potwierdzonej wielokrotnie na forum auto jest dosyć pewne.
Jeździłem, nic niepokojącego nie odnotowałem, prowadziła się wzorcowo. Takiej właśnie szukałem.
Nie pozostało mi nic innego jak zarezerwować

Rockatansky
jestem z Białegostoku mogę czerwoną obejrzeć, sam chciałem ją kupić żonie, zanim trafiła do komisu stała za 7800 ale przed sezonem. jak coś to PW lub mail i podskoczę ze chęcią lookne bo od dawna mi się ona podoba i chętnie pomogę jej w znalezieniu ciepłego kąta.